Probioottinen siivous

Probioottisten puhdistusaineiden avulla saavutetaan kaksinkertainen vaikutus: puhdistavat ainesosat poistavat likaa välittömästi, ja puhdistusaineen sisältämät probiootit jäävät pinnalle jatkamaan puhdistusta pidemmällä aikavälillä.

Ympäristömme on täynnä näkymätöntä elämää — erilaisia mikrobeja on melkein kaikkialla. Pintojen puhdistuksella pyrimme vähentämään haitallisia mikrobeja. Hyödylliset mikrobit, kuten probiootit, puolestaan auttavat ylläpitämään turvallisia tiloja. Mikrobeja sisältävät puhdistusaineet perustuvat elävien mikro-organismien kykyyn tuottaa likaa hajottavia entsyymejä ja hyödyntää hajonnutta likaa omassa aineenvaihdunnassaan.

Mitä mikrobit ovat?

Ympäristömme, olipa kyseessä luonto tai tilat ympärillämme, on täynnä mikro-organismeja, kuten bakteereja, viruksia ja sieniä. Mikrobit ovat hyvin sopeutuvia ja niillä on vaatimattomat ravinteiden tarpeet.

Probiootit ovat eläviä mikrobeja, jotka ovat vaarattomia ihmisille ja ympäristölle. Probioottiset puhdistusaineet sisältävät tavallisesti Bacillus-sukuun kuuluvien bakteerien itiöitä, joita esiintyy luonnollisesti ympäristössämme. Samankaltaisia probioottisia mikrobeja on käytetty laajasti vuosikymmenien ajan elintarvike- ja rehuntuotannossa, lääkeaineiden ja teollisuusentsyymien valmistuksessa sekä vaihtoehtoisessa lääkehoidossa.

Probioottisen siivouksen hyödyt

Probioottiset puhdistusaineet eroavat perinteisistä puhdistusaineista sillä, että ne eivät ainoastaan puhdista pintoja, vaan myös jättävät jälkeensä hyödyllisiä mikrobeja. Probioottiset mikrobit jäävät puhdistuksen päätteeksi pinnoille ja jatkavat lian ja hajujen poistoa myös puhdistuskertojen välillä. Luonnollisten entsymaattisten prosessien kautta probiootit hajottavat lian pienemmiksi hiukkasiksi, minkä ansiosta puhdistus on helpompaa jatkossa.

Probioottien entsymaattinen lianhajotusprosessi ei ainoastaan auta tehostamaan lian ja hajujen poistoa, vaan edistää myös tilojen turvallisuutta vähentämällä haitallisten mikrobien esiintyvyyttä. Pitkäaikainen hyöty saavutetaan, kun probioottiset mikrobit alkavat kasvaa pinnoilla ja vähitellen syrjäyttävät haitalliset mikro-organismit, kuten erilaiset taudinaiheuttajat (patogeenit).

Turvallisemmat pinnat, turvallisemmat tilat

Probioottisten puhdistusaineiden säännöllinen käyttö vähentää haitallisten mikrobien, kuten patogeenien, määrää pinnoilla viemällä niiltä elintilaa.

Heikentää biofilmejä ja estää uusien muodostumista

Probiootit heikentävät ja ehkäisevät haitallisia biofilmejä kuluttamalla ravinnokseen orgaanista likaa, kuten proteiinia, tärkkelystä tai rasvalikaa. Tämä auttaa myös hajunpoistossa.

Tiukat vaatimukset puhdistusteholle

Pohjoismainen ympäristömerkki asettaa tiukat kriteerit probioottisille puhdistusaineille: mikro-organismeja sisältävillä tuotteilla on oltava yleisiä puhdistusvaatimuksia parempi puhdistusteho.

Näin probioottiset puhdistusaineet toimivat

Probioottiset Kiilto Pro -puhdistusaineet sisältävät luonnossa esiintyvien harmittomien bakteerien itiöitä. Itiöt pysyvät pinnalla pitkään puhdistuksen jälkeen. Ne säilyvät elinkykyisinä ja aktiivisina olosuhteissa, joissa esiintyy ja muodostuu likaa, tarjoten pitkäaikaisia puhtaushyötyjä.

Uusi näkökulma ylläpitosiivoukseen

Probioottinen puhdistus sopii erityisen hyvin julkisiin tiloihin, joissa säännöllinen probioottisten puhdistusaineiden käyttö muuttaa pinnoilla kasvavan mikrobipopulaation turvallisemmaksi, taudinaiheuttajilta tilaa vieväksi vakaaksi mikrobistoksi. Koulut, päiväkodit, taukohuoneet, hotellit, ravintolat, huoltoasemat, julkiset wc:t, hoivakodit ja sairaalat ovat täydellisiä paikkoja hyödyntää probioottien voimaa.

Probiootit tuottavat orgaanista likaa hajottavia entsyymejä.
Entsyymit hajottavat pinnoilta löytyvää likaa pienemmiksi hiukkasiksi.
Pienempien likamolekyylien ansiosta puhdistus on tehokkaampaa seuraavilla siivouskerroilla.
Entsyymien hajotusprosessi auttaa myös probioottien kykyä kuluttaa likamolekyylejä ravinnokseen.

Probioottisten puhdistusaineiden avulla hygieniatasoa voidaan parantaa ja saavuttaa pitkäkestoisempaa puhtautta. Menetelmä ei poista vain likaa, vaan myös vähentää haitallisten mikrobien elintilaa. Probioottien tehovaikutukset jatkuvat puhdistusten välillä. Probioottiset Kiilto Pro -tuotteet ovat turvallisia käyttäjälle ja pinnoille. Probioottisia puhdistusaineita voidaan käyttää samalla tavalla kuin vastaavia ei-probioottisia tuotteita. Noudata kunkin tuotteen käyttöohjeita.

Ensimmäinen Suomessa – Joutsenmerkitty Kiilto Pro Universal Probio

Probioottisten Kiilto Pro -tuotteiden uusin tulokas, Kiilto Pro Universal Probio, on Suomessa markkinoiden ensimmäinen ammattikäyttöön tarkoitettu probioottinen puhdistusaine, joka on myös saanut Pohjoismaisen ympäristömerkin eli Joutsenmerkin.

Kiilto lanseeraa Suomessa ensimmäisen Joutsenmerkityn ammattipuhdistusaineen, joka hyödyntää probiootteja

Lue lisää

Joutsenmerkin kriteereissä edellytetään, että mikro-organismeja sisältävillä tuotteilla on oltava yleisiä puhdistusvaatimuksia parempi puhdistusteho. Lisäksi ehtona on, että puhdistusaineessa olevat probioottiset mikro-organismit on todistettu turvallisiksi, luonnollisesti esiintyviksi ja GMO-vapaiksi, eli ne eivät ole geenimuunneltuja mikro-organismeja. Mikro-organismit eivät saa olla myöskään vastustuskykyisiä antibiooteille. Joutsenmerkin vaateissa on myös, että tuotteessa olevat aineet vaikuttavat mahdollisimman vähän ympäristöön ja että tuote on turvallinen käyttäjille.

Joutsenmerkin tiukat kriteerit asettavat myös rajoitteita probioottiselle puhdistusaineelle: se ei saa olla tarkoitettu elintarvikkeiden kanssa kosketuksissa oleville pinnoille eikä suihkuttaen käytettäväksi.

Kiilto Pro Universal Probio täyttää myös Allergia-, Iho- ja Astmaliiton myöntämän Allergiatunnuksen kriteerit. Allergiatunnus kertoo, että sitä kantava tuote ei yleensä aiheuta ihoärsytystä tai herkistymistä tai laukaise hajusteherkkyysoireita, allergioita tai astmareaktioita.

Tutustu probioottiseen tuotevalikoimaamme

Tuotekehityksemme kehittää ja testaa jatkuvasti uusia probiootteja sisältäviä koostumuksia. Nykyinen probioottinen puhdistusainevalikoimamme sisältää tuotteita ammattisiivoukseen sekä ammattikeittiöihin erilaisten tilojen päivittäiseen puhdistukseen, hajunpoistoon ja rasvalian hajotukseen. Probiootteja sisältävät Kiilto Pro -tuotteet tunnistaa kauppanimestä, jossa mainitaan Probiotic (probioottinen).

Probioottinen siivous lyhyesti

 • Auttaa saavuttamaan paremman hygieniatason ja pitkäkestoista puhtautta
 • Parantaa puhdistustehoa
 • Turvallisemmat pinnat ja tilat käyttäjille
 • Probiootit valtaavat elintilaa haitallisilta mikrobeilta
 • Probiootit tuottavat entsyymejä, jotka auttavat hajottamaan orgaanista likaa
 • Poistaa ja ehkäisee biofilmejä ja pinttynyttä likaa
 • Poistaa epämiellyttäviä hajuja
 • Turvallinen pinnoille ja käyttäjille
 • Probiootit ja niiden tuottamat entsyymit ovat 100% luonnollisia

Asiantuntijamme vastaavat mielellään kysymyksiisi

Haluatko kysyä lisää probioottisista puhdistusaineista tai mietitkö, onko probioottinen siivous sopiva ratkaisu sinun kohteeseesi? Lähetä meille viesti ja asiantuntijamme palaa asiaan!

  Tilatessasi uutiskirjeen hyväksyt Kiillon viestinnän ja annat luvan tietojesi käsittelyyn. Voit milloin tahansa muuttaa sitä, miten käytämme henkilötietojasi tai peruuttaa tilauksesi kokonaan. Lisätietoja saat tietosuojakäytännöstämme.

Sinua saattavat kiinnostaa myös: