Kiilto Airblock Fiber – ammattilaisen ratkaisu ilmavuotojen hallintaan ja radonkorjaukseen

Kiilto Airblock Fiber on ratkaisu tiivistyksen ongelmakohteisiin sekä yleisesti rakenteiden liitoskohtiin. Elastinen suojapinnoite soveltuu erityisesti kohteisiin, joissa vaaditaan ilmatiiveyttä läpivienteihin, saumoihin, liitoksiin sekä erilaisille alustoille. Kiilto Airblock Fiber on oikea ratkaisu vaativille ammattilaisille, sillä projektin kustannustehokkuutta voidaan parantaa helppokäyttöisillä tuotteilla.

Tiivistyksellä parempaa asumismukavuutta ja energiatehokkuutta

Ilmavuotojen tiivistämisen on oltava toimivaa. Tiivistämisen kustannustehokkuuteen vaikuttavat työtavat ja toteutus. Erityisesti saneeraus- ja rakennuskohteissa merkitystä on paitsi sillä, että kustannukset pysyvät kurissa, mutta ennen muuta sillä, että kohteen tiivistysratkaisu tuottaa turvallisia käyttövuosia, matkalla kohti parempaa sisäilmaa.

Ilmavuotojen tiivistäminen lattia- ja seinäliitoksissa sekä ikkunoiden, parvekkeen ja ulko-ovien liitoksissa, tuo asumiseen lisäarvoa. Asumismukavuus lisääntyy, kun vedon tunne vähenee ja sisäilman laatu paranee. Hyödyn huomaa lisäksi lämmityskustannuksissa.

Usein rakennetekniset muutokset, kuten ilmanvaihdon muutostyöt, muuttavat rakennuksen painesuhteita niin, että korvausilmaa tulee hallitsemattomasti myös sieltä, mistä sitä ei pitäisi tulla. Liian suuren alipaineen aiheuttama imu vetää ulkoilmaa rakenteiden, liitosten ja läpivientien läpi, jolloin ilman laatu heikkenee. Hallitsemattomien vuotopaikkojen tiivistäminen ohjaa korvausilmaa tulemaan sieltä mistä se on suunniteltu tulevaksi. Kiilto Airblock Fiber tiivistää tilan vuodot siten, että ilmanvaihto on hallittua. Kun sisäilmaan ei pääse enää vuotamaan esimerkiksi rakenteista suodattuneita haitallisia pienhiukkasia tai yhdisteitä, paranee asumisen laatu myös sisäilman osalta.

Tutkitusti tiivistä radonkorjausta

Kiilto Airblock Fiber sopii tavanomaisten ilmavuotojen tiivistämisen lisäksi ilmavuotojen mukana kulkevan sekä diffuusiolla siirtyvän radonin hallintaan. Läpivientien sekä erityisesti seinä- ja lattialiitosten tiivistäminen, varmistaa sen, ettei tilaan jää ilmavuotoja, joista radonkaasu pääsisi huoneilmaan.

Radonin osalta tyypillinen tapaus on maanvastainen reunoilta tiivistämätön betonilaatta, jolloin kaasu pyrkii sisätiloihin lattian ja seinän liitoksesta. Kiilto Airblock Fiber estää radonin tunkeutumisen sisäilmaan, muodostamalla eristävän kalvon vuotosaumoihin. Tiivistysaine on tarkoitettu käytettäväksi sisätiloissa, mutta se tekee tiiviin radon- ja ilmasulun myös kylmille jääviin tiloihin.

Kiilto Airblock Fiber on ilmatiiveystestattu ja M1- sekä LEED-sertifioitu. Liuotteettomana se on lisäksi ympäristöystävällinen ja käyttäjälle turvallinen. Tiivistysaine tarttuu erinomaisesti sementtipohjaisiin seinä- ja lattiatasoitteisiin, betoniin, tiileen, puuhun ja alumiiniin.

Kustannustehokkuutta vähemmillä työvaiheilla

Kiilto Airblock Fiber on ihanteellinen valinta erityisesti saneerauskohteisiin. 1-komponenttisena ja vesiohenteisena se säästää aikaa ja vaivaa. Tiivistysaine levitetään kahteen kertaan, ja toinen kerros voidaan levittää märkää märälle -periaatteella, eli pian ensimmäisen kerroksen päälle. Projekti edistyy tehokkaammin, kun työvaiheet nopeutuvat.

Tehokkuusajattelu näkyy myös siten, että sellaiset kohteet, joissa tiivistystöitä on aiemmin tehty vedeneristystuotteilla, ovat nyt tehtävissä Kiilto Airblock Fiberillä. Säästöjä syntyy sillä, että pohjustus, nauhoitus ja pinnoitus voidaan tässä ratkaisussa jättää pois. Kiilto Airblock Fiberin kyky kestää rakenteiden liikettä riittää tavanomaisissa tapauksissa ilman vahvikenauhaa. Vahvikenauhaa on mahdollista käyttää kohteissa, joissa tiivistykseltä vaaditaan erityisen suurta kestoa rakenteiden liikkeiden vuoksi.

Vaikka tiivistetty pinta voidaan maalata, on kuivunut tiivistysaine mahdollista jättää lopulliseksi pinnaksi. Tämä on jälleen yksi työvaihe vähemmän verrattuna vedeneristystuotteisiin, sillä vedeneristystuotteilla tehtävät tiivistykset tulee aina pinnoittaa tasoitteella.

Pastamainen Kiilto Airblock Fiber tiivistysaine levittyy joutuisasti siveltimellä. Erinomainen tartunta takaa tiiviin lopputuloksen. Lisäksi modernilla nauhattomalla ratkaisulla on helpompi tiivistää ahtaita paikkoja.

Käyttökohteita:

  • ilmavuototiivistykset esim. seinien ja lattioiden liitoskohdat, ikkunoiden ja ovien liitoskohdat sekä rakenteiden tiivistykset
  • radontiivistys

Ominaisuudet:

  • 1-komponenttinen
  • liuotteeton
  • kuituvahvistettu
  • nopeasti kuivuva
  • voidaan levittää märkää-märälle
  • Kiilto Airblock Fiber levitetään siveltämällä
  • voidaan pinnoittaa tai maalata päälle
  • voidaan jättää viimeiseksi pinnaksi

Kiilto Airblock Fiber on osa Kiillon tiivistysratkaisuja: