Kiillon Venäjän tytäryhtiöiden myynti etenee

Maaliskuussa 2022 Kiilto alkoi etsiä uusia omistajia tytäryhtiöilleen Venäjällä.  

Kiilto ja Bergauf Group pääsivät heinäkuussa sopimukseen yrityskaupasta. Bergauf Group, yksi Venäjän suurimmista rakennuskemikaalien valmistajista, ostaa Kiilto-konsernin Venäjän toiminnot. Ostettavat yhtiöt ovat AO Kiilto-Klei, OOO Kiilto Family ja OOO Kiilto-Klei Ramenskoe. 

KiiltoClean Groupin Venäjän toimintojen myynnistä allekirjoitettiin sopimus syyskuussa O3 Chemicalsin kanssa. Myytävä yhtiö on OOO KiiltoClean . O3 on teollisten pinnoitteiden valmistaja, jolla on vuodesta 2020 lähtien yhtiöllä ollut ammattisiivous- ja desinfiointiaineita valmistava tehdas Rostovin alueella.  

Molemmat yrityskaupat edellyttävät Venäjän viranomaisten hyväksyntöjä, jotka odotetaan saatavan lähikuukausina. Yhtiöiden omistajuuden vaihduttua ja siirtymäaikojen jälkeen Kiilto tai Kiillon brändit eivät tule jatkamaan Venäjällä. Siirtymä toteutetaan noudattaen pakotteita ja lainsäädäntöä sekä huolehtien henkilöstömme turvallisuudesta. 

Yhtiöiden myynnissä ei ole kysymys taloudellisen voiton tavoittelusta, vaan laillisesta tavasta poistua Venäjän markkinoilta. Toimintamme Valko-Venäjällä on päättynyt keväällä 2022. 

Lue lisää päivittyvästä uutisestamme