Päivittyvä uutinen: Ukrainan tilanne

Viimeisin päivitys 10.2.2023     Kiilto tuomitsee jyrkästi Venäjän sotilaallisen hyökkäyksen Ukrainaa kohtaan. Kiillon kaikkien Venäjän-tytäryhtiöiden myynti on saatu päätökseen Venäjän viranomaisten hyväksyntöjen myötä. Siirtymäaikojen jälkeen Kiilto tai Kiillon brändit eivät tule jatkamaan Venäjällä. 

Kiilto alkoi etsiä laillista tapaa poistua Venäjän markkinoilta maaliskuussa 2022. Heinäkuussa 2022 Kiilto ja Bergauf Group pääsivät sopimukseen rakentamisen ja teollisuuden liimojen liiketoimintoja koskevasta yrityskaupasta, jonka myötä AO Kiilto-Klei, OOO Kiilto Family ja OOO Kiilto-Klei Ramenskoe siirtyivät Bergauf Groupin omistukseen. Bergauf Group on yksi Venäjän suurimmista rakennuskemikaalien valmistajista. 

Syyskuussa 2022 Kiilto allekirjoitti sopimuksen OOO KiiltoCleanin myynnistä O3 Chemicalsin kanssa. O3 Chemicals on teollisten pinnoitteiden valmistaja, jolla on vuodesta 2020 lähtien ollut ammattisiivous- ja desinfiointiaineita valmistava tehdas Rostovin alueella.   

Kauppojen myötä Kiillon toiminta, mukaan lukien kolme tuotantolaitosta ja noin 200 työntekijää, ovat siirtyneet uusille omistajille. Siirtymä toteutetaan noudattaen pakotteita ja lainsäädäntöä, sekä huolehtien henkilöstön turvallisuudesta.  

Yhtiöiden myynnissä ei ole kysymys taloudellisen voiton tavoittelusta, vaan laillisesta tavasta poistua Venäjän markkinoilta. Venäjän osuus Kiillon liikevaihdosta oli noin 10 % vuonna 2021. Kiillon toiminta Valko-Venäjällä on päättynyt keväällä 2022, ja Valko-Venäjän-yhtiön virallinen lopetus tapahtuu helmikuun 2023 aikana.  

Tukemme Ukrainalle  

Olemme lahjoittaneet 50 000 euroa Kirkon Ulkomaanavulle konfliktista kärsivien ihmisten auttamiseksi kriisialueella. Lisäksi olemme lahjoittaneet yhdessä Instan kanssa 10 000 euroa ukrainalaisten auttamiseksi paikallisen Perheyritysten liiton sisarjärjestön kautta.  

Olemme lähettäneet kriisialueelle hygieniatuotelahjoituksia Suomesta, Tanskasta, Ruotsista ja Norjasta. Yhdessä Udvikling Assensin ja muiden paikallisten yritysten kanssa lähetimme Tanskasta Puolan ja Ukrainan rajalle rekan, jossa oli tavaralahjoituksia yhteensä 14,5 tonnin painosta. Lähetys sisälsi mm. saippuaa, käsivoidetta, käsien desinfiointiainetta, vaippoja, äidinmaidonkorviketta, vaatteita, juomaa, patjoja ja tyynyjä. Raisiosta lähetimme Pamark Groupin organisoiman keräyksen mukana käsihuuhteita ja desinfektiopyyhkeitä avuksi kriisialueelle. Ruotsista olemme lahjoittaneet käsidesinfiointiaineita Ukrainan terveydenhuollolle yhteistyössä Swedish Medtech and Labtechin kanssa UkrainaTransportenin kautta. Norjasta olemme lahjoittaneet käsidesinfektioaineita EagleMissionin kautta.  

Lisätietoa   

Tarkempia lisätietoja saat tarvittaessa Kiillon yhteyshenkilöltäsi tai Kiillon viestinnästä communications@kiilto.com.