Arvostus Kiilto-brändiä kohtaan kasvanut

Taloustutkimus listasi kuluvan vuoden 200 arvostetuinta brändiä. Kiilto nousi hienosti 12 sijaa viime vuodesta.

Vuonna 2020 Kiilto sijoittui Taloustutkimuksen vuosittaisessa kyselyssä sijalle 78. Nyt sijoitus oli 66. 
 

”Tulos on hieno. Olemme iloisia, että Kiillon sijoitus on parantunut erityisesti viime vuoden aikana, sillä se kertoo, että olemme olleet apuna ihmisten arjessa hankalina aikoina sekä onnistuneet vastaamaan asiakkaidemme tarpeisiin”, pohtii Kiillon Brändi- ja viestintäjohtaja Eeva Solja
 

Toisaalta Solja uskoo myös, että Kiillon vahva viesti konkreettisista teoista ympäristön hyväksi näkyy tuloksissa.
 

”Matkallamme kohti ympäristöjohtajuutta haluamme antaa oman panoksemme ympäristökysymysten kehittämiselle myönteiseen suuntaan. Lupauksemme ympäristölle on otettu hyvin vastaan”, hän sanoo. 
 

Kolmantena näkökulmana Solja nostaa esiin Kiillon monialaisuuden ja toimintakulttuurin.
 

”Uskon, että paljon esillä ollut innovaatiokulttuurimme sekä asiantuntijuus neljällä eri liiketoiminta-alueella näkyvät myös Kiilto-brändi arvostuksen vahvistumisessa, sillä asiantuntijarooleissakin toimivat ovat kuluttajia omassa arjessaan. Toimintamme laaja-alaisuus sekä kansainvälisyys ovat viime vuosina olleet näkyvämmin esillä”, hän summaa.
 

Taloustutkimuksen bränditutkimuksessa kuluttajat arvioivat Suomen tunnetuimpia brändejä antamalla itse tuntemilleen brändeille arvosanan sen mukaan, kuinka paljon he kyseistä brändiä arvostavat. Kuluttajat kertovat myös, käyttävätkö he tuotemerkkiä pääasiallisesti vai lisäksi, sekä kuinka todennäköisesti he suosittelisivat brändiä (NPS). Lisäksi tutkimuksessa kysyttiin myös brändien hintatasosta, pidetäänkö brändiä halpana vai kalliina, ja koetaanko brändin tarjoavan hyvän vastineen siitä maksettavalle hinnalle. 

Kiilto on kasvava, yli satavuotias suomalainen perheyritys, jonka visio on vuodessa 2080. Kehitämme, valmistamme ja myymme kemianteollisuuden ratkaisuja neljällä eri liiketoiminta-alueella, joita ovat rakentaminen, teollisuuden liimat ja palonesto, ammattihygienia sekä kuluttajatuotteet. Kiillon toiminnan ydinajatuksia ovat ympäristöjohtajuus, läheisyys ja sitoutuminen tulevaisuuteen. Kiilto toimii yhdessätoista maassa ja työllistää yhteensä noin 1000 henkilöä. Vuonna 2020 Kiillon liikevaihto oli noin 294 miljoonaa euroa.