1, 2, 3 – vedeneristys märkätiloihin käy nyt nopeasti

Pirttimaan talossa Lohjalla hyödynnettiin märkätilojen vedeneristyksessä Kiillon uutta tehokolmikkoa: Kiilto PrimerOne, Kiilto XPU ja Kiilto KeraPro.

Tapani Pirttimaa on rakennusalan yrittäjänä tottunut rientämään työmaalta toiselle. Tällä kertaa kesää on vietetty kuitenkin erityisen paljon omassa pihapiirissä Lohjalla, sillä työn alla on perheen uusi omakotitalo.

Jotta talo olisi syksyllä muuttovalmis koko perheelle, pitää märkätilojen olla käyttövalmiina alusta lähtien. Vedeneristyksessä Pirttimaa päätti hyödyntää Kiillon uutta märkätilaratkaisujen tehokolmikkoa:

        
1. Ensin pinnat pohjustetaan Kiilto PrimerOne:lla, nopeasti kuivuvalla tartuntapohjusteella, joka sopii sekä vedeneristeiden että tasoitteiden pohjusteeksi.

 

2. Pohjustuksen jälkeen läpivientien tiivistys käy helposti ja nopeasti Kiilto XPU:lla, jolloin erillisiä läpivientivahvikkeita ei tarvita.

 

3. Kun läpivientitiivistyksien pinta on nahoittunut, on aika levittää uudistunut Kiilto KeraPro Pikavedeneriste.

Seinät värjäytyvät oranssiksi tasaista tahtia, kun Pirttimaa telaa vedeneristettä tottunein ottein.

”90-luvun puolivälin jälkeen tein ensimmäisen vedeneristyksen. Vedeneristeet olivat aika uusi asia, ja muistan kun rautakaupassa myyjät pohtivat keskenään, että pitikös ne lattia ja seinät molemmat vedeneristää”, Pirttimaa muistelee telaamisen lomassa.

Kun ensimmäinen kerros vedeneristettä on levitetty, ollaan uuden tilanteen edessä. Tavallisesti asentaja poistuisi nyt odottamaan kerroksen kuivumista. Kiilto KeraPro Pikavedeneristeen kanssa tilanne on eri, sillä toinen kerros Kiilto KeraPro:ta voidaan levittää heti ensimmäisen levityskierroksen jälkeen.

Kesän lämpö hiostaa tehokkaasti sisätiloissa huhkivaa asentajaa: ”Olisko mitään juotavaa?”, kysäisee Pirttimaa ympärilleen katsellen, kun ensimmäinen kerros on levitetty. Tuota pikaa mies on nesteytetty, ja toinen levityskierros voi alkaa.

Kiilto KeraPro uudistettiin hiljattain asiakkailta tulleiden palautteiden perusteella. Kehitystyö oli merkittävä, ja esimerkiksi tuotteen levitysominaisuudet paranivat.

”Tämä on tämmöistä hyytelömäisempää”, Pirttimaa tuumii telaa pyöritellessä.

Ilman ylimääräistä kuivumisen odottelua Pirttimaan aika on kulunut nopeasti ja tehokkaasti. Ajankuluun auttoi myös se, että työ on tekijälleen mieluista – miehen hymy ei ole työn eri vaiheissa päässyt hyytymään.

”Vedeneristäminen on oikeasti hauskaa. Siinä näkee koko ajan mitä tapahtuu. Jos saisin valita, niin en varmaan muuta tekisikään kuin vedeneristyksiä”, Pirttimaa naurahtaa.

Lue seuraavaksi: ”Uudistettu Kiilto KeraPro – tehoa ja laatua märkätilarakentamiseen”