Kiilto KeraPro
Pikavedeneriste

Mikrokuituvahvistettu, erittäin nopea 1-komponenttinen vedeneriste märkätilojen laatoitettaville pinnoille sisätiloissa. Voidaan levittää märkää märälle, ei vaadi vedeneristekerrosten välistä kuivumista. Ruiskutettavissa. CE-merkitty, ETA-hyväksytty.

Edut ja ominaisuudet

  • nopea työtapa, joka ei vaadi kerrosten välistä kuivumista
  • ruiskutettavissa
  • asuinhuoneistojen ja julkisten rakennusten märkätiloihin
  • riittoisuus 0,75 l/m² = 1 kg/m²
  • kuivumisaika telaamalla n. 3 h
  • soveltuu testatusti myös ilmavuotokorjauksiin (Vahanen)

Linkit

Dokumentit

Käyttöala

Kiilto KeraPro Pikavedeneriste on 1-komponenenttinen, nopeasti kuivuva vedeneriste märkätilojen vedeneristyksiin sisätiloissa ennen laatoitusta käsi- sekä koneelliseen levitykseen. Tuote soveltuu myös julkisten rakennusten märkätiloihin, kouluihin ja urheiluhalleihin (ei uima-altaisiin). Kiinnitysalustan tulee olla kuiva, pölytön ja tasainen.
Kaikki vedeneristeen tartuntaa heikentävät materiaalit on poistettava. Varmista rakenteen ja alustan soveltuvuus vedeneristykseen ja laatoitukseen. Lattialämmitys sijoitetaan vedeneristeen alle.

PakkauskokoEAN-koodi
5 l / 6,7 kg 6411511705058
15 l / 20,1 kg 6411511705157
Alustan kosteus

Kiilto lattia – ja seinätasoitteet voidaan vedeneristää tasoitteiden teknisissä tiedoissa ilmoitetun kuivumisajan mukaisesti.

Betonialusta < 90 % RH

Halkeamansilloituskyky

Kategoria 2: 0,75 mm (menekki 1,0 kg/m²)

Kerrosvahvuus

min. 0,5 mm (kuivakalvo seinät ja lattiat)

Kiinnitysalusta

Betoni, muurattu rakenne, sementtipohjainen tasoite ja märkätiloihin soveltuvat rakennuslevyt.

Kovettumisnopeus

n. 3 h (kokonaiskuivumisaika)

Käyttölämpötila

+18–25 °C

Lämmönkesto kuivana

max 70 °C

Pakkauskoot

5 l, 15 l

Riittoisuus

Lattiat ja seinät väh. 0,75 l/m² = 1 kg/m²
(väh. kaksi levityskertaa)

Tartuntalujuus

≥ 0,5 MPa

Tiheys/ominaispaino

1,35 kg/l

Tyyppi/sideaine

Synteettinen SBR-kumi

Varastointi

Avaamattomana yli +1 °C lämpötilassa 1 vuosi.

Vesihöyrynläpäisy

W = 39*10ˉ¹² kg/(m²*s*Pa),
Sd = 5,1 m
(EN ISO 12572 condition C)

Viskositeetti

n. 45 000 mPas

Värit

Oranssi

pakkasenkestävyys

Jäätyvää

Käyttöohje

Seinät:
Hio ja/tai tasoita tarvittaessa epätasaiset alustat vedeneristeen ja laatoituksen alle soveltuvalla Kiilto seinätasoitteella. Pohjusta kuiva seinäpinta ennen vedeneristystä Kiilto Keraprimerilla tai Kiilto PrimerOne pohjusteella ohjeen mukaisesti. Anna pohjusteen kuivua kokonaan ennen vedeneristeen levitystä.

Sekoita vedeneriste ennen käyttöä. Levitä Kiilto KeraPro seinäpinnoilla pystynurkkien, rakennuslevy- ja muiden seinänalustamateriaalien saumoihin ja rajakohtiin. Kiinnitä Kiilto Nurkkavahvikenauha tuoreeseen vedeneristeeseen ja varmista, että vahvike kastuu läpi. Puhdista ja primeroi läpiviennit. Leikkaa putkiläpivientien kohdalle n. 10 x 10 cm vahvikepala ja leikkaa sen keskelle putken ulkohalkaisijaa n. 4 mm pienempi reikä. Kiinnitä läpivientivahvike tuoreeseen vedeneristeeseen ja varmista että vahvike kastuu läpi. Vaihtoehtoisesti voidaan käyttää valmiita läpivientikappaleita. Läpiviennit sekä pysty- ja vaakasaumat voidaan myös tiivistää ennen Kiilto KeraPron levitystä Kiilto XPU tiivistysmassalla. Levitä Kiilto KeraPro telalla koko vedeneristettävälle alueelle ohueksi kerrokseksi (n. 0,2 mm). Levitä toisella kerroksella ensimmäistä paksumpi kerros (n. 0,3 mm) niin, että kalvon kokonaispaksuus 0,5 mm täyttyy. Toinen kerros voidaan levittää heti ensimmäisen kerroksen levityksen jälkeen. Kalvon kokonaiskuivumisaika on noin 3 tuntia. Kuivumisaikaan vaikuttaa kerrospaksuus sekä vallitsevat olosuhteet. Tarkista pinnan tiiviys. Tiivistä ohuet ja/tai huokoiset kohdat vedeneristeellä ja anna kuivua riittävästi. Vedeneristeen paksuus pitää olla vähintään 0,5 mm. Kiinnitä seinälaatat järjestelmään soveltuvalla Kiilto kiinnityslaastilla. Kiinnityslaastin kuivuttua riittävästi saumaa laatoitus Kiillon saumalaastilla ja tiivistä pystynurkat ja läpiviennit Kiillon silikonilla.

Lattiat:
Hio ja/tai tasoita tarvittaessa epätasaiset alustat Kiilto lattiatasoitteella. Pohjusta kuiva lattiapinta ennen vedeneristystä Kiilto Keraprimerilla tai Kiilto PrimerOne pohjusteella ohjeen mukaisesti. Anna pohjusteen kuivua kokonaan ennen vedeneristeen levitystä.

Sekoita vedeneriste ennen käyttöä. Levitä Kiilto KeraPro vaakanurkkiin ja läpivientien kohdalle ja kiinnitä Kiilto Nurkkavahvikenauha tuoreeseen vedeneristeeseen ja varmista että vahvike kastuu läpi. Sisä- ja ulkonurkissa voidaan vaihtoehtoisesti käyttää valmiita nurkkavahvikkeita. Puhdista ja primeroi läpiviennit. Läpiviennit sekä lattian ja seinän rajakohta voidaan myös tiivistää ennen Kiilto KeraPron levitystä Kiilto XPU tiivistysmassalla. Lattiakaivon kohdalla käytetään itseliimautuvaa Kiilto Kaivolaippaa. Käytä metallikaivojen kanssa itseliimautuvaa Kiilto Kaivolaippaa tai Kiilto Butyylinauhaa.

Levitä Kiilto KeraPro telalla koko vedeneristettävälle alueelle ohueksi kerrokseksi (n. 0,2 mm). Levitä toisella kerroksella ensimmäistä paksumpi kerros (n. 0,3 mm) niin, että kalvon kokonaispaksuus 0,5 mm täyttyy. Toinen kerros voidaan levittää heti ensimmäisen kerroksen levityksen jälkeen. Kalvon kokonaiskuivumisaika on noin 3 tuntia. Kuivumisaikaan vaikuttaa kerrospaksuus sekä vallitsevat olosuhteet. Tiivistä ohuet ja/tai huokoiset kohdat vedeneristeellä ja anna kuivua riittävästi. Lattiakaivon kohdalla vedeneristeen paksuus pitää olla väh. 1,2 mm, muualla lattian osalla 0,5 mm. Ennen laatoitusta leikkaa kaivon kohdalle pyöreä noin 60 mm kaivon halkaisijaa pienempi reikä. Asenna kaivoon soveltuva kiristysrengas paikoilleen. Kiinnitä lattialaatat järjestelmään soveltuvalla Kiilto kiinnityslaastilla. Kiinnityslaastin kuivuttua riittävästi saumaa laatoitus Kiillon saumalaastilla. Tiivistä pysty- ja vaakanurkat ja läpiviennit Kiillon silikonilla.

Ruiskutus:
Ruiskuta vedeneriste vähintään kahtena erillisenä ruiskutuskertana. Ruiskutus voidaan suorittaa yhtäjaksoisesti ilman kerrosten välistä kuivumista, siten että sertifikaatin mukainen kalvonpaksuus saavutetaan.

Lisätiedot

Tässä tuote-esitteessä annetut tiedot perustuvat suorittamiimme testeihin sekä käytännön kokemukseemme. Annetut tekniset arvot on määritetty vakioiduissa olosuhteissa. Mikäli paikalliset olosuhteet poikkeavat niistä, vaikuttaa se saavutettaviin arvoihin ja tuotteen toimivuuteen. Lopputulokseen vaikuttaa merkittävästi myös työn suoritustapa. Kiilto Oy vastaa siitä, että tuotteen laatu on laatujärjestelmämme mukainen. Emme voi vaikuttaa työn asialliseen suorittamiseen ja vallitseviin olosuhteisiin, emmekä näin ollen voi vastata lopputuloksesta. Tuotteen oikea käyttö edellyttää tutustumista työohjeeseen ja mahdolliseen menetelmäoppaaseen.

Ympäristö ja turvallisuus

Vältä tarpeetonta ihokosketusta ja altistumista tuoreen tuotteen kanssa, käytä suojakäsineitä. Tutustu tuotteen käyttöturvallisuustiedotteeseen. Tuotteen ja pakkauksen hävityksestä lisää nettisivuillamme.