Kiilto Pro Slim Parkettiliima + kovete

M1-luokiteltu, kaksikomponenttinen, vedetön, nopeasti kovettuva polyuretaaniliima kaikkien parkettityyppien sekä kumipäällysteiden liimaukseen. Soveltuu lattialämmityskohteisiin sekä kylmiin ja kosteisiin tiloihin.

Edut ja ominaisuudet

  • nopeasti kovettuva ja erittäin luja parkettiliima
  • kaikkien parkettityyppien liimaukseen
  • kestää vaativissakin olosuhteissa
  • riittoisuus 1–3 m²/l pinnoitteen ja alustan mukaan
  • vedetön

Linkit

Dokumentit

Käyttöala

Liuotteeton, kaksikomponenttinen nopeasti kovettuva polyuretaaniliima parketin kiinnittämiseen. ISO 17178 - hard. Soveltuu myös kumipäällysteiden kiinnitykseen sekä imemättömille että imeville alustoille. Voidaan käyttää kohteissa, joissa on lattialämmitys. Täyttää rakennusmateriaalien M1-päästöluokituksen.

PakkauskokoEAN-koodi
5 kg + 840 g 6411511044058
Alustan kosteus

betonialusta parketille: max. 3 p-% tai 80 % RH
betonialusta kumipääll.: max. 3,5 p-% tai 85 % RH
puu: 8 - 12 %

Kovettumisnopeus

12 h (+20 °C)

Käyttölämpötila

+15–25 °C

Käyttöolosuhteet

Huomioi kansalliset ohjeistukset ja parketin valmistajan antamat ohjeet parketin asennuksen sekä käytön aikaisista olosuhteista.

Pakkauskoot

5 kg

Purkkiaika

30–40 min (+20 °C, 50 % RH)

Riittoisuus

Parketti levyalustalle: 1–2 m²/l (0,75–1,5 kg/m²)
Parketti betonialustalle: 1–1½ m²/l (1–1,5 kg/m² )
Alapuolelta profiloidut kumipääll.: 1,5 m²/l (1 kg/m²)
Alapuolelta sileät kumipääll.: 2–3 m²/l (500–750 g/m²)
Urheilupäällysteet asfalttipinnoille: 1,5 m²/l (1 kg/m²)

Sekoitussuhde

Hartsia 5 kg / kovetetta 840 g
Hartsia 1 kg / kovetetta 170 g

Työskentelyaika

n. 50 min (levitettynä alustalle)

Varastointi

Avaamattomana yli +1 °C lämpötilassa 12 kuukautta.

Käyttöohje

Kiinnitysalustana voi olla teräshierretty betoni, vaneri, lastulevy, korkkilevy tai puulattia. Kiinnitysalustan tulee olla kuiva, kiinteä, tasainen ja puhdas pölystä sekä muista tartuntaa heikentävistä tekijöistä. Poista betonin pinnasta ns. sementtiliima esim. hiomalla ja pöly imuroimalla ennen parketin liimausta. Tasoita betonialusta tarvittaessa Kiilto Oy:n valmistamalla parketin alustaksi soveltuvalla tasoitteella (tasoite ei sovellu massiiviparketin alustaksi, kun parketin koko yli 22 x 70 x 500 mm). Betonin- ja tasoitteen tartuntavetolujuus vähintään 1,5 N/mm². Levyalustaksi suositellaan vähintään 9 mm vaneria tai vastaavaa. Noudata asennuksessa aina myös parketinvalmistajan ohjeita sekä kansallisia ohjeistuksia (esim. Suomessa SisäRYL 2013). Kova liima vähentää kosteuselämisestä aiheutuvia puun mitta- ja muodonmuutoksia, mutta samalla siirtään puun elämisestä aiheutuvan rasituksen alustaan.

Parkettilattiat: Sekoita hartsi ja kovettaja annetussa suhteessa huolellisesti keskenään juuri ennen käyttöä. Levitä liima hammastetulla lastalla alustaan n. 5 m² alueelle kerrallaan ja lado parketti heti tuoreeseen liimapintaan. Valitse liimamäärä siten, että päällysteen ja alustan väliin muodostuu lähes yhtenäinen liimakerros, mutta liimaa ei pursu kapuloiden välistä. Minimisitomisaika normaaliolosuhteissa on n. 12 h, mutta suosittelemme parketin hiottavaksi aikaisintaan 1–2 vrk:n kuluttua liimauksesta. Tuoreet liimatahrat voidaan poistaa asetonilla tai ksyleenillä ja kuivunut liima vain mekaanisesti.

Kumipäällysteet: Sekoita hartsi ja kovettaja annetussa suhteessa huolellisesti keskenään juuri ennen käyttöä. Liimaus voidaan suorittaa yksipuolisella liimalevityksellä. Valitse liimalastan hammastus sellaiseksi, että päällysteen ja alustan väli täyttyy liimasta, mutta liima ei pursu päällysteen raoista. Alapinnalta voimakkaasti kohokuvioituja päällysteitä käsiteltäessä suorita levitys huolellisesti. Käytä karkeudeltaan sopivaa hammastusta ja jyrää päällyste huolellisesti. Päällyste tulee hiertää/jyrätä ennen liiman kovettumista. Parhaiten tähän soveltuu 50–70 kg:n painoinen jyrä.

Huom! Jotkut kumilaadut sisältävät komponentteja, jotka saattavat vaikuttaa hidastavasti liiman lujuuden kehitykseen tai lopulliseen lujuuteen. Tee tarvittaessa liiimauskoe.

Lisätiedot

Tässä tuote-esitteessä annetut tiedot perustuvat suorittamiimme testeihin sekä käytännön kokemukseemme. Annetut tekniset arvot on määritetty vakioiduissa olosuhteissa. Mikäli paikalliset olosuhteet poikkeavat niistä, vaikuttaa se saavutettaviin arvoihin ja tuotteen toimivuuteen. Lopputulokseen vaikuttaa merkittävästi myös työn suoritustapa. Kiilto Oy vastaa siitä, että tuotteen laatu on laatujärjestelmämme mukainen. Emme voi vaikuttaa työn asialliseen suorittamiseen ja vallitseviin olosuhteisiin, emmekä näin ollen voi vastata lopputuloksesta. Tuotteen oikea käyttö edellyttää tutustumista työohjeeseen ja mahdolliseen menetelmäoppaaseen.

Ympäristö ja turvallisuus

Vältä tarpeetonta ihokosketusta ja altistumista tuoreen tuotteen kanssa, käytä suojakäsineitä. Tutustu tuotteen käyttöturvallisuustiedotteeseen. Tuotteen ja pakkauksen hävityksestä lisää nettisivuillamme.

M1-sisäilmaluokitus
LEED
Avainlippu