Kiilto Pro Nopea Slim Parkettiliima + kovete

Erittäin nopeasti kovettuva, kaksikomponenttinen, vedetön polyuretaaniliima lautaparketin pintasäleiden korjausliimauksiin sekä pienialaisiin parkettiliimauksiin. M1-luokiteltu.

Edut ja ominaisuudet

  • erittäin nopeasti kovettuva parkettiliima
  • pienialaisiin parkettiliimauksiin ja -korjaustöihin
  • riittoisuus 1–2 m²/l
  • vedetön

Linkit

Dokumentit

Käyttöala

Liuotteeton, kaksikomponenttinen erittäin nopeasti kovettuva polyuretaaniliima parketin kiinnittämiseen. Soveltuu pääasiassa pienen pinta-alan korjauksiin sekä lautaparketin pintasäleiden korjausliimauksiin. Voidaan käyttää kohteissa, joissa on lattialämmitys. ISO 17178 - hard.

PakkauskokoEAN-koodi
1 kg + 0,17 kg 6411511464016
Avoin aika

n. 15 min (levitettynä lattiaan)

Kovettumisnopeus

1 h (+20 °C)

Käyttölämpötila

+15–25 °C

Pakkauskoot

1 kg (hartsi) + 170 g (kovete)

Purkkiaika

n. 5–9 min (+20 °C, 50 % RH)

Riittoisuus

Levyalustalle: n. 0,75–2 m²/l (0,5–1,5 kg/m²)
Betonialustalle: n. 1–1½ m²/l (1–1,5 kg/m²)

Sekoitussuhde

Hartsia 1 kg / kovetetta 170 g

Tyyppi/sideaine

2-komponenttinen liuotteeton polyuretaaniliima

Työskentelyaika

Sekoitetun liimaseoksen käyttöaika on 5–9 min/+20 °C. Jo pienikin lämpötilan nousu lyhentää merkittävästi sekoitetun liiman ja kovetteen purkki-ikää.

Varastointi

Avaamattomana yli +1 °C lämpötilassa 12 kuukautta.

Käyttöohje

Kiinnitysalustana voi olla teräshierretty betoni, vaneri, lastulevy, korkkilevy tai puulattia. Kiinnitysalustan tulee olla kuiva, kiinteä, tasainen ja puhdas pölystä sekä muista tartuntaa heikentävistä tekijöistä. Poista betonin pinnasta ns. sementtiliima esim. hiomalla ja pöly imuroimalla ennen parketin liimausta. Tasoita betonialusta tarvittaessa Kiilto Oy:n valmistamalla parketin alustaksi soveltuvalla tasoitteella (tasoite ei sovellu massiiviparketin alustaksi, kun parketin koko yli 22 x 70 x 500 mm). Betonin- ja tasoitteen tartuntavetolujuus vähintään 1,5 N/mm². Levyalustaksi suositellaan vähintään 9 mm vaneria tai vastaavaa. Noudata asennuksessa aina myös parketinvalmistajan ohjeita sekä kansallisia ohjeistuksia (esim. Suomessa SisäRYL 2013). Kova liima vähentää kosteuselämisestä aiheutuvia puun mitta- ja muodonmuutoksia, mutta samalla siirtään puun elämisestä aiheutuvan rasituksen alustaan.

Sekoita hartsi ja kovettaja annetussa suhteessa huolellisesti keskenään juuri ennen käyttöä. Levitä liima hammastetulla lastalla alustaan enintään 1 m² alueelle kerrallaan ja lado parketti heti tuoreeseen liimapintaan. Valitse liimamäärä siten, että kapulan ja alustan väliin muodostuu lähes yhtenäinen liimakerros, mutta liimaa ei pursu kapuloiden välistä. Suosittelemme parketin hiottavaksi aikaisintaan 1 tunnin kuluttua liimauksesta. Tuoreet liimatahrat voidaan poistaa esim. asetonilla tai ksyleenillä ja kuivunut liima vain mekaanisesti.


Lisätiedot

Tässä tuote-esitteessä annetut tiedot perustuvat suorittamiimme testeihin sekä käytännön kokemukseemme. Annetut tekniset arvot on määritetty vakioiduissa olosuhteissa. Mikäli paikalliset olosuhteet poikkeavat niistä, vaikuttaa se saavutettaviin arvoihin ja tuotteen toimivuuteen. Lopputulokseen vaikuttaa merkittävästi myös työn suoritustapa. Kiilto Oy vastaa siitä, että tuotteen laatu on laatujärjestelmämme mukainen. Emme voi vaikuttaa työn asialliseen suorittamiseen ja vallitseviin olosuhteisiin, emmekä näin ollen voi vastata lopputuloksesta. Tuotteen oikea käyttö edellyttää tutustumista työohjeeseen ja mahdolliseen menetelmäoppaaseen.

Ympäristö ja turvallisuus

Vältä tarpeetonta ihokosketusta ja altistumista tuoreen tuotteen kanssa, käytä suojakäsineitä. Tutustu tuotteen käyttöturvallisuustiedotteeseen. Tuotteen ja pakkauksen hävityksestä lisää nettisivuillamme.

M1-sisäilmaluokitus
LEED
Avainlippu