Oikaisutasoite kiviainesseinäpinnoille. Tasoitepinta soveltuu suoraan Kiilto vedeneristeiden alustaksi. Levitys käsin tai ruiskulla. Tarvittaessa Kiilto KLR:n pinta voidaan tasoittaa esim. Kiilto SK Märkätilatasoitteella.

Edut ja ominaisuudet

  • erikoistasoite ruiskulevitykseen, täyttävä
  • ylitasoitukset, täytöt
  • riittoisuus 1,6 kg/m²/mm
  • päällystettävissä 1–3 vrk
  • sisätilat

Linkit

Dokumentit

Käyttöala

Kiilto KLR on oikaisutasoite kiviainesseinäpinnoille. Valmis tasoitepinta voidaan vedeneristää tai laatoittaa. Jos tarvitaan sileämpää pintaa maalin alle, tasoitepinta voidaan tarvittaessa ylitasoittaa esim. Kiilto SH seinätasoitteella.

PakkauskokoEAN-koodi
20 kg 6411512415208
Alustan kosteus

betoni < 90 % RH

Kerrosvahvuus

osittain tasoitus 3-50 mm, ylitasoitus 3–25 mm

Käyttölämpötila

suositus: +18–20 °C, alin käyttölämpötila +5 °C

Max. Raekoko

n. 1 mm

Pakkauskoot

20 kg säkki

Pinnoituskuiva

n. 1–3 vrk (+18 °C) (riippuen kerrospaksuudesta ja olosuhteista)

Puristuslujuus

luokka CSIV (EN 998-1)

Riittoisuus

1 mm kerros/m² kuiva-ainetta painaa n. 1,6 kg

Sekoitussuhde

3,8–4,4 l (19–22 %) vettä / 20 kg jauhetta

Tartuntalujuus

> 0,5 MPa

Tyyppi/sideaine

Polymeeri-sementti-hiekkapohjainen jauhe

Työskentelyaika

n. 2 tuntia (+18 °C)

Varastointi

Avaamattomana kuivassa tilassa 1 vuosi

Värit

harmaa

Käyttöohje

Tasoitettavien pintojen tulee olla riittävän lujat, puhtaat ja pölyttömät. Kuivat pinnat kostutetaan ennen tasoittamista. Uutta kerrosta vedettäessä on edellisen kerroksen oltava kuivunut. Lisäksi pinta tulee tarvittaessa hioa ja puhdistaa huolellisesti ennen uuden tasoitekerroksen levittämistä.
Tasoite sekoitetaan käsi- tai automaattisekoittimella viileään puhtaaseen veteen. Sekoitettu massa on käyttökelpoista 2–3 tuntia (+18 °C). Kiilto KLR levitetään ruiskuttamalla tai käsin voimakkaasti alustaan painaen. Ruiskutettu pinta voidaan oikaista esimerkiksi teräslastalla. Pinta voidaan hiertää. Verkotettaessa Kiilto Rappausverkko painetaan tuoreeseen laastikerrokseen ja pinta tasataan teräslastalla niin, että verkko on mahdollisimman hyvin laastikerroksen keskellä. Edellisen kerroksen kovetuttua levitetään toinen kerros. Kuivissa olosuhteissa laastipinnan kovettumista voidaan tehostaa sumuttamalla sitä vedellä.

Lisätiedot

Tässä tuote-esitteessä annetut tiedot perustuvat suorittamiimme testeihin sekä käytännön kokemukseemme. Annetut tekniset arvot on määritetty vakioiduissa olosuhteissa. Mikäli paikalliset olosuhteet poikkeavat niistä, vaikuttaa se saavutettaviin arvoihin ja tuotteen toimivuuteen. Lopputulokseen vaikuttaa merkittävästi myös työn suoritustapa. Kiilto Oy vastaa siitä, että tuotteen laatu on laatujärjestelmämme mukainen. Emme voi vaikuttaa työn asialliseen suorittamiseen ja vallitseviin olosuhteisiin, emmekä näin ollen voi vastata lopputuloksesta. Tuotteen oikea käyttö edellyttää tutustumista työohjeeseen ja mahdolliseen menetelmäoppaaseen.

Ympäristö ja turvallisuus

Vältä tarpeetonta ihokosketusta ja altistumista tuoreen tuotteen kanssa, käytä suojakäsineitä. Tutustu tuotteen käyttöturvallisuustiedotteeseen. Tuotteen ja pakkauksen hävityksestä lisää nettisivuillamme.