Kiilto Highflex S2 DF
Laattaliima

Vähäpölyinen, erittäin kevyt, hyvän muodonmuutoskyvyn omaava valkoinen kiinnityslaasti. Erikoislaatoitukset esim. lasimosaiikki, luonnonkivi, kuten marmori, kiukaan taustat ja peltielementtikylpyhuoneet. C2TES2. Myös ulos. Sementtisideaineinen.

Edut ja ominaisuudet

  • valkoinen, vähäpölyinen, kevyt työstää, riittoisa,
    hyvin muodonmuutoskykyinen, lämmönkesto +100 °C
  • kiukaan taustat, keraamiset laatat, lasimosaiikit, kivet ja marmorit
  • riittoisuus 0,8–1,1 kg/m²
  • saumattavissa seinät 12 h, lattiat 24 h
  • sisä- ja ulkotilat

Linkit

Dokumentit

Käyttöala

Kiilto Highflex S2 DF on lähes valkoinen, valumaton, erittäin riittoisa ja hyvin muodonmuutoskykyinen kevyttäytteinen sementtipohjainen laattaliima keraamisten laattojen, lasimosaiikin sekä marmorin ja kivien kiinnitykseen. Uuden teknologian ansiosta tuote on sekoitettaessa lähes pölyämätön Soveltuvia alustoja ovat esim. muovi-, maali-, kaakeli-, klinkkeri- ja tavanomaiset kiviainespinnat sekä Kiilto vedeneristeillä tai Kiilto Kosteussululla käsitellyt pinnat, kuten esim. kipsikartonki- ja kuitusementtilevyt. Kuumilla pinnoilla, esim. takat ja kiukaiden taustat (yksityiskäytössä olevat saunat), maksimilämpötila on 100 °C. Huomioitava myös liikuntasaumojen tarve, laatoituksen aikana tulee olla normaali huonelämpötila. Laatoittaminen voidaan tehdä ilman laatoitusnarua. Lattialämmityslattioissa kytketään lämmitys pois päältä n. 24 tuntia ennen laatoitustyötä. Soveltuu käytettäväksi sisä- ja ulkotiloissa.

Laatoitettavien pintojen tulee olla puhtaat ja pölyttömät. Vesiliukoiset tasoitteet on poistettava. Kuivat ja imevät alustat on kostutettava (ei levypintoja). Muovi-, maali-, kaakeli- ja klinkkeripintoja laatoitettaessa huomioitavaa:
-pinnoite on riittävän kiinteä laatoituspohjaksi
-pinnoitteen tartunta alustaansa on riittävä
-vaha, rasva ja lika pestään laatoitettavalta pinnalta alkalisella pesuaineella ja huuhdotaan hyvin. Pinnan kuivuttua se tarvittaessa karhennetaan hiomapaperilla ja poistetaan hiontapöly.

Maali- tai PVC-pinnoitettuja teräsohutlevyjä (esim. tehdasvalmisteiset "pelti- kylpyhuoneet" ) laatoitettaessa on huomattava lisäksi:

-vaha, rasva ja lika pestään laatoitettavalta pinnalta alkalisella pesuaineella
ja huuhdotaan hyvin. Pinnan kuivuttua se tarvittaessa karhennetaan hiomapaperilla ja poistetaan hiontapöly. Seinät pohjustetaan ohentamattomalla Kiilto Fix Primerilla (erikoisprimer pystypinnoille).

Hammaslastat
Hammaslastat
PakkauskokoEAN-koodi
2,5 kg 6411513947050
10 kg 6411513947104
Alustan kosteus

- betoni;< 90 % RH

Avoin aika

yli 0,5 MPa / 30 min (EN1346)

Käyttölämpötila

suositus +18–20 °C, minimi +5 °C

Luokitukset ja sertifioinnit

C2TES2 (EN12004), M1

Max. Raekoko

0,3 mm

Muodonmuutoskyky

yli 5,0 mm (EN12002)

Pakkauskoot

2,5 kg muoviastia, 10 kg säkki

Paloluokka

E

Riittoisuus

n. 1,1 kg/m² levitettäessä normaalihampaisella lastalla (hammaskoko: lev. 6 mm, väli 6 mm, kork. 6 mm) n. 0,8 kg/m² levitettäessä mosaiikkilastalla (hammaskoko: lev. 4 mm, väli 4 mm, kork. 4 mm)

Sekoitussuhde

n. 4,5 l vettä / 10 kg jauhetta (seinät)
n. 5,0 l vettä / 10 kg jauhetta (lattiat)

Tartuntalujuus

yli 1,0 MPa (EN 1348)

Tyyppi/sideaine

Polymeeri-aluminaattisementti-kevyttäyte-kvartsiperustainen jauhe

Työskentelyaika

käyttöaika veden lisäyksestä n. 2 tuntia

Valuma

alle 0,5 mm (EN1308)

Varastointi

Avaamattomana kuivassa tilassa 1 vuosi

pakkasenkestävyys

Pakkasenkestävä

Käyttöohje

Highflex S2 DF -jauhe sirotellaan hitaasti jatkuvasti sekoittaen viileään, puhtaaseen veteen, kunnes muodostuu tasainen massa. Annetaan seistä 10–15 min, jonka jälkeen sekoitetaan vielä kerran kevyesti. Tämän jälkeen laattaliima levitetään laatoitettavalle pinnalle samalla voimakkaasti painaen ja kammataan auki niin suurelta alalta kerrallaan, kuin ehditään 20 min aikana laatoittaa. Laatat painetaan voimakkaasti alustaansa vasten ja naputetaan välittömästi hyvin kiinni. Niiden asentoa voi korjata 15 min ajan. Riittävän tartunnan varmistamiseksi irroitetun laatan tulee olla tartuntapinnaltaan lähes kokonaan laattaliiman peittämä (kaakelit 70–75 % ja klinkkerit 80–90 %). Ulkotiloissa laatoitettaessa tartuntapinnan tulee olla kokonaan laastin peittämä. Siksi levityslastan hampaiden koko on aina valittava kiinnitettävän laatan koon ja tartuntapinnan mukaan.

Laattaliimatahrat poistetaan tuoreeltaan vedellä ja kostealla rievulla. Kuivunut laattaliima voidaan poistaa vain mekaanisesti.

Saumaus Kiilto Saumalaastilla voidaan seinäpinnoilla suorittaa 12 tunnin kuluttua laattojen kiinnittämisestä, lattioissa 24 tunnin kuluttua. Normaalin rasituksen laasti kestää noin viikon kuluttua laatoittamisesta. Alhainen lämpötila ja korkea ilmankosteus hidastavat laastin kovettumista ja kuivumista.

Elementti- ja levyseinien nurkat, seinä- ja lattialaatoituksen väliset saumat ja muut liikuntasaumat saumataan Kiilto Saniteettisilikonilla.

Soveltuu alustan vähäisten epätasaisuuksien korjaamiseen ennen laatoitusta, useiden millimetrien epätasaisuuksien korjaamiseen soveltuvat parhaiten Kiilto seinä- ja lattiatasoitteet.

Lisätiedot

Tässä tuote-esitteessä annetut tiedot perustuvat suorittamiimme testeihin sekä käytännön kokemukseemme. Annetut tekniset arvot on määritetty vakioiduissa olosuhteissa. Mikäli paikalliset olosuhteet poikkeavat niistä, vaikuttaa se saavutettaviin arvoihin ja tuotteen toimivuuteen. Lopputulokseen vaikuttaa merkittävästi myös työn suoritustapa. Kiilto Oy vastaa siitä, että tuotteen laatu on laatujärjestelmämme mukainen. Emme voi vaikuttaa työn asialliseen suorittamiseen ja vallitseviin olosuhteisiin, emmekä näin ollen voi vastata lopputuloksesta. Tuotteen oikea käyttö edellyttää tutustumista työohjeeseen ja mahdolliseen menetelmäoppaaseen.

Ympäristö ja turvallisuus

Vältä tarpeetonta ihokosketusta ja altistumista tuoreen tuotteen kanssa, käytä suojakäsineitä. Tutustu tuotteen käyttöturvallisuustiedotteeseen. Tuotteen ja pakkauksen hävityksestä lisää nettisivuillamme.