Kiilto Heavy
Raskaiden seinäpäällysteiden liima

Monikäyttöinen ja korkean kuiva-ainepitoisuuden omaava seinäliima raskaiden seinäpäällysteiden kiinnittämiseen esim. paperi-, polyesteri- ja lasikuitualustaisten vinyyli- ja kangastapettit, juutti- ja lasikuitukudokset sekä ruoho- ja kaislatapetit.

Edut ja ominaisuudet

  • monikäyttöinen, korkea kuiva-ainepitoisuus
  • raskaiden seinäpäällysteiden, ruoho- ja kaislatapettien kiinnittämiseen
  • 4-5 m²/l
  • päällemaalattavissa 1 vrk:n jälkeen

Linkit

Dokumentit

Käyttöala

Seinänpäällysteiden kiinnitykseen kuivissa tiloissa. Soveltuu juutti- ja lasikuitukudosten, ruoho-, kaisla- ja kangastapettien sekä paperi-, polyesteri- ja lasikuitualustaisten vinyylitapettien kiinnittämiseen. Ei täysmuovisille materiaaleille. Täyttää rakennusmateriaalin M1-päästöluokituksen.

PakkauskokoEAN-koodi
15 l 6411511020151
Alustan kosteus

puu: 8–12 %, betoni: max. 3 p-% tai alle 85 % RH

Käyttölämpötila

+18–25 °C

Pakkauskoot

1 l, 5 l, 15 l

Riittoisuus

4–5 m²/ l

Tiheys/ominaispaino

n. 1,05

Tyyppi/sideaine

PVAc-dispersio ja tärkkelys

Työskentelyaika

Imevä alusta 15–20 min, maalattu alusta max. 20 min. Huom. märkäliimaus! Liimamäärä, alusta ja olosuhteet vaikuttavat voimakkaasti työskentelyajan pituuteen.

Varastointi

Avaamattomana yli +1°C lämpötilassa 18 kuukautta. Pitkän varastoinnin jälkeen sekoitettava ennen käyttöä. Avattu astia käytettävä 1 kuukauden kuluessa.

pakkasenkestävyys

jäätyvää

Käyttöohje

Kiinnitysalustan tulee olla kuiva, pölytön, puhdas, kiinteä ja tasainen. Hio ja soodapese maalatut alustat sekä huuhtele huolellisesti. Käytä tasoittamiseen kosteudenkestävää tasoitetta. Käsittele huokoiset pinnat vedellä ohennetulla Kiilto 1 Seinäliimalla. Kuitulevylle liimattaessa kiinnitys viirapinnalle.

Paperitaustaiset vinyyli-, ruoho- ja kaislatapetit: Levitä liima maalitelalla tapetin taustaan, taita vuota kaksinkerroin ja anna imeytyä muutama minuutti. Suorita asennus normaalisti puskusaumaan. Mahdolliset limisaumat tehdään Kiilto Boord Boordiliimalla.

Juutti- ja lasikuitukudokset, tekstiilitapetit, vinyylitapetit polyesteri- ja lasikuitualustalla: Levitä liima maalitelalla tai lastalla joko seinään 1–3 vuodan alalle kerrallaan tai päällysteen taustaan. Tee liimaus ns. märkäliimauksena ja asenna vuodat joko puskusaumaan tai tee saumaus veitsellä seinällä. Paperipohjaisille tekstiilipäällysteille, joissa pintakuvion muodostavat ainoastaan loimilangat, on liima levitettävä aina päällysteeseen. Kudosten päällemaalaus voidaan suorittaa aikaisintaan vuorokauden kuluttua kiinnityksestä.

Poista liimatahrat kostealla rievulla tai sienellä tuoreeltaan ja pese työvälineet haalealla vedellä.

Tapeteissa, joissa tekstiiliosan muodostavat yhdensuuntaiset langat, liima levitetään aina tapetin taustaan.
Tapeteissa, joissa tekstiiliosa muodostuu ristikkäisistä langoista liima voidaan levittää joko seinään tai tapetin taustaan.

Lisätiedot

Tässä tuote-esitteessä annetut tiedot perustuvat suorittamiimme testeihin sekä käytännön kokemukseemme. Annetut tekniset arvot on määritetty vakioiduissa olosuhteissa. Mikäli paikalliset olosuhteet poikkeavat niistä, vaikuttaa se saavutettaviin arvoihin ja tuotteen toimivuuteen. Lopputulokseen vaikuttaa merkittävästi myös työn suoritustapa. Kiilto Oy vastaa siitä, että tuotteen laatu on laatujärjestelmämme mukainen. Emme voi vaikuttaa työn asialliseen suorittamiseen ja vallitseviin olosuhteisiin, emmekä näin ollen voi vastata lopputuloksesta. Tuotteen oikea käyttö edellyttää tutustumista työohjeeseen ja mahdolliseen menetelmäoppaaseen.

Ympäristö ja turvallisuus

Vältä tarpeetonta ihokosketusta ja altistumista tuoreen tuotteen kanssa, käytä suojakäsineitä. Tutustu tuotteen käyttöturvallisuustiedotteeseen. Tuotteen ja pakkauksen hävityksestä lisää nettisivuillamme.

M1-sisäilmaluokitus
LEED
Avainlippu