Kestopur 305/1.5
2-komponenttinen liuotinvapaa pu-liima

Kestopur 305/1.5 on 2-komponenttinen polyuretaaniliima kerroslevyrakenteisiin ulko-oviteollisuudessa.

Edut ja ominaisuudet

  • Soveltuu erinomaisesti automaattiseen raitalevitykseen 

Linkit

Dokumentit

Käyttöala

Kestopur 305/1.5 on 2-komponenttinen polyuretaaniliima, joka muodostaa lujan, mutta silti elastisen liimasauman. Liima on tarkoitettu koneelliseen levitykseen. Kovetteena käytetään Kestopur 200/S -kovetetta. Käyttökohteena mm. puun, eristemateriaalien, epoksiprimeroidun alumiinin ja kuitukomposiitin liimaus. Liiman erityisominaisuus on matala viskositeetti ja helppo pumpattavuus.

PakkauskokoTuotekoodi
Kestopur 305/1.5 kontti T3448.992
Tyyppi/sideaine

Polyuretaani

Tiheys/ominaispaino

Hartsi: 1,5 g/cm³, Kovete: 1,2 g/cm³

Leikkauslujuus

RST 4 N/mm² (28 d 23 °C, 50 % RH)

Murtolujuus

5 N/mm² (DIN 53504)

Murtovenymä

20 % (DIN 53504)

Kovuus

Shore D 55

Sekoitussuhde

5 paino-osaa Kestopur Kestopur 305/1.5 -hartsia +
1 paino-osa Kestopur 200/S-kovetetta

Viskositeetti

Hartsi: n. 9 000 mPas, kovete: n. 200 mPas, (Brookfield RVT 20°C)

Seosviskositeetti

n. 4500 mPas (Brookfield RVT 20°C)

seoksen väri

Beige

Purkkiaika

n. 1 min 30 sek (120g, 20°C, 50 % RH)

Avoin aika

max. 2 min 30 sek / 20 °C

Liiman levitysmäärä

130 - 300 g/m² materiaalista riippuen

Puristusaika

väh. 15 min / 35 °C

Varastointi

Avaamattomana (+10- +25) °C lämpötilassa kontissa (1000 l) 3 kuukautta. Pitkän varastoinnin jälkeen sekoitettava ennen käyttöä.

Käyttöohje

Liimattavien pintojen tulee olla puhtaat ja kuivat. Puhdista liimattavat pinnat hapettumista, rasvasta ym. liasta liuottimella tai hiomalla. Sekoita hartsi ennen käyttöä huolellisesti. Hartsiosaa on sekoitettava käytön aikana jatkuvasti esim. konttisekoittajalla. Kovete sekoitetaan huolellisesti hartsiosan kanssa. Liima levitetään levityslaitteella. Sekoittajaa ja levityskampaa suositellaan jäähdytettäväksi niin että liimaseos on korkeintaan 15°C:ta. Mikäli liimaukseen tulee tauko, on sekoittajan huuhtelu aloitettava viimeistään 30 sekunnin kuluttua virtauksen pysähtymisestä. Poista tuoreet liimatahrat kuivalla rievulla ja puhdista pinnat Kiilto 302 Cleaner:llä tai asetonilla. Kovettunut liima voidaan poistaa ainoastaan mekaanisesti. Suosittelemme liimausta tehtäväksi huoneenlämpötilassa. Liimaus voidaan tehdä myös kylmemmässä (jopa +5…+10°C), mutta tällöin kovettuminen hidastuu oleellisesti ja levitettävyys heikkenee. Vastaavasti korotetuissa lämpötiloissa (yli 23°C) kovettuminen nopeutuu ja avoin aika lyhenee.

Lisätiedot

Tässä tuote-esitteessä annetut tiedot perustuvat suorittamiimme testeihin sekä käytännön kokemukseemme. Annetut tekniset arvot on määritetty vakioiduissa olosuhteissa. Mikäli paikalliset olosuhteet poikkeavat niistä, vaikuttaa se saavutettaviin arvoihin ja tuotteen toimivuuteen. Lopputulokseen vaikuttaa merkittävästi myös työn suoritustapa. Kiilto Oy vastaa siitä, että tuotteen laatu on laatujärjestelmämme mukainen. Emme voi vaikuttaa työn asialliseen suorittamiseen ja vallitseviin olosuhteisiin, emmekä näin ollen voi vastata lopputuloksesta. Käyttäjän on varmistettava soveltuvuus käyttötarkoitukseen.

Ympäristö ja turvallisuus

Vältä tarpeetonta ihokosketusta ja altistumista tuoreen tuotteen kanssa, käytä suojakäsineitä. Tutustu tuotteen käyttöturvallisuustiedotteeseen. Tuotteen ja pakkauksen hävityksestä lisää nettisivuillamme.

Avainlippu