Puu- ja huonekaluteollisuus, liimapuu- ja hirsiteollisuus sekä ikkuna- ja ulko-oviteollisuus vaativat monenlaista testausta, jota voimme tarjota asiakkaillemme. Laadunvalvonnalliset testit perustuvat pääosin standardeihin EN 14080, EN 15497 ja EN 16351.

Liimauksen lujuuden testaus

  • Vetoleikkauslujuus -70 – +100 °C lämpötila-alueella, 10 kN voimaan asti
  • Vetoleikkauslujuus +20 – +250 °C, 50 kN voimaan asti
  • Puristusleikkauslujuus +20 °C, 50 kN voimaan asti
  • 4-piste taivutustestaus +20 °C, 50 kN voimaan asti (esimerkiksi sormijatkosten lujuuden mittaaminen)

IFT Rosenheim

Testi on tarkoitettu erityisesti ikkuna- ja oviaihioille, jotka käyttävät D4-luokan PVAC-liimoja. Testissä koekappaleita rasitetaan vesihauteessa, jonka jälkeen kappaleet kuivataan olosuhdekaapissa. Aukeamat analysoidaan ja raportoidaan ohjeistuksen mukaisesti. 

Delaminointitesti ovi- ja ikkunakarmeille sekä muille ei-rakenteellisille puuliimauksille

Testi on tarkoitettu EPI ja PVAC-liimoilla (tyypin II liimat) liimatuille aihioille. Kyseessä on delaminointitestaus, jolloin liimattu puukappale rasitetaan ali- ja ylipaineelle vedellä täytetyssä painekattilassa, ja kuivataan olosuhdekaapissa. Liimasaumojen aukeamat analysoidaan ja raportoidaan standardin mukaisesti. 

Delaminointitesti lamellihirrelle, liimapuulle ja CLT-tuotteille sekä muille rakenteellisille liimauksille

Testi on tarkoitettu kantaville puurakenteille, jotka on liimattu tyyppi I liimoilla (esimerkiksi EPI, PUR tai MUF). Kyseessä on delaminointitestaus standardien EN 14080 (lamellihirsi ja liimapuu) tai EN 16351 (CLT) mukaisesti, jossa liimattu puukappale rasitetaan ali- ja ylipaineelle vedellä täytetyssä painekattilassa, ja kuivataan kuumassa olosuhdekaapissa vakioidussa ilmavirrassa. Testin jälkeen liimasaumojen mahdolliset aukeamiset analysoidaan ja raportoidaan asiakkaalle. 

Rasitustestit parkettiteollisuudelle

Parkettiteollisuuden laadunvalvontatestisyklit, esimerkiksi keitto kiehuvassa vedessä ja kuivaus. 

Huonekalutestaus sääkaapissa, esimerkiksi D3-tason liimauksille

-20 – +100 °C, 0–100 % suhteellinen ilmankosteus testaussyklitykset huonekaluille ja ulko-oville. Asiakkaan käyttökohteen mukaan räätälöidyt testisyklit. 

Kuorintatesti, kalvopinnoitteiden liimauksen lujuustestaus

T-peel tai 90° peel -testit puupohjaiseen materiaaliin liimatuille kalvoille.