Toimii kuin juna-aseman vessa

Pirkan Pinnoitus saneeraa Tampereen rautatieaseman wc-tilat. Vaativassa kohteessa on apua Kiillon tuotteiden helposta käsiteltävyydestä ja nopeasta kuivumisesta.

Alussa oli paljaita tiiliseiniä, karheata betonia ja lohduttomalta tuntunut urakka.

”No, joo, hurjaltahan se näytti purkuporukan jäljiltä. Ajattelin, että tuleekohan tästä mitään. Mutta nyt jo huomaa, että kyllä tulee ja hyvää”, Pirkan Pinnoituksen projektipäällikkö Toni Kulmala naurahtaa.

Tampereen asematunnelin miesten vessan saneeraus alkaa olla jo loppusuoralla.

”Seinien vesieristykset on tehty, nyt laatoitetaan. Lattian uudet viemäröinnit, valutyöt ja kaadot ovat niin ikään työn alla. Kattojen erikoisvahvat levytykset ovat valmiina. Pintamateriaalit on kautta linjan valittu niin, että ne kestävät kovaakin kulutusta ja ilkivaltaa.”

Erityistä kestävyyttä vaativa kohde

Materiaalivalintoihin panostaminen onkin perustelua, sillä kohde on varsin vaativa. Tampereen rautatieaseman vuotuinen matkustajamäärä on 4,5 miljoonaa. Kuluvana vuonna se on tarkoittanut keskimäärin 12 300 matkustajaa päivässä. Luku ei sisällä asematunnelin läpi päivittäin kulkevia kaupunkilaisia. VR:n mukaan matkustajamäärät ovat kasvaneet alkuvuonna 6,8%. Kasvavat väkimäärät kannustavat panostamaan palveluihin.

Seuraavaksi meneillään olevassa remontissa otetaan työn alle vieressä sijaitseva toinen miesten vessa, joka saneerataan myös ja muutetaan samalla naisten vessaksi.

”Ja jossakin täällä asemalla on varmasti naisten vessojakin, joita pitäisi remontoida. Antaa nyt katsoa, että päästetäänkö meidät sinnekin”, Kulmala velmuilee.

Kiilto KeraPro kuivuu nopeasti

Pirkan Pinnoitus on käyttänyt vessan seiniin Kiillon uutuustuotetta Kiilto KeraPro Pikavedeneristystä.

”Kiilto KeraPro kuivuu hätäisesti. Siitä on paljon apua, sillä saamme sen avulla tehtyä kaksi kerrosta saman päivän aikana”, Kulmala kertoo.

”Tuntuu , että Kiilto KeraProlla pääsee muutenkin helpommin haluttuun kerrosvahvuuteen kuin perinteisillä tavaroilla. Siitä jää paksumpaa kalvoa, joka ei vetäydy kuivuessaan niin paljon”, hän lisää.

Sutjakkaa menoa

Pirkan Pinnoituksen toimitusjohtaja Jarno Kauppinen kertoo, että remontoitavat tilat ovat vanhoja eivätkä rakenteet ja mitat vastaa nykypäivän standardeja. Uutta rakennettaessa on ollut tarvetta monenlaiselle oikomiselle, täytölle ja tasoitukselle.

”Myös Kiillon tasoitteet ovat nopeita kuivumaan. Se on osaltaan helpottanut töitä”, hän mainitsee.

Kohteessa on käytetty muun muassa Kiilto 60 Pikalattiamassaa ja lattian kaatokorjauksiin Kiilto 70 Lattiamassaa.

”Sekin on hyvä, että Kiilto on lähellä, saamme tavaran sutjakkaasti omille talleille. Ja kaverit ovat hyvin tavoitettavissa – voimme aina tarvittaessa kysäistä, että mikä milloinkin olisi järkevin tapa toimia, Toni Kulmala lisää.

Pirkan Pinnoitus on pirkanmaalainen pinnoituksiin sekä vahinkosaneerauksiin ja rakennustöihin erikoistunut yritys.