Terveyden ja puhtauden ammattilaisille kehitetty Erisan Pro -sarja on entistä hellempi käsille ja ympäristölle

Erisan Pro -tuotteet ovat laajasti käytössä esimerkiksi terveydenhuollossa ja ammattikeittiöissä. Jatkossa sarjan etanolipohjaisissa tuotteissa käytetään kasvipohjaista bioetanolia. Lisäksi pakkauksissa on siirrytty kierrätysmuovin käyttöön.

Yhdessä isohkossa sairaalassa käytetään keskimäärin 25 000 litraa käsihuuhdetta, tuttavallisemmin käsidesiä, vuodessa. Terveydenhuollon ammattilainen desinfioi kätensä noin 25 kertaa päivässä. Ei siis ole aivan merkityksetöntä, millaisista raaka-aineista tuote koostuu. 

Erisan Pro Käsidesin sisältämä etanoli on muutettu kasvipohjaiseksi bioetanoliksi ja bioetanoliin siirrytään myös kaikissa muissa Kiillon etanolipohjaisissa hygieniatuotteissa. Tämä on merkittävä edistysaskel kiertotalouden edistämisessä. 

”Siirtyminen bioetanoliin on ollut pitkä ja huolella valmisteltu prosessi. Tuotantoon soveltuvan bioetanolin on oltava laadukasta, aidosti ympäristöystävällistä ja sen toimitusvarmuus pitää olla hyvällä tasolla”, kertoo Kiillon tuotekehityspäällikkö Juha Issakainen.

Kiillon tuotekehityspäällikkö Juha Issakainen

Kiillon tuotekehityspäällikkö Juha Issakainen

Ihoa hoitava käsidesi

Entistä miellyttävämpi ihotuntu saadaan uuden paksuntajan, Hydroxypropyl Cellulosen (hydroksiprolyysiselluloosa) avulla, joka takaa myös suojakäsineiden helpon puettavuuden käsihuuhteen lisäämisen jälkeen. 

”Hoitava tuote on helppo levittää, kuivuu nopeasti ja siinä on silkkinen ihotuntu. Kädet jäävät käytön jälkeen miellyttävän tuntuisiksi sekä kosteutetuiksi”, Issakainen kertoo.

Tuote on vegaaninen ja kehitetty yhteistyössä Allergia-, Iho- ja Astmaliiton kanssa.

Uudistuneessa käsidesissä on raaka-aineina käytetty Naantalissa lähituotantona valmistettavaa betaiinia ja inuliinia, jotka vähentävät etanolin ihoa ärsyttävää vaikutusta. Betaiini sitoo kosteutta iholle pitkävaikutteisesti, lievittää ärsytystä sekä suojaa ihoa kuivumiselta.

Uusi pakkaus kierrätysmuovista

Erisan Pro -sarja on uudistunut pakkaustenkin osalta. Erisan Pro Käsidesi, Erisan Pro Etasept ja Erisan Pro Soap 500 ml ovat jatkossa pulloissa, jotka on PET-merkittyä kierrätysmuovia ja soveltuvat myös uudelleen kierrätettäviksi. Väriltään kierrätyspullo on neitseellisestä muovista valmistettuun pakkaukseen verrattuna hieman harmaampi. Samalla kaikki Erisan Pro -sarjan tuotteet ovat saaneet uuden pakkausdesignin.

Juha Issakaisen mukaan hygieniatuotteisiin sopivan kierrätysmuovin löytäminen vaati tarkkuutta. Mikä tahansa kierrätetty muovi ei sovellu iholla käytettäviin tuotteisiin, vaan muovin on täytettävä tarkat puhtauskriteerit. Lisäksi raaka-ainetta on oltava saatavilla riittävästi. Käytännössä puhdas kierrätysmuovi on peräisin virvoitusjuomapulloista.

”Materiaalin soveltuvuutta on myös testattu huolella ennen valintaa, jotta tunnemme materiaalin ja sen ominaisuudet riittävän hyvin. Tämä on erittäin tärkeää, sillä eri muovit käyttäytyvät eri tavoin tuotannossa”, Issakainen kertoo.

Helpompia ympäristövalintoja asiakkaille

Kierrätysmuovin ja bioetanolin käyttöön siirtyminen ovat askeleita kohti Kiillon ympäristötavoitteita. Yritys on muun muassa sitoutunut vähentämään fossiilisten ja neitseellisten pakkausten käyttöä joka vuosi. Lisäksi tavoitteena on auttaa Kiillon asiakkaita kierrättämään pakkauksia tehokkaammin, lisätä kierrätysmateriaalin määrää pakkauksissa sekä lisätä asiakkaiden ympäristötietoisuutta.

Osana vihreitä materiaalivalintoja Kiilto on sitoutunut tuplaamaan kierrätysperäiset ja uusiutuvat raaka-aineet kemian tehtaillaan vuoteen 2025 mennessä verrattuna vuoden 2018 tasoon. Määrätietoisilla ja kunnianhimoisilla toimilla pyritään oman toiminnan parantamisen lisäksi helpottamaan asiakkaiden ympäristövalintoja laadusta tinkimättä. 

Erisan Pro -sarjan tuotteet