Sisäilmakoulutuksissa keskustellaan parhaista ratkaisuista

Kiillon Sisäilmakoulutuksissa on herännyt erinomaista keskustelua parhaista ratkaisuista erilaisiin tilanteisiin ja haasteisiin, joita suunnittelijat ja urakoitsijat kohtaavat. Kiilto starttasi syksyn tänä vuonna kattavalla Sisäilmaa suunnittelijalle -tilaisuudella Lempäälän tehtaallaan.

Sisäilmaa suunnittelijalle -tilaisuus Lempäälässä keräsi syksyn avajaisiksi suuren joukon vierailijoita kuulemaan ja keskustelemaan erilaisista rakennusten sisäilmaan liittyvistä ajankohtaisista asioista ja ratkaisuista.  

Aamupäivän ohjelma käynnistyi Kiillon asiantuntijoiden puheenvuoroilla auditoriossa. Kiillon uudet sisäilma- ja tiivistystuotteet herättivät odotetusti paljon kysymyksiä vierailijoilta, ja vastaamassa olikin Kiillon asiantuntijoita laajasti eri puolilta organisaatiota.

Työnäytöksessä käsiksi tuotteisiin

Kun keskustelu auditoriossa tuli päätökseensä, oli aika siirtyä konkreettisesti tuotteiden pariin. Kun työnäytöksessä tarjoutui mahdollisuus Kiilto Airblock -tiivistystuotteiden kokeilemiseen, tarttui osa kävijöistä myös itse siveltimen varteen.

– Tämä on vähän kuin maalaushommissa olisi, tuumii yksi vierailijoista levittäessään Kiilto Airblock Coatia.

Kiillon Aluepäällikkö Marko Suominen vinkkaa tässä vaiheessa erilaisista työtavoista:

– Kun siveltimellä levitetään ja alue on laaja, niin siinä tekijä olisi kontillaan metrikaupalla. Kätevämminhän tuote levitetään isolle alueelle ruiskulla.

Kätevyys todetaankin pian ruiskulevitysnäytöksessä: pieni hetki ruiskun varressa ja riittävä kuivakalvon vahvuus tiivistettävälle alueelle Kiilto Airblock Coatilla on jo saavutettu.

Tiivistyksen ja kapseloinnin uutuudet

Kiillon uusi sisäilma- ja tiivistystuoteperhe käsittää haitta-aineiden hallintaan tarkoitetut sulkuaineet Kiilto Block ja Kiilto Hydrablock, sekä ilmatiiveyden hallintaan tarkoitetut tiivistystuotteet Kiilto Airblock Coat, Kiilto Airblock Fiber ja uusin jäsen: Kiilto A 215.

Kiilto A 215 –massan ominaisuudet herättivät suuresti kiinnostusta ja kysymyksiä. Vaikka tuote on rakenteiden tiivistämiseen testatun tuotevalikoiman uusin tuttavuus, tuote itsessään ei ole Kiillossa suinkaan uusi.

– Tätä massaa on toimitettu ajoneuvoteollisuuden puolelle jo pitkään. Tuote liimaa melkein vaikka mitä ja kestää jopa ajoneuvon kabiinin liikettä, Suominen kertoo tuotteen historiasta.

Kotimaista osaamista

Tilaisuus huipentui tehdaskierrokseen, jossa tutustuttiin Kiillon Lempäälän tehtaiden tuotantoon sekä tuotekehitykseen.

– Meillä on täällä Lempäälässä noin 40 ihmistä tuotekehityksen puolella. Yhtiön visio on vuodessa 2080, joten toimintamme pitää olla pitkäjänteistä ja vastuullista, kertoi Tuotekehityksen päällikkö Petri Heljo.

100-vuotias suomalainen perheyritys Kiilto on saanut myös Avainlippu-merkin Lempäälän tuotannolleen osoituksena suomalaisesta työstä ja osaamisesta. Lempäälässä yhtiö valmistaa rakentamisen ja teollisuuden tuotteita.

Palaute vie eteenpäin

Sisäilmatilaisuuden päättyessä päivän antiin vaikuttavat tyytyväisiltä niin vierailijat kuin Kiillon edustajatkin. Vuoropuhelun toivotaan jatkuvan aktiivisena myös tulevaisuudessa:

– Muistattehan laittaa meille palautetta, se on todella tärkeää ja sitä me haluamme kuulla, kuuluu Kiillon edustajien yhteinen toive tilaisuuden lopuksi vierailijoille.

Kiilto Pro Academy järjestää parhaillaan koulutuksia eri puolilla Suomea. Useat koulutukset hyväksytään myös Eurofinsin Rakentamisen sertifikaattien täydennyskoulutuksiksi. Voit tutustua Kiilto Pro Academyn koulutustarjontaan tästä.

Lisää Kiillon uusista sisäilma- ja tiivistysratkaistuista voit lukea tästä.