Elintarviketeollisuuden hygieniastandardien kehittyessä on yhä merkittävämpää, että puhdistusvalidointi perustuu tehokkaisiin käytänteisiin. Kiilto Pro Hyginet® -palvelun uusimmalla ominaisuudella tuotantolaitosten on mahdollista hallita ja seurata puhdistusvalidointia yhdessä paikassa EHEDG (European Hygienic Engineering & Design Group) -standardien mukaisesti.
Hyvän hygieniahallinnan kolme päävaihetta ovat seuranta, todentaminen ja validointi. Seuranta kertoo, ovatko pesut hallinnassa, todentaminen varmistaa, että suunnitellut toimenpiteet toteutetaan, ja validointi osoittaa, että pesut toimivat käytännössä saavuttaen asetetut hyväksymiskriteerit. EHEDG DOC 45 -ohjeeseen perustuva validointityökalu Kiilto Pro HygiNet® -palvelussa mahdollistaa, että koko validointiprosessi ja sen historia on hallittavissa yhdessä paikassa, joka on kaikkien validointiin osallistuvien saatavilla.
Puhdistusvalidointi HygiNetissä
- Ohjaa seuraamaan, todentamaan ja validoimaan hygieniaprosesseja EHEDG DOC 45 –validointiohjeen mukaisesti
- Koko validointiprosessi suunnitelmista todentamiseen ja laatutason ylläpitoon on hallittavissa yhdessä paikassa
- Mahdollistaa validointia koskevien asiakirjojen hallinnan ja arkistoinnin saman palvelun sisällä
Kiilto Pro HygiNet® auttaa onnistumaan hygieniassa kokonaisvaltaisesti
Kiilto Pro HygiNet® helpottaa elintarviketeollisuudessa useiden eri prosessien hallintaa ja tukee tehokkaasti korkean hygieniatason ylläpitämistä. Sen ominaisuudet tarjoavat elintarviketeollisuuden toimijoille useita etuja, kuten:
- Automaattinen kemikaaliluettelo: Hyginet® luo automaattisesti kemikaaliluettelon, joka täyttää viranomaisten vaatimukset ja vähentää virheiden mahdollisuutta.
- Digitaalinen tiedonhallinta: puhdistusprosesseihin liittyvän tiedon löytäminen ja jakaminen helpottuu, kun se on listattu samaan palveluun. Esimerkiksi erilaiset menetelmät, laiteluettelot, huoltoraportit on mahdollista tallentaa HygiNetiin.
- Puhdistusvalidointi: uutena ominaisuutena HygiNetissä voi kattavasti hallita ja seurata puhdistusvalidointia EHEDG DOC 45 –validointiohjeeseen perustuen.
Puhdistusvalidoinnin merkitys korostuu tulevaisuudessa
Elintarviketeollisuudessa hygienia on kriittinen tekijä, joka vaikuttaa suoraan tuoteturvallisuuteen. Yhä useammat Global Food Safety Initiative (GFSI) -hyväksymät standardit ja audintointiohjelmat korostavat enenevissä määrin puhdistusvalidoinnin merkitystä riskien ja laadunhallinnan kannalta.
Tule mukaan Ammattilaisten aamuun kuulemaan lisää puhdistusvalidoinnista
Oletko tietoinen, miten tekoäly ja kehittyvät standardit muuttavat elintarviketeollisuuden puhdistusvalidointia? Tule mukaan lokakuussa 2024 järjestettävään webinaariimme, jossa saat tuoreita näkemyksiä siitä, miten validoinnin standardit ja näytteenottomenetelmät kehittyvät – ja mitä hyötyä tämä tuo sekä yrityksille että kuluttajille.
Haluatko kuulla ensimmäisten joukossa Kiillon elintarvikehygieniaa koskevista uutisista?
Tilaa uutiskirjeemme (lupaamme: ei roskaa, vaan puhdasta asiaa).