Kiilto kehittää pakkausliimoissa rohkeasti uusia vihreitä ratkaisuja

Kiillon Lupaus ympäristölle ohjaa vahvasti yrityksen tuotekehitystä laajalla rintamalla. Nyt Kiilto on tuomassa markkinoille uusia vihreitä liimausratkaisuja teollisuuteen paperille ja pakkauksiin.

Ympäristön huomiointi vaikuttaa Kiillon toimintaan ja valintoihin leikaten läpi perheyrityksen kaikki liiketoiminnot. Esimerkiksi käyttämilleen raaka-aineille Kiilto on asettanut tiukan ympäristölupauksen: kierrätysperäisten ja uusiutuvien raaka-aineiden osuus tuplataan kemian tehtailla vuoteen 2025 mennessä. Hiilineutraaliksi Kiilto pyrkii kunnianhimoisesti vuoteen 2028 mennessä.

Teollisuusasiakkaiden kanssa kohti kestävämpiä ratkaisuja

Kiilto on pitkän linjan toimija teollisuuden korkealaatuisissa liimausratkaisuissa, ja tekee tiivistä yhteistyötä asiakkaidensa kanssa useissa maissa. Tutuksi tulevat niin alaa koskeva muuttuva regulaatio, kuin aikakausien trenditkin.

”Varsinkin suurissa yrityksissä ympäristönäkökulmat nousevat nyt vahvasti esille, ja asiakasyrityksillä on myös omia kiinnostavia ympäristötavoitteitaan”, kertoo Kiillon paperi- ja pakkausteollisuuden liimojen Solutions Manager Lauri Mäkinen.

Keskusteleminen ympäristöasioista ja vihreistä valinnoista asiakkaiden kanssa sopii Kiillolle erityisen hyvin.

”Meidän omaa toimintaamme ohjaa Kiillon Lupaus ympäristölle, jossa olemme asettaneet toiminnallemme selkeät konkreettiset ympäristötavoitteet. Siksi meille on erityisen luontevaa kehittää omaan tarjontaamme uusia vihreitä ratkaisuja”, Mäkinen kuvailee.

Suunnannäyttäjänä alalla

Kiilto haluaa vastata sekä teollisuusasiakkaiden vaatimuksiin, että myös toimia edelläkävijänä, joka auttaa asiakkaita kehittämään omia prosessejaan kestävämmäksi. Konkreettisena esimerkkinä uusista innovaatioista alalle on jo ollut biopohjainen ja biohajoava sulateliima, Kiilto Biomelt.

”Haluamme olla suunnannäyttäjä alalla pakkausten vihreissä liimausratkaisuissa”, Mäkinen kertoo.

Edelläkävijyys vaatii rohkeutta katsoa tulevaisuuteen. Unohtamatta jatkuvaa panostusta tuotekehitykseen.

”Oma tuotekehityksemme kantaa parhaillaan hedelmää. Tuommekin markkinoille pian uutta pakkausliimojen saralla”, Mäkinen vinkkaa.