Kiillon innovaatio-ohjelma loi uutta liiketoimintaa

Kiillon vahva kokeilukulttuuri konkretisoitui tuotteiksi, kun ideoiden kiihdytyskaistalta voittajaksi ponnahtaneesta innovaatiosta syntyi uusi luonnonkosmetiikkasarja, Erisan+.

Kiillon henkilöstölle lanseerattiin Kiilto Up -ideakilpailu ensimmäisen kerran vuonna 2017. Henkilöstö pyydettiin kilpailun avulla mukaan liiketoiminnan kehittämiseen. Toiveena oli löytää uudenlaisia tuotteita ja palveluja. Saman vuoden joulukuussa päätökseen saatu neljän kuukauden intensiivinen rutistus huipentui Mikrobiomi-tiimin voittoon projektillaan ”Elä hyvin ihon mikrobien kanssa!”.

”Voitto tuli osittain yllätyksenä, koska ideamme vaatii vielä jatkojalostamista. Monilla muilla tiimeillä tuntui olevan jo valmiimpi tuoteajatus mielessä. Hienoa, että firmalta löytyy uskallusta heittäytyä tällä tavalla uusiin ideoihin”, tiimin jäsenet kehuivat voiton ratkettua.

Lue aiemmin julkaistu juttu Kiilto Upista.

Idean ytimessä ihon oman vastustuskyvyn lisääminen

Voittajatiimin idea oli prebiootteja sisältävä luonnonkosmetiikkasarja. Prebiootit vahvistavat ihon luontaista vastustuskykyä ja lisäävät ihon terveyttä edistämällä hyödyllisten mikrobien kasvua. Uutta tuotesarjaa oli hyvä alkaa rakentaa innovaatio-ohjelman aikana asiantuntijoiden ohjauksessa hiotun idean varaan.  

Tuloksena syntyi Erisan+ -sarja, joka pääsi kauppojen hyllyille tänä syksynä.

”On ollut huikeaa nähdä tiimin kovan työn konkretisoituvan. Henkilöstö on valtava voimavara ja asiantuntijaverkosto, kun liiketoimintaa halutaan kehittää ja uusia ideoita saada esiin. Kokeilukulttuuri pitää tehdä näkyväksi ja kynnys matalaksi, jotta villitkin ideat uskalletaan lausua ääneen”, muistuttaa liiketoiminnan kehitysjohtaja Ville Solja.

Erisan+ on hajusteeton herkän ihon tuotesarja, johon kuuluu viisi tuotetta kasvojenhoitoon. Sarjan tuotteille on myönnetty FI-Natura luonnonkosmetiikan sertifikaatti, Allergia-, Iho- ja Astmaliiton myöntämä Allergiatunnus sekä Avainlippu.

Tutustu Erisan+ -tuotesarjaan Erisanin verkkosivuilla

Lue myös, kuinka Erisan+ -sarjan tuotteet on otettu vastaan:

Uuden liiketoiminnan kehittäminen jatkuu

Ideat pääsivät Kiillossa kiihdytyskaistalle toistamiseen vuonna 2018. Tuloksena oli tuolloinkin jatkokehityksessä olevia ideoita, joiden miettimiseen oli panostettu paljon aikaa ja asiantuntijuutta.

”Henkilöstön panos ja halu rakentaa yhdessä uutta on ollut pysäyttävää. Näiden ideoiden rinnalle ja tueksi olemme kehittäneet myös toisen tavan tunnistaa ja löytää uutta liiketoimintaa”, Solja kertoo.

Kiilto Venturesin tavoitteena on löytää, kehittää ja skaalata uusia innovaatioita ydinliiketoiminnan rajojen ulkopuolelle luomalla ja tekemällä yhteistyötä startupien kanssa.”

Solja kertoo, että painopiste on erityisesti ratkaisuissa, jotka tukevat Kiillon Lupausta ympäristölle.   

”Olemme erityisen kiinnostuneita löytämään kestäviä ratkaisuja, jotka parantavat nykyisiä menetelmiä tai korvaavat ne, ja auttavat meitä rakentamaan valoisamman tulevaisuuden kaikille.”

Tutustu Kiillon kulttuurin kulmakiviin

Lue lisää Kiilto Venturesista