Ajantasaiset käyttöturvallisuustiedotteet hygieniasuunnitelmasta

UniCafen ravintoloissa ja WELL-kahviloissa käytössä oleva sähköinen hygieniasuunnitelma auttaa ylläpitämään ja päivittämään hygieniatietoa säännöllisesti. Palvelu myös varmistaa, että kaikki yrityskohtaiset tiedot löytyvät samasta paikasta, jolloin hygieniasuunnitelma toimii sekä työntekijöiden perehdytyksessä, arkisessa opastuksessa että täydennyskoulutuksessa.

Sähköinen palvelu on helpottanut hygieniasuunnitelman hyödyntämistä arjessa

UniCafen 17 opiskelija- ja henkilöstöravintolassa sekä 2 kahvilassa on käytetty Kiillon HygiNet® -palvelua jo vuodesta 2016. Nyt käyttöön on otettu HygiNet®-palvelun uudistettu versio, jonka ansiosta hygieniatiedot löytyvät entistäkin helpommin aina tarvittaessa.

”On tärkeintä, että kaikki hygieniaan liittyvä tieto löytyy yhdestä paikasta, on ajantasaista ja helposti saatavilla silloin, kun sitä tarvitaan. Esimerkiksi käyttöturvallisuustiedotteista on tärkeää löytyä aina viimeisimmät versiot”, korostaa UniCafen kehityskoordinaattori Outi Luukkonen. ”Lisäksi saamme palveluun talteen raportit pintahygienianäytteistä, jolloin tulosten koonti, pitkäaikainen seuranta ja vertailu helpottuvat.”

Hakutoiminto ja pikavalinnat nopeuttavat hygieniatietojen löytymistä

”Palvelun kautta yhteyshenkilöiden tiedot ovat nopeasti saatavilla, ja pikanäppäimillä löytää hetkessä esimerkiksi keittiöhygieniasuunnitelman, ravintolakohtaiset tuotevalinnat tai menetelmäohjeet esimerkiksi astianpesukoneiden puhdistamiseen”, Luukkonen toteaa. ”Arjessa työkalun käytettävyyttä parantaa myös etusivun hakutoiminto, jolla esimerkiksi tietyn pesuaineen tuotetiedot on kaikkein helpoin löytää.”

Hygieniasuunnitelma toimii tietopankkina, koulutusvälineenä ja kalenterina

Sähköinen hygieniasuunnitelma auttaa UniCafeissa kokoamaan tietoa, kouluttamaan henkilökuntaa ja aikatauluttamaan puhdistustoimenpiteitä.

”HygiNet® on meille tietopankki, jonka sisältämät käyttöturvallisuustiedotteet ovat kaiken hygieniasuunnittelun a ja o”, Luukkonen korostaa. ”Lisäksi käytämme palvelua koulutusvälineenä. Kuvalliset käyttöohjeet ja opetusvideot ovat tärkeitä uusien työntekijöiden perehdytyksessä ja kouluttaessamme henkilökuntaamme esimerkiksi lukemaan käyttöturvallisuustiedotteita. Käytämme sähköistä hygieniasuunnitelmaa myös siivoussuunnitelmien laadinnassa, jolloin yhdestä paikasta löytyvät täsmälliset tiedot, kuinka usein jokin laite, tila tai pinta tulee pestä, millä pesuaineella ja minkälaisilla siivousvälineillä.”

Sähköinen hygieniasuunnitelma säästää puhdistusaineita ja luontoa

Hygieniasuunnitelmaa käytetään UniCafeissa puhdistusaineiden oikean annostuksen ohjeistamisessa.

”Arjessa erilaisten pesuaineiden oikea annostus on tärkeää, sillä annostelijoista huolimatta lisäohjeistus on usein tarpeen estämään turhaa käyttöä”, Luukkonen toteaa. ”Onkin hyvä, että annostusohjeet voi tarkistaa HygiNet® -palvelun kautta. Lisäksi voimme opastaa palvelussa, millaista on riittävä ja turvallinen annostus.”

Sähköisen hygieniasuunnitelman paperittomuus on UniCafeessa tärkeä ympäristönäkökohta.”Siksi onkin hienoa, että HygiNet® -palvelua voi käyttää myös mobiilisti.”

Joko sinulla on HygiNet®-tunnukset? Kirjaudu palveluun tästä!

KIRJAUTUMISSIVULLE