Kiilto Tasoflex
Itsetasoittuva lattiatasoite 3–20 mm

Itsesiliävä yleistasoite lattiapintojen tasoituksiin. Soveltuu tasoitteeksi myös maalattaviin lattioihin. Matala-alkalinen.

Edut ja ominaisuudet

  • itsesiliävä 
  • yleistasoitukset
  • riittoisuus 1,6 kg/m²/mm
  • kävelynkestävä 5 h
  • päällystettävissä 10 mm/1 vrk, 20 mm/3 vrk
  • sisätilat

Linkit

Dokumentit

Käyttöala

Lattiapintojen tasoituksiin 3–20 mm:n kerroksena sisätiloissa ennen päällysteen kiinnitystä.

Aluslattian on oltava puhdas, kiinteä ja luja. Ns. sementtiliima, maaliroiskeet ja liimajäänteet yms. epäpuhtaudet poistetaan ja lattia imuroidaan huolellisesti.

Betonialustat käsitellään 1:4 ohennetulla Kiilto Start Primer tai Kiilto PrimerOne primerilla (20% Kiilto primeria / 80% vettä) ennen tasoitusta. Saneeraus- ja levyalustat käsitellään ohentamattomalla Kiilto Start Primer tai Kiilto PrimerOne primerilla ennen tasoitusta. Tiiviit alustat esim. keraamiset laatat tai maalipinnat voidaan käsitellä myös Kiilto Fix Primerilla.

Matala-alkalinen tasoitekerros suojaa liimaa ja muovipäällystettä betonin alkalisen kosteuden aiheuttamilta vaurioilta. Tutkimuksissa on osoitettu 5 mm tasoitekerroksen suojaava vaikutus.

Betonialustan tulee olla SisäRYL 2013:n ja BY 45:n mukainen.

PakkauskokoEAN-koodi
20 kg 6411512017204
Alustan kosteus

betoni < 90 % RH

Kerrosvahvuus

3-20 mm

Kutistuma

< 0,4 ‰ (23 ºC, 50 % RH )

Kävelynkestävä

n. 5 tuntia ( 23 ºC, 50 % RH )

Käyttölämpötila

suositus +18–23 °C, minimi +10 °C

Luokitukset ja sertifioinnit

CT-C20-F6 (EN13813), M1

Max. Raekoko

n. 0,5 mm

Pakkauskoot

20 kg säkki

Paloluokka

A2fl-s1

Pinnoituskuiva

10 mm / 1 vrk
20 mm / 3 vrk
( 23 ºC, 50 % RH )

Puristuslujuus

C20 (> 20 MPa), EN 13813

Riittoisuus

1,6 kg/m² (1 mm paksuinen kerros)
Säkillisestä saadaan n. 12 litraa tasoitetta.

Sekoitussuhde

n. 4,5 l. vettä / 20 kg säkki

Taivutuslujuus

F6 (> 6 MPa), EN 13813

Tartuntalujuus

> 1 MPa, EN 13813

Tyyppi/sideaine

Muovi-erikoissementti-kvartsijauhepohjainen jauhe

Työskentelyaika

n. 30 minuuttia ( 23 ºC, 50 % RH )

Varastointi

Avaamattomana kuivassa tilassa 1 vuosi

Viskositeetti

Leviävyys;145–155 mm, EN 12706

pH

< 11 (matala-alkalinen)

Käyttöohje

Astiaan kaadetaan tarvittava määrä puhdasta vettä ja lisätään jauhe jatkuvasti sekoittaen viileään (+10-25ºC ) puhtaaseen veteen, kunnes muodostuu tasainen, notkea massa. Annetaan seistä n. 2 min, jonka jälkeen sekoitetaan vielä kerran ennen käyttöä.

Tasoitemassa levitetään teräs- tai hammaslastalla tasaisena kerroksena. Tasoitteen levitys voidaan tehdä myös tasoitepumpulla.

Tasoitekerroksen kuivumista ei saa nopeuttaa esim. lämmön tai tuuletuksen avulla. Liian nopea kuivuminen voi aiheuttaa halkeamia. Mikäli tasoitetussa huoneessa on normaalia korkeampi lämpötila tai hyvin alhainen suhteellinen kosteus tai jos aurinko pääsee suoraan lämmittämään tasoitepintaa, on lattia syytä peittää suojapeitteellä heti kun sen päällä voidaan kävellä. Lattia tulee päällystää mahdollisimman aikaisessa vaiheessa tasoitteen kovettumisen ja kuivumisen jälkeen, jolloin vältetään pinnan ”ylikuivuminen” ja poistetaan tasoitteen halkeilu- ja irtoamisvaara.

Soveltuu tasoitteeksi myös maalattaviin lattioihin toissijaisissa, kevyesti rasitetuissa tiloissa, mutta ei esimerkiksi autotallin, märkätilojen tms. tilojen lattioissa.

Vedeneristettäviin tiloihin, kuten esim. kylpyhuoneiden lattiat, tasoitus tehdään vedeneristeen alapuolelle.

Ei sovellu kohteisiin, jotka ovat jatkuvasti veden alla, esim. uima-altaat.

Huom! Suositusvesimäärän ylittäminen heikentää pinnan lujuutta sekä saattaa aiheuttaa lajittumista sekä halkeilua.

Lisätiedot

Tässä tuote-esitteessä annetut tiedot perustuvat suorittamiimme testeihin sekä käytännön kokemukseemme. Annetut tekniset arvot on määritetty vakioiduissa olosuhteissa. Mikäli paikalliset olosuhteet poikkeavat niistä, vaikuttaa se saavutettaviin arvoihin ja tuotteen toimivuuteen. Lopputulokseen vaikuttaa merkittävästi myös työn suoritustapa. Kiilto Oy vastaa siitä, että tuotteen laatu on laatujärjestelmämme mukainen. Emme voi vaikuttaa työn asialliseen suorittamiseen ja vallitseviin olosuhteisiin, emmekä näin ollen voi vastata lopputuloksesta. Tuotteen oikea käyttö edellyttää tutustumista työohjeeseen ja mahdolliseen menetelmäoppaaseen.

Ympäristö ja turvallisuus

Vältä tarpeetonta ihokosketusta ja altistumista tuoreen tuotteen kanssa, käytä suojakäsineitä. Tutustu tuotteen käyttöturvallisuustiedotteeseen. Tuotteen ja pakkauksen hävityksestä lisää nettisivuillamme.