Kiilto Pro Start Primer
Tartuntapohjuste

Tartuntapohjuste tasoitteen ja tasoitettavan pinnan välisen tartunnan parantamiseen. Vesiohenteinen.

Edut ja ominaisuudet

  • sitoo pölyä ja hidastaa tasoitteessa olevan veden tunkeutumisen alustaan
  • erittäin riittoisa
  • vesiohenteinen

Linkit

Dokumentit

Käyttöala

Vesiohenteinen pohjustusaine huokoisille ja imemättömille pinnoille sisätiloissa ennen tasoitusta. Tiiviit alustat suositellaan käsiteltäväksi Kiilto Pro Fix Primerilla ennen tasoitusta.

Kiilto Pro Start Primerin käyttökohteita ovat mm:

- Betoni- ja sementtipohjainen tasoite (ohennus: 1 osa pohjustusainetta/4 osaa vettä)
- Lattiat, joissa on vanhoja liimajäänteitä, kuten keinohartsi- ja bitumiliima (ei ohenneta)
- Alustat, jotka eivät siedä kosteutta, esim. kipsi- ja puualustat (ei ohenneta)
- Levylattiat, kuten lastulevy, kipsikartonkilevy jne. (ei ohenneta).
- Imemättömät alustat, esim. maali ja klinkkeri (ei ohenneta).

Primerilla on hyvä kosteudenkesto ja se muodostaa hyvän tartunnan tasoitteen ja alustan väliin. Sementin alkalisuus ei heikennä pohjustusaineen tehoa. Ei sovellu tasoitteen lisäaineeksi.

PakkauskokoEAN-koodi
1 l 6411513702017
3 l 6411513702031
10 l 6411513702109
Alustan kosteus

- betoni < 90 % RH

Käyttölämpötila

suositus +18–20 °C, minimi +10 °C

Luokitukset ja sertifioinnit

M1

Pakkauskoot

1 l, 3 l ja 10 l muoviastiat

Riittoisuus

ohennettuna: Primer 1 l + vesi 4 l = 5 l --> n. 30 m²
ohentamattomana / imemätön alusta:
Primer 1 l --> n. 10 m²

Tiheys/ominaispaino

1

Varastointi

Avaamattomana kuivassa tilassa 1 vuosi

Värit

Vaaleanpunainen

pakkasenkestävyys

Jäätyvää

Käyttöohje

Alustasta poistetaan sementtiliima, pöly, irtonainen lika ja rasva. Pohjustusaine levitetään ohueksi tasaiseksi kerrokseksi esimerkiksi telalla, harjalla tai lastalla tehokkaasti hiertäen. Vältä pohjustusainelammikoiden syntymistä. Betoni ja tasoitealustat voidaan tasoittaa heti pohjustuksen jälkeen, levypintojen, imemättömien sekä vanhoja liimajäänteitä sisältävien alustojen pohjustuksen annetaan kuivua n. 2 tuntia ennen tasoittamista. Vallitsevat olosuhteet, kuten huoneen lämpötila, alustan laatu ja kosteus vaikuttavat voimakkaasti kuivumiseen. Suosituksiemme numeroarvoja voidaan siten käyttää vain lähtökohtina. Tasoittaminen tulee tehdä viimeistään vuorokauden kuluttua pohjustamisesta.

HUOM! Alustaansa liimattavat parketit tai lattialämmityslattiat: Betonilattiasta on hiottava / jyrsittävä pois kaikki sementtiliima sekä muut alustaa heikentävät tekijät kuten vanhat liimajäänteet. Pohjustus tehdään vain tasoitettaville alueille (sauvaparkettien aluslattioita ei saa pohjustaa eikä tasoittaa). Levylattioissa parketti liimataan suoraan levyyn (ei pohjustusta, ei tasoitusta).

Lisätiedot

Tässä tuote-esitteessä annetut tiedot perustuvat suorittamiimme testeihin sekä käytännön kokemukseemme. Annetut tekniset arvot on määritetty vakioiduissa olosuhteissa. Mikäli paikalliset olosuhteet poikkeavat niistä, vaikuttaa se saavutettaviin arvoihin ja tuotteen toimivuuteen. Lopputulokseen vaikuttaa merkittävästi myös työn suoritustapa. Kiilto Oy vastaa siitä, että tuotteen laatu on laatujärjestelmämme mukainen. Emme voi vaikuttaa työn asialliseen suorittamiseen ja vallitseviin olosuhteisiin, emmekä näin ollen voi vastata lopputuloksesta. Tuotteen oikea käyttö edellyttää tutustumista työohjeeseen ja mahdolliseen menetelmäoppaaseen.

Ympäristö ja turvallisuus

Vältä tarpeetonta ihokosketusta ja altistumista tuoreen tuotteen kanssa, käytä suojakäsineitä. Tutustu tuotteen käyttöturvallisuustiedotteeseen. Tuotteen ja pakkauksen hävityksestä lisää nettisivuillamme.