Kiilto Saniteettisilikoni
Saniteettisilikoni

Homesuojattu, hajuton ja neutraali silikonimassa liikuntasaumoihin ja tiivistykseen. Massan värit vastaavat Kiilto Saumalaastien värejä. Myös ulos. Ei akvaarioihin.

Edut ja ominaisuudet

  • lämmönkesto +120 °C
  • homesuojattu
  • mieto tuoksu
  • ei päällemaalattavissa
  • sisä- ja ulkotiloihin

Linkit

Dokumentit

Käyttöala

Kiilto Saniteettisilikoni on yksikomponenttinen neutraali silikonimassa. Täyttää tuotestandardin EN 15651-3:2012:n vaatimukset. Ei sovellu akvaarioihin eikä luonnonkiville, kuten esim, marmorille. Peilin ja WC-istuimen kiinnittämiseen suositellaan Kiilto Masaa. Yksittäisten pienien laattojen kiinnittämiseen voidaan läyttää harmaata silikonia, kun tarvitaan hieman korkeampaa lämmönkestoa (+150 °C).

PakkauskokoVäriEAN-koodi
310 ml 29 vaalea beige 6411513526316
310 ml 36 terracotta 6411513571316
310 ml 90 jäänsininen 6411513553312
310 ml 94 sininen 6411513654316
Kovettumisnopeus

n. 2 mm vuorokaudessa ja n. 10 mm viikossa.

Kovuus

Shore A n. 20

Käyttöolosuhteet

suositus: +18–20 °C, kuitenkin alueella +5–40 °C

Lämmönkesto kuivana

-40...+120 °C, harmaa +150 °C

Riittoisuus

5 x 5 mm saumaa n. 12 m/patruuna

Tiheys/ominaispaino

n. 1,0 kg/dm3

Tyyppi/sideaine

kosteusvulkanoituva neutraali silikonipolymeeri

Varastointi

varastointi kuivassa, viileässä (alle +25 °C) tiiviisti suljetussa alkuperäispakkauksessa. Parasta ennen päiväys pakkauksessa.

Värit

useita värejä

nahoittumisaika

5–20 min (20 °C, RH 50 %)

Käyttöohje

Saumausalustan on oltava kuiva, pölytön ja rasvaton. Sauman pohjatäytteenä voi käyttää umpisoluista muoviprofiilia.

Kierrä tulppa pois pursotuskärjestä. Leikkaa patruunan päässä oleva kartio auki. Kierrä pursotuskärki paikoilleen ja katkaise se halutun kokoiseksi. Purista massa saumaan ja tasoita se välittömästi puhtaaseen veteen kostutetulla lastalla tai sormenpäällä. Jätä pursotuskärki paikoilleen ja sulje pakkaus tulpalla huolellisesti käytön jälkeen. Jälkipuhdistusta helpottaa, jos sauman reunat on rajattu esim. maalarinteipillä. Poista teippi heti työn jälkeen.

Uusittaessa silikonisaumoja poista ensin vanha silikoni. Lisäksi poista mahdolliset homepilkut esimerkiksi käyttäen Kiilto Kodin Kloritea ohjeen mukaisesti.

Lisätiedot

Vallitsevat olosuhteet kuten ilman, massan ja sauman lämpötila, alustan laatu ja ilmankosteus sekä massamäärä vaikuttavat voimakkaasti nahoittumisnopeuteen ja vulkanoitumiseen.

Osa maaleista, puhdistusaineista ja liuottimista sisältää kemikaaleja, jotka voivat aiheuttaa silikoniin värimuutoksia joko suorassa kontaktissa tai vapauduttuaan huoneilmaan. Myös joistain puulajeista (mm. lämpökäsitelty radiatamänty) ja asetoksisilikonimassoista (ns. etikkasilikoni) vapautuu samankaltaisia yhdisteitä. Osassa muoveista ja kumeista käytetään pehmittimiä, jotka voivat myös reagoida silikonimassan kanssa. Tarvittaessa soveltuvuus on testattava. Kaakelimaalien kanssa tulee käyttää etikkapohjaista Kiilto Pro Siliconea.

Saniteettisilikonin kestoikä on rajallinen. Kestoikä on riippuvainen tilan käyttöasteesta, puhdistuksesta ja ilmanvaihdosta. Märkätiloissa suosittelemme, että silikonisaumat tarkistetaan säännöllisesti ja uusitaan tarvittaessa, viimeistään 5 vuoden kuluttua.

Kiilto Saniteettisilikonilla on yleisesti hyvä tartunta erilaisiin materiaaleihin (esim. keraamiset laatat, lasi, kalustematerialit). Tartunta on kuitenkin hyvä varmistaa tarvittaessa. Läpinäkyvien muovien (PC, PMMA) kanssa suositellaan käytettäväksi väritöntä silikonia.

Samassa tilassa tulee käyttää vain yhdestä valmistuserästä olevaa silikonia.

Kiilto Saniteettisilikonien värit ovat sävytetty neutraalissa valossa vastaavan Kiilto Saumalaastin sävyn pohjalta. Valo eri valolähteissä on erilaista. Näin ollen, tilassa käytetty valaistus voi vaikuttaa siihen, miltä silikonin väri näyttää.

Tässä tuote-esitteessä annetut tiedot perustuvat suorittamiimme testeihin sekä käytännön kokemukseemme. Annetut tekniset arvot on määritetty vakioiduissa olosuhteissa. Mikäli paikalliset olosuhteet poikkeavat niistä, vaikuttaa se saavutettaviin arvoihin ja tuotteen toimivuuteen. Lopputulokseen vaikuttaa merkittävästi myös työn suoritustapa. Kiilto Oy vastaa siitä, että tuotteen laatu on laatujärjestelmämme mukainen. Emme voi vaikuttaa työn asialliseen suorittamiseen ja vallitseviin olosuhteisiin, emmekä näin ollen voi vastata lopputuloksesta. Tuotteen oikea käyttö edellyttää tutustumista työohjeeseen ja mahdolliseen menetelmäoppaaseen.

Ympäristö ja turvallisuus

Vältä tarpeetonta ihokosketusta ja altistumista tuoreen tuotteen kanssa, käytä suojakäsineitä. Tutustu tuotteen käyttöturvallisuustiedotteeseen. Tuotteen ja pakkauksen hävityksestä lisää nettisivuillamme.

CE-merkki
Nordic Ecolabel