Kiilto Pro VOC Block
Sulkuaine

Sulkuaine rakenteista sisäilmaan vapautuville haitta-aineille. Hajuton ja liuotteeton tiiviin pinnan muodostava sulkuaine PAH- ja VOC-yhdisteiden sekä ammoniakin hallintaan. Tiheän verkkorakenteen ansiosta tuote on erittäin tiivis. Soveltuu lattioille ja seiniin.

Edut ja ominaisuudet

  • sulkuaine PAH-, VOC- ja ammoniakkiyhdisteiden hallintaan
  • soveltuu lattia- ja seinäkäyttöön
  • valmis kalvo kahdella levityskerralla
  • pinnoitettava

Linkit

Dokumentit

Käyttöala

Sulkuaine rakenteista sisäilmaan vapautuville haitta-aineille. Soveltuu PAH- ja VOC-yhdisteiden sekä ammoniakin kapselointiin seinä- ja lattiapinnoilla.

PakkauskokoEAN-koodi
9,5 kg 6411513248102
Alustan kosteus

< 90% RH (huomioi alustan käsittelyohjeet)

GREEN CONTENT, uusiutuvien ja kierrätettyjen raaka-aineiden osuus

n. 22 %

Ilman kosteus

max 70% RH

Kerrosvahvuus

n. 1 mm, valmiina kuivakalvona

Kovettumisnopeus

uudelleen pinnoitettavissa 3–8 h kuluttua, riippuen olosuhteista
lopullinen lujuus n. 1 viikon jälkeen

Käyttöolosuhteet

huomioi alustan kosteusohjeet

Luokitukset ja sertifioinnit

sulkuaine PAH-, VOC- ja ammoniakkiyhdisteille (Eurofins Expert Services Oy)
M1

Murtolujuus

n. 25 MPa

Murtovenymä

n. 2 %

Pakkauskoot

9,5 kg + 2,2 kg

Purkkiaika

20–30 min

Riittoisuus

n. 1,4 kg/m2 (seos), kahdella levityskerralla

Sekoitussuhde

4;31:1 (perusosa:kovete), paino-osina
(perusosa 1 kg, kovetetta 0,232 kg)

Tartuntalujuus

tarttuu: betoni, lattiatasoite, seinätasoite, tiili, kahitiili, kipsilevy, RST, Kiilto Hydrablock, Kiilto Airblock, Kiilto A 215 ja Kiilto Pro Masa. Varmista alustan lujuus ja puhtaus.

Tiheys/ominaispaino

n. 1,4 kg/l (seos)

Varastointi

Avaamattomana yli 1 °C lämpötilassa 12 kuukautta

Värit

taitettu valkoinen

olomuoto

valumaton

Käyttöohje

ALUSTA:
Lattianpinnan tulee olla pölytön, puhdas ja luja (tasainen ja puhdas betoni tai vastaava tasainen ja riittävän luja tasoitepinta kuten Kiilto Pro Plan Fiber). Lattian ja seinän raja esitäytetään esim. Kiilto Pro Masa Liima- ja tiivistemassalla. Seinäpinnan soveltuva alusta on tasainen ja puhdas betoni tai vastaava tasainen ja riittävän luja tasoitepinta kuten Kiilto SR DF.

Alustan suhteellisen kosteuden tulee olla < 90 % RH. Erittäin huokoisilla alustoilla voidaan pohjustus tehdä käyttäen Kiilto Pro VOC Block Haitta-ainesulkua 0,3 kg/m² pohjustukseen. Pohjustus voidaan tehdä esim. lastalevityksenä. Pohjustettaessa levityskertoja on 3. Hyvälaatuisella pinnalla pohjustusta ei tarvitse tehdä. Alustan suhteellisen kosteuden ollessa > 90 % RH pohjustamiseen käytetään Kiilto Hydrablockia. Menekki 0,3 kg/m². Pohjusteen annetaan kuivua 10–24 h, jonka jälkeen Kiilto Pro VOC Blockin ensimmäinen kerros asennetaan pohjustetun alustan päälle.

SEKOITUS:
Sekoita kovete sulkuaineen joukkoon oikeassa sekoitussuhteessa huolellisesti reunoja ja pohjaa myöden. Täydet astiat ovat oikeassa sekoitussuhteessa. Sekoittumaton massa ei kovetu. Pitämällä vispilää koko ajan seoksen pinnan alapuolella, vältetään ylimääräiset ilmakuplat seoksessa. Työskentelyaika sekoitetulla tuotteella on 20–30 min.

LEVITYS:
Kiilto Pro VOC Block levitetään kahteen kertaan. Lattialla levitykseen voidaan käyttää telaa tai hammaslastaa.

Telalla levitettäessä kalvovahvuutta tulee tarkkailla esimerkiksi märkäkalvokammalla tai menekkiä seuraamalla. Toinen kerros asennetaan kuivuneen kerroksen päälle (kuivumisaika 3–8 h) samalla tavalla. Kokonaismenekki on 1,4 kg/m2.

Hammaslastalla levitetty kerros telataan kauttaaltaan mikrokuitutelalla (esim. CEL Microstar), jotta hammastus tasaantuu ja ilmakuplat poistuvat. Hammaslastaksi suositellaan mallia B1. Hammaslastalla saadaan suoraan yhteen kerrokseen riittävä menekki (0,7 kg/m2).

Seinäpinnalle Kiilto Pro VOC Block asennetaan vähintään kahtena kerroksena, jolloin asennus voidaan tehdä telaamalla. Telaamiseen suositellaan käytettäväksi mikrokuitutelaa, (esim. CEL Microstar).
Tilan suhteellinen kosteus ei saa olla yli 70 % RH ja lämpötilan tulee olla 15–30 asteen välillä.

PÄÄLLYSTYS:
Kiilto Pro VOC Block täytyy pinnoittaa. Pinnoitus voidaan tehdä tasoittamalla, laatoittamalla tai pinnoittaa kelluvalla pinnoitteella, kun pinta on kuiva (3–8 h). Tasoitettaessa tai laatoitettaessa alusta pohjustetaan ohentamattomalla Kiilto Pro Fix Primerilla ja pohjusteen annetaan kuivua olosuhteista riippuen n. 2 h (kunnes pinta on täysin kuiva). Tasoitettaessa minimikerrosvahvuus 5 mm. Kelluva lautaparketti tai laminaatti voidaan asentaa suoraan Kiilto VOC Blockin päälle, edellyttäen, että alusta on riittävän suora.

Materiaalien ja ympäristön lämpötila sekä kosteus vaikuttavat
kovettumisnopeuteen.

Työvälineiden pesu asetonilla tai Kestopur Cleaner 303:lla.

Lisätiedot

Tässä tuote-esitteessä annetut tiedot perustuvat suorittamiimme testeihin sekä käytännön kokemukseemme. Annetut tekniset arvot on määritetty vakioiduissa olosuhteissa. Mikäli paikalliset olosuhteet poikkeavat niistä, vaikuttaa se saavutettaviin arvoihin ja tuotteen toimivuuteen. Lopputulokseen vaikuttaa merkittävästi myös työn suoritustapa. Kiilto Oy vastaa siitä, että tuotteen laatu on laatujärjestelmämme mukainen. Emme voi vaikuttaa työn asialliseen suorittamiseen ja vallitseviin olosuhteisiin, emmekä näin ollen voi vastata lopputuloksesta. Käyttäjän on varmistettava soveltuvuus käyttötarkoitukseen.

Ympäristö ja turvallisuus

Vältä tarpeetonta ihokosketusta ja altistumista tuoreen tuotteen kanssa, käytä suojakäsineitä. Tutustu tuotteen käyttöturvallisuustiedotteeseen. Tuotteen ja pakkauksen hävityksestä lisää nettisivuillamme.

M1-sisäilmaluokitus
LEED
Avainlippu
GREEN CONTENT n. 22 %