Kiilto Pro Speed
Liima- ja tiivistemassa

Erittäin nopeasti sitova elastinen liima- ja tiivistemassa. Soveltuu erinomaisesti esim. WC-istuinten kiinnitykseen sekä kevyiden väliseinien alajuoksujen liimaamiseen. Toimii akustisena saumamassana tiivistyksissä. Soveltuu sisä- ja ulkokäyttöön.

Edut ja ominaisuudet

  • Nopea sitominen, elastinen, akustiikkamassana tiivistyksissä
  • Rasitettavissa jopa 15 minuutissa
  • Liimaukset ja tiivistykset
  • Riittoisuus 5 x 5 mm saumaa, n. 12 m/patruuna
  • Sisä- ja ulkotilat

Linkit

Dokumentit

Käyttöala

Erittäin nopeasti sitova elastinen liima- ja tiivistemassa. Liimasauman lujuus kehittyy selvästi nopeammin, kuin tyypillisillä 1 -komponenttisilla liima- ja tiivistemassoilla. Nopea lujuudenkehitys edellyttää ilmankosteuden pääsyä liimasaumaan esim. huokoisen liimattavan materiaalin, kuten puu, betoni, tasoite, lasittamaton keramiikka tms. kautta tai erillisellä vesikostutuksella. Soveltuu erinomaisesti esim. WC-istuinten nopeaan kiinnitykseen sekä kevyiden väliseinien alajuoksujen liimaamiseen. Toimii akustisena saumamassana tiivistyksissä esim. kevyiden väliseinien läpivienneissä. Äänimittaukset tehty ISO 10140 - 2:2010 mukaisesti. Soveltuu sisä- ja ulkokäyttöön. Kiilto Pro Speed tarttuu erilaisiin kivipintoihin, betoniin, useimpiin metalleihin, puuhun, lasiin ja lasitettuihin pintoihin sekä epoksi- ja polyesteripintoihin. Eri muovi- ja kumilaaduilla on syytä tehdä tartuntakoe ennen varsinaista käyttöä. Erinomainen tarttuvuus eri materiaaleihin – usein ilman erillistä pintakäsittelyä. Elastinen, silti mekaanisesti luja sauma. Ei sisällä isosyanaatteja, PVC:a eikä liuottimia. Lähes hajuton. Hyvä kemikaalien kestävyys (laimeat liuokset). Kestää erittäin hyvin säärasituksia ja UV-säteilyä. Lähes kutistumaton. Päällemaalattavissa useimmilla maaleilla (tee aina maalauskoe).

PakkauskokoVäriEAN-koodi
290 ml valkoinen 6411512468297
Kovuus

Shore A 60

Käyttöolosuhteet

+1 … +40 °C

Leikkauslujuus

-RST/RST 3.5 N/mm²

Lämmönkesto kuivana

-40 … +90 °C

Murtolujuus

2.3 N/mm² (DIN 53504)

Murtovenymä

160 % (DIN 53504)

Pakkauskoot

290 ml patruuna

Tiheys/ominaispaino

n.1.55 kg/dm³

Varastointi

Avaamattomana (+10 - +25) °C lämpötilassa 12 kuukautta.

Viskositeetti

3 milj. mPas (BrookField H-Path T-F/2,5 +20 °C)

Värit

luonnonvalkoinen

läpikovettuminen

3 mm/vrk, n.10 mm/ 7 vrk (23 °C/50 % RH)

nahoittumisaika

5 min (23 °C/50 % RH)

Käyttöohje

Laita patruuna puristimeen ja aseta pursotuskärki paikoilleen. Leikkaa ja muotoile kärki halutun saumanleveyden ja -muodon aikaansaamiseksi. Levitä käsi- tai paineilmatoimisella pistoolilla ja tasoita tarvittaessa kostutetulla lastalla.
Puisia ja metallirankaisia alajuoksuja kiinnittäessä tulee huomioida alustan ja materiaalien suoruus, puhtaus ja lujuus. Liimaa tulee levittää riittävästi, jotta liitoksesta saadaan luja.
Ohuena kerroksena WC-istuimen kiinnityksessä liitoksen lujuus voidaan saavuttaa jopa 15 minuutissa. Kuivumista voidaan nopeuttaa käyttämällä kevyttä vesisumua.
Käytettäessä akustisena massana tiivistyksissä pinta voidaan viimeistellä tuoreena kostutetulla työkalulla.
Liimattaessa suuria yhtenäisiä pintoja tai erityisen kuivissa olosuhteissa suosittelemme kevyen vesisumutuksen (n. 5-10 g/m²) käyttöä. Sulje pakkaus huolellisesti käytön jälkeen. Kovettumaton tuote voidaan poistaa ksyleenillä tai asetonilla, kovettunut tuote vain mekaanisesti.

Lisätiedot

Tässä tuote-esitteessä annetut tiedot perustuvat suorittamiimme testeihin sekä käytännön kokemukseemme. Annetut tekniset arvot on määritetty vakioiduissa olosuhteissa. Mikäli paikalliset olosuhteet poikkeavat niistä, vaikuttaa se saavutettaviin arvoihin ja tuotteen toimivuuteen. Lopputulokseen vaikuttaa merkittävästi myös työn suoritustapa. Kiilto Oy vastaa siitä, että tuotteen laatu on laatujärjestelmämme mukainen. Emme voi vaikuttaa työn asialliseen suorittamiseen ja vallitseviin olosuhteisiin, emmekä näin ollen voi vastata lopputuloksesta. Käyttäjän on varmistettava soveltuvuus käyttötarkoitukseen

Ympäristö ja turvallisuus

Vältä tarpeetonta ihokosketusta ja altistumista tuoreen tuotteen kanssa, käytä suojakäsineitä. Tutustu tuotteen käyttöturvallisuustiedotteeseen. Tuotteen ja pakkauksen hävityksestä lisää nettisivuillamme.

M1-sisäilmaluokitus
LEED
Avainlippu
Nordic Ecolabel