Kiilto Pro Silicone E
Saniteettisilikoni

Homesuojattu, etikkahappopohjainen silikonimassa keraamisten laattojen liikuntasaumojen, seinien ja lattioiden yhtymäkulmien ja muiden eri materiaalien rajojen sekä läpivientien tiivistykseen märkätiloissa. Myös ulos.

Edut ja ominaisuudet

  • etikkahappopohjainen, erinomainen kemiallisten yhdisteiden sietokyky, homesuojattu
  • märkätilat, elastiset saumat, tiivistykset
  • 5 x5 mm saumaa n. 12 m/patruuna
  • nahoittumisaika 5-20 min, saumattu tila voidaan ottaa käyttöön vuorokauden kuluttua
  • sisä- ja ulkotilat

Linkit

Dokumentit

Käyttöala

Kiilto Pro Silicone E on yksikomponenttinen saniteettisilikonimassa. Täyttää tuotestandardin EN 15651-3:2012:n vaatimukset. Ei sovellu akvaarioihin eikä luonnonkiville, kuten esim. marmorille. Peilin ja WC-istuimen kiinnittämiseen suositellaan Kiilto Masaa.

PakkauskokoVäriEAN-koodi
310 ml 000 transparent 6411513538319
310 ml 100 pure white 6411513540312
310 ml 139 marble white 6411513539316
Kovuus

Shore A n. 20

Käyttölämpötila

-40...+120 °C

Käyttöolosuhteet

suositus: +18–20 °C, kuitenkin alueella +5–40 °C

Riittoisuus

5 x 5 mm saumaa n. 12 m/patruuna

Tiheys/ominaispaino

n. 1,2 kg/dm3

Tyyppi/sideaine

kosteusvulkanoituva silikonipolymeeri

Varastointi

varastointi kuivassa, viileässä (alle +25 °C) tiiviisti suljetussa alkuperäispakkauksessa. Parasta ennen päiväys pakkauksessa.

Värit

3

läpikovettuminen

n. 2 mm vuorokaudessa ja n. 10 mm viikossa.

nahoittumisaika

5–15 min (20 °C, RH 50 %)

Käyttöohje

Saumausalustan on oltava kuiva, pölytön ja rasvaton. Kierrä tulppa pois pursotuskärjestä. Leikkaa patruunan päässä oleva kartio auki. Kierrä pursotuskärki paikoilleen ja katkaise se halutun kokoiseksi. Purista massa saumaan ja tasoita se välittömästi puhtaaseen veteen kostutetulla lastalla tai sormenpäällä. Jätä pursotuskärki paikoilleen ja sulje pakkaus tulpalla huolellisesti käytön jälkeen. Jälkipuhdistusta helpottaa, jos sauman reunat on rajattu esim. maalarinteipillä. Poista teippi heti työn jälkeen.

Uusittaessa silikonisaumoja poista ensin vanha silikoni. Lisäksi poista mahdolliset homepilkut esimerkiksi käyttäen Kiilto Kodin Kloritea ohjeen mukaisesti.

Lisätiedot

Vallitsevat olosuhteet kuten ilman, massan ja sauman lämpötila, alustan laatu ja ilmankosteus sekä massamäärä vaikuttavat voimakkaasti nahoittumisnopeuteen ja vulkanoitumiseen.

Osa maaleista, puhdistusaineista ja liuottimista sisältää kemikaaleja, jotka voivat aiheuttaa silikoniin värimuutoksia joko suorassa kontaktissa tai vapauduttuaan huoneilmaan. Myös joistain puulajeista vapautuu samankaltaisia yhdisteitä. Osassa muoveista ja kumeista käytetään pehmittimiä, jotka voivat myös reagoida silikonimassan kanssa. Tarvittaessa soveltuvuus on testattava.

Silikonin kestoikä on rajallinen. Kestoikä on riippuvainen tilan käyttöasteesta, puhdistuksesta ja ilmanvaihdosta. Märkätiloissa suosittelemme, että silikonisaumat tarkistetaan säännöllisesti ja uusitaan tarvittaessa, viimeistään 5 vuoden kuluttua.

Kiilto Pro Silicone E:lla on yleisesti hyvä tartunta erilaisiin materiaaleihin (esim. keraamiset laatat, lasi, kalustematerialit). Tartunta on kuitenkin hyvä varmistaa tarvittaessa. Läpinäkyvien muovien (PC, PMMA) kanssa suositellaan käytettäväksi väritöntä silikonia.

Samassa tilassa tulee käyttää vain yhdestä valmistuserästä olevaa silikonia.

Silikonien värit ovat sävytetty neutraalissa valossa. Valo eri valolähteissä on erilaista. Näin ollen, tilassa käytetty valaistus voi vaikuttaa siihen, miltä silikonin väri näyttää.

Tässä tuote-esitteessä annetut tiedot perustuvat suorittamiimme testeihin sekä käytännön kokemukseemme. Annetut tekniset arvot on määritetty vakioiduissa olosuhteissa. Mikäli paikalliset olosuhteet poikkeavat niistä, vaikuttaa se saavutettaviin arvoihin ja tuotteen toimivuuteen. Lopputulokseen vaikuttaa merkittävästi myös työn suoritustapa. Kiilto Oy vastaa siitä, että tuotteen laatu on laatujärjestelmämme mukainen. Emme voi vaikuttaa työn asialliseen suorittamiseen ja vallitseviin olosuhteisiin, emmekä näin ollen voi vastata lopputuloksesta. Tuotteen oikea käyttö edellyttää tutustumista työohjeeseen ja mahdolliseen menetelmäoppaaseen.

Ympäristö ja turvallisuus

Vältä tarpeetonta ihokosketusta ja altistumista tuoreen tuotteen kanssa, käytä suojakäsineitä. Tutustu tuotteen käyttöturvallisuustiedotteeseen. Tuotteen ja pakkauksen hävityksestä lisää nettisivuillamme.

CE-merkki