Kiilto Pro Epoxy Tile grout
Saumalaasti

2 -komponenttinen epoksisaumalaasti keraamisten laattojen vaativiin saumauksiin sisä- ja ulkotiloissa. Valmis sauma on vesitiivis ja kemikaalien kestävä. Soveltuu myös keraamisten laattojen kiinnittämiseen.

Edut ja ominaisuudet

  • Vesitiivis
  • Erinomainen mekaanisen kulutuksen- ja kemikaalinkesto
  • Sauman leveys 2–12 mm
  • 6 eri värisävyä
  • Ammattikäyttöön

Linkit

Dokumentit

Käyttöala

Kiilto Pro Epoxy Tile grout on 2-komponenttinen epoksihartsiin pohjautuva keraamisten laattojen ja lasimosaiikin saumausaine. Saumausaineella on hyvä puhdistettavuus, lujuus, kulutus- ja kemikaalikesto. Tämän vuoksi se soveltuu hyvin käytettäväksi esimerkiksi elintarviketeollisuudessa, suurtalouskeittiöissä tai kylpylöissä, missä saumoilta vaaditaan tavallista suurempaa kestävyyttä ja puhdistettavuutta. Soveltuu sauman leveyksille 2–12 mm.
Tuotetta voidaan käyttää myös laattojen kiinnittämiseen.

PakkauskokoVäriEAN-koodi
5 kg 530 beige 6411513251058
5 kg 539 marble white 6411513252055
5 kg 541 stone 6411513253052
5 kg 544 iron 6411513254059
5 kg 546 silver 6411513255056
5 kg 548 antracite 6411513256053
Kulutuskesto

≤ 250 mm3 (EN 13888)

Käyttöolosuhteet

suositus: +18–20 °C, alin asennuslämpötila +10 °C

Puristuslujuus

≥ 45 N/mm2 (EN 13888)

Purkkiaika

n. 40–50 min (+20 °C). Voimakkaasti riippuvainen lämpötilasta. Reaktiolämpö voi lyhentää.

Riittoisuus

n. 0,5–1,5 kg/m² laatan ja sauman koosta riippuen.

Sauman koko

2–12 mm

Tiheys/ominaispaino

n. 1,6 kg/l

Tyyppi/sideaine

Epoksi

Varastointi

Avaamattomana muoviastiassa, kuivassa ja viileässä tilassa 18 kuukautta.

Käyttöohje

Ennen saumausta on varmistettava, että laattojen kiinnitysaine on riittävästi kovettunut ja saumat ovat puhtaat. Kiinnityslaastia saa olla noussut saumaan korkeintaan 1/3 sen syvyydestä.
Saumattaessa on alustan, laastin ja laattojen lämpötila oltava yli +10 °C. Lämpötila vaikuttaa voimakkaasti laastin olomuotoon, työaikaan ja kovettumiseen, mitä lämpimämpi massa, sen notkeampi ja nopeampi. Lattialämmitys on kytkettävä pois n. 1 vrk ennen laatoitusta ja se voidaan kytkeä uudelleen päälle noin 1 viikko laatoituksen jälkeen.
Kiilto Pro Epoxy Tile grout suositellaan sekoitettavaksi täysinä astioina. Oikea sekoitussuhde on tärkeää laastin kovettumisen ja ominaisuuksien kannalta. Sekoitus tehdään mekaanisesti sekoittaen, hitailla kierroksilla, vähintään 3 min ajan. Välillä kaavitaan sekoitusastian reunat. Sekoituksen jälkeen voidaan massa jakaa kasoiksi, jolloin reaktiolämpö ei lyhennä työskentelyaikaa. Massan joukkoon ei saa lisätä vettä tai liuotinta.
Saumauslaasti levitetään kovalla epoksille tarkoitetulla saumauskumilla vinosti yli saumojen voimakkaasti painaen saumat täyteen. Ylimääräinen laasti poistetaan samalla mahdollisimman hyvin vähentäen näin materiaalihukkaa ja pesuntarvetta.
Puhdistaminen aloitetaan mahdollisimman nopeasti pesten pienellä vesimäärällä laattojen pinta ensin karkealla sienellä (esim. karhunkieli) käyttäen pyörivää liikettä. Tällöin saumat tiivistyvät ja ylimääräinen laasti liettyy laatan pinnalle. Liete poistetaan sitten huolellisesti pehmeämmällä sienellä säännöllisesti sientä puhtaalla vedellä huuhdellen. Vesi on vaihdettava riittävän usein. Ylimääräinen vesi kuivataan sienellä laatoituksen pinnalta. Sientä on vaihdettava, jos sen huokoset kyllästyvät saumausaineesta.
Puhdistus on tehtävä huolellisesti, koska kovetuttuaan Kiilto Pro Epoxy Tile grout –jäänteet ovat hankalasti puhdistettavia. Lasitetulta laatalta jälkipuhdistusta voi tehdä 6 h sisällä denaturoidulla etanolilla (sprii) esim. Sinol 100:lla pyyhkimällä.
Käytettäessä Kiilto Epoxy Cleaneria jälkipuhdistukseen on tärkeää huuhdella se huolellisesti pois puhtaalla vedellä, sillä aine muuttuu ajan myötä kellertäväksi värjäten saumojen ja laattojen pinnat.
Puhdistettavuus on voimakkaasti riippuvainen laatan tyypistä (esim. karkeat ja huokoiset laatat). Tarvittaessa saumattavuus ja puhdistettavuus on testattava etukäteen. Suurilla aloilla saumaus ja puhdistus on tehtävä osissa.
Työvälineet voidaan pestä vedellä, kunhan se tehdään välittömästi.
Liikuntasaumat, eri tavalla liikkuvien rakennusosien rajakohdat (esim. nurkat ja läpiviennit) samoin kuin laatoituksen sekä muiden pintamateriaalien väliset saumat saumataan Kiilto Pro Sanitary Silicone tai Kiilto Pro Silicone E Saniteettisilikonilla.
Laatoitus kestää kevyttä rasitusta seuraavana päivänä. Lopulliset ominaisuudet se saavuttaa 7 vuorokauden kuluttua (+ 20 °C). Viileät olosuhteet hidastavat kovettumista.
Käytettäessä tuotetta laattojen kiinnittämiseen alustan pitää olla kiinteä, kuiva ja puhdas. Laasti levitetään laatoitettavalle pinnalle (laastikampa 6 x 6 x 6 mm) ja kammataan auki. Laatat painetaan voimakkaasti kiinni. Laastitahrat poistetaan tuoreeltaan vedellä.

Esimerkkejä laastin menekistä (materiaalihukkaa ei ole huomioitu):

 

laatan koko

sauman leveys

sauman syvyys

menekki

2 cm x 2 cm

2 mm

5 mm

n. 1,8 kg/m²

10 cm x 10 cm

3 mm

5 mm

n. 0,7 kg/m²

30 cm x 30 cm

3 mm

8 mm

n. 0,5 kg/m²

Lisätiedot

Vaikka Kiilto Pro Epoxy Tile grout:n lian hylkivyys ja puhdistettavuus on erittäin hyvä, voimakkaasti värjäävät aineet (kuten tee tai kahvi) voivat jättää jäljet vaaleaan saumaan. Lämpökäsitellyistä ja eksoottisista puulajeista (mm. lämpökäsitelty radiatamänty) voi vapautua huoneilmaan kemikaaleja, jotka voivat aiheuttaa saumalaastiin värimuutoksia. Tarvittaessa soveltuvuus on testattava. Kloorattu vesi voi aiheuttaa valkoiseen saumaan pientä värimuutosta ajan saatossa.
Värimallien valmistustekniikasta johtuen niiden ja valmiin sauman välillä voi esiintyä vähäisiä värieroja. Saman tilan laatoituksen saumaukseen tulee käyttää vain yhdestä valmistuserästä olevaa laastia.
Tässä tuote-esitteessä annetut tiedot perustuvat suorittamiimme testeihin sekä käytännön kokemukseemme. Annetut tekniset arvot on määritetty vakioiduissa olosuhteissa. Mikäli paikalliset olosuhteet poikkeavat niistä, vaikuttaa se saavutettaviin arvoihin ja tuotteen toimivuuteen. Lopputulokseen vaikuttaa merkittävästi myös työn suoritustapa. Kiilto Oy vastaa siitä, että tuotteen laatu on laatujärjestelmämme mukainen. Emme voi vaikuttaa työn asialliseen suorittamiseen ja vallitseviin olosuhteisiin, emmekä näin ollen voi vastata lopputuloksesta. Tuotteen oikea käyttö edellyttää tutustumista työohjeeseen ja mahdolliseen menetelmäoppaaseen.

Ympäristö ja turvallisuus

Vältä tarpeetonta ihokosketusta ja altistumista tuoreen tuotteen kanssa, käytä suojakäsineitä, suojalaseja ja hengityssuojainta. Tutustu tuotteen käyttöturvallisuustiedotteeseen. Tuotteen ja pakkauksen hävityksestä lisää nettisivuillamme.

M1-sisäilmaluokitus
CE-merkki