Kiilto PL 250
Laattaliima + kovete

Vaalea, liuotteeton, 2-komponenttinen polyuretaaniliima keraamisten lattia- ja seinälaattojen kiinnitykseen. Soveltuu myös lasimosaiikin liimaukseen. Myös ulos. FTPC mukainen paloluokitus, MED-sertifikaatti eli ns. Ruorimerkki.

Edut ja ominaisuudet

  • 2-komponenttinen polyuretaanilaattaliima
  • sisälle ja ulos
  • keraamisten laattojen, lasimosaiikin, marmorin ja kiven kiinnittämiseen
  • FTCP mukainen paloluokitus
  • MED-sertifikaatti eli ns. Ruorimerkki

Linkit

Dokumentit

Käyttöala

Kiilto PL 250 Laattaliima on 2-komponenttinen, liuotinvapaa M1 -luokiteltu ja paloluokiteltu polyuretaaniliima, joka muodostaa lujan, mutta elastisen liimasauman. Kiilto PL 250 Laattaliima on pastamainen ja soveltuu erityisen hyvin lastalevitykseen seinä- ja kattopinnoille. Kovetteena käytetään Kiilto PL 250 Laattaliimakovetetta. Kiilto PL 250 Laattaliima soveltuu mm. metallin, PVC:n ja betonin sekä Kiillon vedeneristeiden päälle liimattavien keraamisten ja lasimosaiikkilaattojen kiinnitykseen. Liiman tartuntalujuus täyttää EN 12003 ja EN 1348 -standardien vaatimukset vesirasituksen jälkeen. Liimalla on Kansainvälisen Merenkulkujärjestön paloluokitus (IMO FTPC Resolution MSC.61 (67) Part 2 ja Part 5) sekä MED-sertifikaatti eli ns. Ruorimerkki.

PakkauskokoEAN-koodi
4,2 kg/5 l + 0,7 kg 6411511660050
Kovettumisnopeus

Laatoitus saumattavissa 8–9 h kuluttua (20 °C). Lopullinen lujuus kehittyy viikon kuluessa.

Liiman levitysmäärä

600–1 500 g/m² kiinnitettävästä materiaalista ja alustasta riippuen

Murtolujuus

5 N/mm²

Murtovenymä

30 %

Pakkauskoot

5 l/4,2 kg + 0,75 l/0,7 kg

Purkkiaika

n. 60 min (20 °C, 50 % RH)

Riittoisuus

600–1 500 g/m² kiinnitettävästä materiaalista ja alustasta riippuen

Sekoitussuhde

6 paino-osaa Kiilto PL 250 Laattaliimaa + 1 paino-osa Kiilto PL 250 Laattaliimakovetetta

Tiheys/ominaispaino

n. 1.5 kg/dm³ (hartsi 1.6 kg/dm³ ja kovete 1.2 kg/dm³)

Työskentelyaika

n. 90 min sekoituksesta (levitettynä alustalle)

Varastointi

Avaamattomana + 20° C lämpötilassa 12 kuukautta

olomuoto

valumaton pasta

pakkasenkestävyys

tuotekomponentit suojattava jäätymiseltä, kovettunut tuote on pakkasenkestävä

seoksen väri

maalarinvalkoinen

Käyttöohje

Liimattavien pintojen tulee olla puhtaat ja kuivat. Puhdista liimattavat pinnat hapettumista, rasvasta ym. liasta Kiilto Maalarinpesulla, liuottimella tai hiomalla. Betonille levitettäessä pinnan suhteellinen kosteus saa olla enintään 90 %. Sekoita Kiilto PL 250 Laattaliima ja lisää siihen kovete huolellisesti sekoittaen. Levitä liima lastalla tai muulla levityslaitteella toiseen tai molempiin liimattaviin pintoihin. Poista tuoreet liimatahrat kuivalla rievulla ja puhdista pinnat asetonilla tai ksyleenillä. Kovettunut liima voidaan poistaa ainoastaan mekaanisesti. Suosittelemme liimausta tehtäväksi normaalissa huoneen lämpötilassa; liimaus voidaan tehdä myös kylmemmässä (jopa +5–10 °C), mutta tällöin kovettuminen hidastuu oleellisesti ja levitettävyys heikkenee.

Lisätiedot

Tässä tuote-esitteessä annetut tiedot perustuvat suorittamiimme testeihin sekä käytännön kokemukseemme. Annetut tekniset arvot on määritetty vakioiduissa olosuhteissa. Mikäli paikalliset olosuhteet poikkeavat niistä, vaikuttaa se saavutettaviin arvoihin ja tuotteen toimivuuteen. Lopputulokseen vaikuttaa merkittävästi myös työn suoritustapa. Kiilto Oy vastaa siitä, että tuotteen laatu on laatujärjestelmämme mukainen. Emme voi vaikuttaa työn asialliseen suorittamiseen ja vallitseviin olosuhteisiin, emmekä näin ollen voi vastata lopputuloksesta. Tuotteen oikea käyttö edellyttää tutustumista työohjeeseen ja mahdolliseen menetelmäoppaaseen.

Ympäristö ja turvallisuus

Vältä tarpeetonta ihokosketusta ja altistumista tuoreen tuotteen kanssa, käytä suojakäsineitä. Tutustu tuotteen käyttöturvallisuustiedotteeseen. Tuotteen ja pakkauksen hävityksestä lisää nettisivuillamme.