Kiilto M1000 ECO
Lattia- ja seinäliima

Vesiohenteinen, liuotteeton dispersioliima PVC-päällysteiden, linoleumin ja tekstiilimattojen kiinnittämiseen. Soveltuu myös Kiilto KeraSafe+ vedeneristyskankaan, Kiilto dB Stop askeläänilaattojen sekä yli 0,6 mm paksujen muoviseinäpäällysteiden kiinnittämiseen. Soveltuu myös lattialämmityskohteisiin. IMO-luokiteltu.

Edut ja ominaisuudet

  • helposti levittyvä lattia- ja seinäpäällysteliima
  • voimakas liimasauma
  • soveltuu mm. PVC-päällysteille, linoleumille ja tekstiilimatoille
  • soveltuu käytettäväksi myös kosteissa sisätiloissa
  • riittoisuus 4–6 m²/l
  • ei sisällä APEO-yhdisteitä, 2-etyyliheksanolia, ftalaatteja, pehmittimiä tai liuottimia

Linkit

Dokumentit

Käyttöala

Vesiohenteinen akryylidispersioliima muovimattojen ja -laattojen, linoleumin, LVT-laattojen, kumimattojen, vaahtoalustaisten tekstiilimattojen sekä yli 0,6 mm paksujen muoviseinänpäällysteiden kiinnittämiseen huokoisille ja tiiviille alustoille kuivissa ja kosteissa tiloissa. Voidaan käyttää kohteissa, joissa on lattialämmitys. Soveltuu myös KeraSafe+ Kankaan liimaamiseen. Täyttää rakennusmateriaalien M1-päästöluokituksen.

Hammaslastat
Hammaslastat
PakkauskokoEAN-koodi
1 l 6411511011012
3 l 6411511011036
10 l 6411511011104
15 l 6411511011159
Alustan kosteus

betoni: max. 85 % RH
puu: 8–12 %

Käyttölämpötila

+18–25 °C

Pakkauskoot

1 l, 3 l, 10 l, 15 l

Riittoisuus

4–6 m²/l

Tiheys/ominaispaino

1,1 kg/l

Tyyppi/sideaine

Akrylaattisekapolymeeri

Työskentelyaika

märkäliimaus: 0–20 min
myöhäinen märkäliimaus: 20–60 min
tarraliimaus: 60–120 min
(23 °C, 50 % RH)

Varastointi

Avaamattomana yli +1°C lämpötilassa 18 kuukautta. Pitkän varastoinnin jälkeen sekoitettava ennen käyttöä.

pakkasenkestävyys

jäätyvää

Käyttöohje

Kiinnitysalustan tulee olla kuiva, kiinteä, tasainen ja puhdas pölystä ja rasvasta. Suosittelemme betonialustan tasoittamista Kiillon matala-alkalisella päällysteen alustaksi soveltuvalla lattiatasoitteella. Matala-alkalinen tasoite pienentää riskiä, että liiallinen alkalinen kosteus aiheuttaisi vaurioita päällysteeseen tai liimaan. Tasoita myös levylattioiden saumat. Kiinnitettäessä rakennuslevypinnalle huomioi levynvalmistajan ohjeet.

Sekoita liima tarvittaessa ennen käyttöä ja levitä hienohampaisella lastalla tai telalla. Liimaa imeville alustoille normaalisti ns. märkäliimauksena, jolloin päällyste painetaan välittömästi alustaan ja hierotaan huolellisesti kiinni. Jos päällyste on jäykkää tai siihen joudutaan rakenteista johtuen tekemään taivutuksia, anna liiman ilmottua 10–20 min ennen kiinnipainamista. Täysin imemättömille pinnoille tiivistä päällystettä kiinnitettäessä anna liiman ilmoittua levityksen jälkeen jopa yli 60 min ennen päällysteen asennusta. Tai vaihtoehtoisesti hierrä vuota kevyesti tuoreeseen liimaan, nosta ylös ja anna tuulettua 20–30 min, jonka jälkeen hierrä huolellisesti kiinni. Poista liimatahrat tuoreena vedellä. Kuivunut liima voidaan poistaa voimakkaasti emäksisellä pesuaineella tai ksyleenillä. Noudata myös päällysteenvalmistajan ohjeita asennuksesta.

Lisätiedot

Tässä tuote-esitteessä annetut tiedot perustuvat suorittamiimme testeihin sekä käytännön kokemukseemme. Annetut tekniset arvot on määritetty vakioiduissa olosuhteissa. Mikäli paikalliset olosuhteet poikkeavat niistä, vaikuttaa se saavutettaviin arvoihin ja tuotteen toimivuuteen. Lopputulokseen vaikuttaa merkittävästi myös työn suoritustapa. Kiilto Oy vastaa siitä, että tuotteen laatu on laatujärjestelmämme mukainen. Emme voi vaikuttaa työn asialliseen suorittamiseen ja vallitseviin olosuhteisiin, emmekä näin ollen voi vastata lopputuloksesta. Tuotteen oikea käyttö edellyttää tutustumista työohjeeseen ja mahdolliseen menetelmäoppaaseen.

Ympäristö ja turvallisuus

Vältä tarpeetonta ihokosketusta ja altistumista tuoreen tuotteen kanssa, käytä suojakäsineitä. Tutustu tuotteen käyttöturvallisuustiedotteeseen. Tuotteen ja pakkauksen hävityksestä lisää nettisivuillamme.