Kiilto LK
Seinätasoite

Liimasideaineinen pohjatasoite seinien ja kattojen tasoituksiin kuivissa sisätiloissa. Maksimikerrospaksuus osittain tasoittamisessa 5 mm, ylitasoituksissa 3 mm.

Edut ja ominaisuudet

  • liimasideaineinen, vaalea, täyttävä
  • seinä- ja kattopintojen pohjatasoitukset
  • riittoisuus 1,2 kg/m²/mm
  • päällystettävissä 3 mm/1 vrk
  • kuivat sisätilat

Linkit

Dokumentit

Käyttöala

Kiilto LK on pohjatasoite kuiville seinä- ja kattopinnoille sisätiloihin. Karkeat pinnat tasoitetaan ensin Kiilto SK tai Kiilto TT -tasoitteilla. Pintatasoitus tehdään Kiilto LH -tasoitteella. Valmis pinta voidaan pintatasoittaa tai maalata. Ei sovellu laatoituksen eikä muovipinnoitteiden alustaksi.

PakkauskokoEAN-koodi
20 kg 6411512151205
Alustan kosteus

betoni < 90 % RH

Kerrosvahvuus

osittain tasoitus 1–5 mm, ylitasoitus 1–3 mm

Kovettumisnopeus

n. 1 vrk (+18 °C) (riippuen olosuhteista)

Käyttöolosuhteet

suositus: +18–20 °C, alin käyttölämpötila +10 °C

Luokitukset ja sertifioinnit

maalattavien pintojen rasitusluokat RL01...RL03 (MaalausRYL 2012)

Max. Raekoko

0,5 mm

Pakkauskoot

20 kg, säkki

Riittoisuus

1 mm kerros/m² kuiva-ainetta painaa n. 1,2 kg

Sekoitussuhde

5,5–6,0 l vettä 20 kg tasoitetta

Tyyppi/sideaine

polymeeri-kalkkikivipohjainen jauhe

Työskentelyaika

n. 24 tuntia (+18 °C)

Varastointi

Avaamattomana kuivassa tilassa 1 vuosi

Värit

Vaalea

Käyttöohje

Tasoitettavien pintojen tulee olla puhtaat, kuivat ja pölyttömät. Sisätiloissa kuivat huokoiset pinnat kostutetaan vedellä ennen tasoittamista, tai käsitellään Kiilto Pro Start Primer tai Kiilto PrimerOne tartuntapohjuste:vesi-seoksella (1:4). Uutta kerrosta vedettäessä on edellisen kerroksen oltava kuivunut. Lisäksi pinta tulee tarvittaessa hioa ja puhdistaa huolellisesti ennen uuden tasoitekerroksen levittämistä.

Kiilto LK sirotellaan hitaasti, jatkuvasti sekoittaen viileään (+18 °C ) puhtaaseen veteen, kunnes muodostuu tasainen massa. Valmiin massan annetaan seistä n. 15 minuuttia, jonka jälkeen sekoitetaan vielä kerran. Tasoitemassa levitetään käsinlevityksenä teräslastalla tai koneellisesti tasoiteruiskulla. Myös ruiskulla levitetty massa tasoitetaan käsin teräslastalla. Jos valmista tasoitetta jää seuraavaksi päiväksi, on sen kuivuminen estettävä peittämällä tasoiteastia.

Lisätiedot

Tässä tuote-esitteessä annetut tiedot perustuvat suorittamiimme testeihin sekä käytännön kokemukseemme. Annetut tekniset arvot on määritetty vakioiduissa olosuhteissa. Mikäli paikalliset olosuhteet poikkeavat niistä, vaikuttaa se saavutettaviin arvoihin ja tuotteen toimivuuteen. Lopputulokseen vaikuttaa merkittävästi myös työn suoritustapa. Kiilto Oy vastaa siitä, että tuotteen laatu on laatujärjestelmämme mukainen. Emme voi vaikuttaa työn asialliseen suorittamiseen ja vallitseviin olosuhteisiin, emmekä näin ollen voi vastata lopputuloksesta. Tuotteen oikea käyttö edellyttää tutustumista työohjeeseen ja mahdolliseen menetelmäoppaaseen.

Ympäristö ja turvallisuus

Vältä tarpeetonta ihokosketusta ja altistumista tuoreen tuotteen kanssa, käytä suojakäsineitä. Tutustu tuotteen käyttöturvallisuustiedotteeseen. Tuotteen ja pakkauksen hävityksestä lisää nettisivuillamme.