Kiilto Pro Lightfix
Kevyttäytteinen saneerauslaasti

Valumaton ja riittoisa kevyttäytteinen saneerauslaasti keraamisten laattojen ja erityisesti isojen seinälaattojen kiinnitykseen. Myös ulos. C2TES1.

Edut ja ominaisuudet

  • nopea, kevyt työstää, riittoisa
  • keraamiset laatat, isot seinälaatat, sisustuskivet, kivet ja marmorit
  • riittoisuus 1,5–2,2 kg/m²
  • saumattavissa seinät 8 h, lattiat 12 h
  • sisä- ja ulkotilat

Linkit

Dokumentit

Käyttöala

Kiilto Pro Lightfix on valumaton ja riittoisa kevyttäytteinen saneerauslaasti keraamisten laattojen ja kivien, jotka eivät ole kosteusherkkiä kiinnitykseen muovi-, maali-, kaakeli-, klinkkeri-, ja tavanomaisille kiviainespinnoille sekä Kiilto vedeneristeillä tai Kiilto Kosteussululla käsitellyille pinnoille, kuten esim. kipsikartonkilevy. Laatoittaminen voidaan tehdä ilman laatoitusnarua. Soveltuu käytettäväksi sisä- ja ulkotiloissa. Ei suositella kohteisiin, jotka ovat jatkuvasti veden alla (esim. uima-altaat).

Laatoitettavien pintojen tulee olla puhtaat ja pölyttömät. Vesiliukoiset tasoitteet on poistettava. Kuivat ja imevät alustat on kostutettava vedellä tai pohjustettava ohennetulla Kiilto Start Primerilla. Levypinnat käsitellään ohentamattomalla Start Primerilla. Lattialämmitys on kytkettävä pois n. 1 vrk ennen laatoitusta. Muovi-, maali-, kaakeli- ja klinkkeripintoja laatoitettaessa huomioitavaa:

- pinnoite on riittävän kiinteä laatoituspohjaksi
- pinnoitteen tartunta alustaansa
- vaha, rasva ja lika pestään laatoitettavalta pinnalta Kiilto Maalarinpesulla ja huuhdotaan hyvin. Pinnan kuivuttua se tarvittaessa karhennetaan hiomapaperilla ja poistetaan hiontapöly.

PakkauskokoEAN-koodi
15 kg 6411512379203
Alustan kosteus

- betoni;< 90 % RH

Avoin aika

yli 0,5 MPa / 30 min (EN1346)

Käyttölämpötila

suositus +18–20 °C, minimi +5 °C

Luokitukset ja sertifioinnit

C2TES1 (EN12004), M1

Max. Raekoko

0,5 mm

Muodonmuutoskyky

yli 2,5 mm (EN12002)

Pakkauskoot

15 kg säkki

Paloluokka

E

Riittoisuus

n. 2,2 kg/m² levitettäessä normaalihampaisella lastalla (hammaskoko: lev. 6 mm, väli 6 mm, kork. 6 mm) n. 1,5 kg/m² levitettäessä mosaiikkilastalla (hammaskoko: lev. 4 mm, väli 4 mm, kork. 4 mm)

Sekoitussuhde

7,0 l vettä / 15 kg jauhetta (seinät) 8,0 l vettä / 15 kg jauhetta (lattiat)

Tartuntalujuus

yli 1,0 MPa (EN 1348)

Tyyppi/sideaine

Polymeeri-sementti-kevyttäyte / hiekkaperustainen jauhe

Työskentelyaika

käyttöaika veden lisäyksestä n. 3 tuntia

Valuma

alle 0,5 mm (EN1308)

Varastointi

Avaamattomana kuivassa tilassa 1 vuosi

pakkasenkestävyys

Pakkasenkestävä

Käyttöohje

Laastijauhe sirotellaan hitaasti jatkuvasti sekoittaen viileään, puhtaaseen veteen, kunnes muodostuu tasainen massa. Annetaan seistä 10–15 min, jonka jälkeen sekoitetaan vielä kerran kevyesti. Tämän jälkeen laasti levitetään laatoitettavalle pinnalle samalla voimakkaasti painaen ja kammataan auki niin suurelta alalta kerrallaan, kuin ehditään 15–20 min aikana laatoittaa. Laatat painetaan voimakkaasti alustaansa vasten ja naputetaan välittömästi hyvin kiinni. Niiden asentoa voi korjata 15 min ajan. Riittävän tartunnan varmistamiseksi irrotetun laatan tulee olla tartuntapinnaltaan lähes kokonaan laastin peittämä (seinälaatat 70–75 % ja lattialaatat 80–90 %). Ulkotiloissa laatoitettaessa tartuntapinnan tulee olla kokonaan laastin peittämä. Siksi laastin levityslastan hampaiden koko on aina valittava kiinnitettävän laatan koon ja tartuntapinnan mukaan.

Laastitahrat poistetaan tuoreeltaan vedellä ja kostealla rievulla. Kuivunut laasti voidaan poistaa vain mekaanisesti.

Saumaus Kiilto Saumalaastilla voidaan seinäpinnoilla suorittaa 8 tunnin kuluttua laattojen kiinnittämisestä, lattioissa 12 tunnin kuluttua. Normaalin rasituksen laasti kestää noin viikon kuluttua laatoittamisesta. Alhainen lämpötila ja korkea ilmankosteus hidastavat laastin kovettumista ja kuivumista.

Elementti- ja levyseinien nurkat, seinä- ja lattialaatoituksen väliset saumat ja muut liikuntasaumat saumataan Kiilto Saniteettisilikonilla. Kiilto Fixbinder-ohjeen mukaisella lisäaineen käytöllä voidaan parantaa
laastin muodonmuutoskykyä (CE-merkki C2TS2).

Useiden millimetrien epätasaisuuksien korjaamiseen soveltuvat parhaiten Kiilto seinä- ja lattiatasoitteet.

Lisätiedot

Tässä tuote-esitteessä annetut tiedot perustuvat suorittamiimme testeihin sekä käytännön kokemukseemme. Annetut tekniset arvot on määritetty vakioiduissa olosuhteissa. Mikäli paikalliset olosuhteet poikkeavat niistä, vaikuttaa se saavutettaviin arvoihin ja tuotteen toimivuuteen. Lopputulokseen vaikuttaa merkittävästi myös työn suoritustapa. Kiilto Oy vastaa siitä, että tuotteen laatu on laatujärjestelmämme mukainen. Emme voi vaikuttaa työn asialliseen suorittamiseen ja vallitseviin olosuhteisiin, emmekä näin ollen voi vastata lopputuloksesta. Tuotteen oikea käyttö edellyttää tutustumista työohjeeseen ja mahdolliseen menetelmäoppaaseen.

Ympäristö ja turvallisuus

Vältä tarpeetonta ihokosketusta ja altistumista tuoreen tuotteen kanssa, käytä suojakäsineitä. Tutustu tuotteen käyttöturvallisuustiedotteeseen. Tuotteen ja pakkauksen hävityksestä lisää nettisivuillamme.