Kiilto Keramix A + X
Vedeneriste

Erittäin nopeasti kuivuva 2-komponenttinen vedeneriste märkätilojen sekä parvekkeiden ja terassien laatoitettaville pinnoille. Myös ulkokäyttöön ja kylmilleen jääviin sisätiloihin. Soveltuu myös ilmavuoto- ja radonkorjauksiin.

Edut ja ominaisuudet

  • nopea, hyvät levitysominaisuudet, soveltuu pastamaisella koostumuksella alustan tasaamiseen ja läpivientien tiivistykseen
  • asuinhuoneistojen ja julkisten rakennusten märkätiloihin
  • pakkastestattu esim. terassit, parvekkeet ja kylmilleen jäävät märkätilat
  • nopea kuivumisaika 1 + 1,5 h
  • soveltuu testatusti myös ilmavuotokorjauksiin (Vahanen)

Linkit

Dokumentit

Käyttöala

Kiilto Keramix A+X on 2-komponenttinen tela-/sivellinlevitteinen vedeneriste sisä- ja ulkotilojen vedeneristyksiin ennen laatoitusta. Tuote soveltuu käytettäväksi sisätiloissa myös julkisten rakennusten märkätiloihin, kouluihin ja urheiluhalleihin. Ulkokäytössä läpivienteihin ja saumakohtiin asennettaan butyylivahvikkeet. Soveltuu myös ilmavuotokorjauksiin.

Ei sovellu kohteisiin, joissa on jatkuva vesirasitus (esim. uima-altaat) tai joiden lämpötila ylittää 70 °C (esim. löylyhuoneen seinät). Kiilto Oy:n vedeneristeistä Kiilto Keramix A+X 2-komponenttisella vedeneristeellä on suurin vesihöyrynläpäisyarvo. Tästä syystä se on hengittävin vaihtoehto maanvaraisiin rakenteisiin. On kuitenkin huomioitava, ettei alustasta kulkeudu kapillaarista kosteutta Keramix A+X vedeneristeen alapinnalle.

Ennen vedeneristystyön aloittamista tutustu aina Kiilto Keramix menetelmäoppaisiin.

PakkauskokoEAN-koodi
5+5 kg 6411513725054
10 l 6411513741108
10 kg/15 l 6411513716106
Alustan kosteus

Kiilto lattia – ja seinätasoitteet voidaan vedeneristää tasoitteiden teknisissä tiedoissa ilmoitetun kuivumisajan mukaisesti.

Uusissa betonirakenteissa < 90 % RH Vanhoissa betonirakenteissa < 95 % RH Huom. ympäröivät rakenteet voivat edellyttää alempaa betonin kosteutta kuin vedeneriste.

Halkeamansilloituskyky

Kategoria 1 0,4 mm (1,5 kg/m²) ETAG
≥ 0,75 mm (EN 14891)
≥ 0,75 mm (-5°) (EN 14891)

Kerrosvahvuus

0,8 mm

Kiinnitysalusta

Betoni, muurattu rakenne, sementtipohjainen tasoite ja märkätiloihin soveltuvat rakennuslevyt

Käyttölämpötila

+10–25 °C

Lämmönkesto kuivana

max 70 °C

Pakkauskoot

5 + 5 kg
10 + 10 kg

Riittoisuus

1,5 kg/m² valmista massaa (kaksi levityskertaa)

Sekoitussuhde

1 : 1 (A + X) normaali käyttö
3,5 : 5 (A + X) seinien läpivientien tiivistyksiin
4,25 : 5 (A + X) lattian läpivientien tiivistyksiin

Tartuntalujuus

≥ 0,5 MPa

Tiheys/ominaispaino

n. 1,2 kg/l

Tyyppi/sideaine

Styreeniakrylaatti (A osa) ja sementti (X osa)

Työskentelyaika

n. 45 min

Varastointi

Avaamattomana yli +1 °C lämpötilassa 1 vuosi

Vesihöyrynläpäisy

W = 90 x 10ˉ¹² kg/(m²sPa), Sd = 2,2 m

pakkasenkestävyys

Nestekomponentti A jäätyvää

seoksen väri

Harmaa

Käyttöohje

Sekoita vedeneristeen nestekomponentti A ja jauhekomponentti X huolellisesti keskenään, sekoitussuhde painon mukaan 1:1. Ravista nestekanisteri, kaada neste sekoitusastian pohjalle ja ripottele jauhe sekoituksen aikana nesteen joukkoon. Jatka sekoittamista, kunnes massa on tasainen ja paakuton. Sekoita kerralla määrä jonka ehdit käyttää n. 45 minuutin aikana.
Ensimmäisellä levityskerralla voidaan huokoista alustaa tasata (max. 3 mm) lastalevityksenä käyttäen pastamaista koostumusta. Toinen kerros tulee levittää aina normaalia työtapaa noudattaen.
Älä ohenna vedeneristettä joka on alkanut kovettumaan.

Seinät:
Hio ja/tai tasoita tarvittaessa epätasaiset alustat vedeneristeen ja laatoituksen alle soveltuvalla Kiilto seinätasoitteella. Pohjusta kuiva seinäpinta ennen vedeneristystä Kiilto Keraprimerilla tai PrimerOne pohjusteella ohjeen mukaisesti. Pohjusteen tulee olla kuiva ennen vedeneristeen levittämistä. Levitä Kiilto Keramix vedeneriste seinäpinnoilla pystynurkkiin, rakennuslevyjen saumoihin ym. rajakohtiin. Kiinnitä näihin kohtiin Kiilto Nurkkavahvikenauha tai Kiilto KeraSafe saumanauha tuoreeseen vedeneristeeseen ja varmista, että vahvike kastuu läpi. Nurkissa voit myös käyttää Kiilto Butyylinauhaa, joka hierretään kiinni primeroituun pintaan ennen vedeneristeen levittämistä, tai vaihtoehtoisesti kiinnitetään märkään vedeneristeeseen. Käytä putkiläpivientien kohdalla valmiita läpivientivahvikkeita tai leikkaa vahvikekankaasta pala ja sen keskelle putken ulkohalkaisijaa n. 10 mm pienempi reikä. Vahvikkeen tilalla voidaan käyttää myös Keramix A+X massaa seos suhteella 3,5:5 (3,5 osaa nestettä A ja 5 osaa jauhetta X). Jos käytetään vahvikkeita, kiinnitä läpivientivahvike tuoreeseen Keramixiin ja varmista että vahvike kastuu läpi. Levitä Keramix telalla koko vedeneristettävälle alueelle ja anna kuivua n. 1 tunti (värimuutos). Kuivumisaikaan vaikuttaa kerrospaksuus sekä vallitsevat olosuhteet. Levitä Keramix toisen kerran ja anna kuivua vähintään 1,5 tuntia (värimuutos). Tarkista pinnan tiiviys. Käsittele ohuet ja/tai huokoiset kohdat uudelleen Keramixillä ja anna kuivua riittävästi. Vedeneristekalvon paksuus on oltava vähintään 0,8 mm.

Lattiat:
Hio ja/tai tasoita tarvittaessa epätasaiset alustat Kiilto lattiatasoitteella. Pohjusta kuiva lattiapinta ennen vedeneristystä Kiilto Keraprimerilla tai PrimerOne pohjusteella ohjeen mukaisesti. Pohjusteen tulee olla kuiva ennen vedeneristeen levittämistä.

Levitä Keramix vaakanurkkiin ja läpivientien kohdalle ja kiinnitä Kiilto Nurkkavahvikenauha tai Kiilto KeraSafe saumanauha tuoreeseen Keramixiin ja tarkista, että vahvike kastuu läpi. Sisä- ja ulkonurkissa voit käyttää valmiita nurkkavahvikkeita. Vaihtoehtoisesti nurkat voidaan vahvistaa Kiilto Butyylinauhalla, joka hierretään kiinni primeroituun alustaan tai vaihtoehtoisesti kiinnitetään märkään vedeneristemassaan. Putkiläpivientien tiivistämiseen voidaan käyttää Keramix A+X massaa suhteella 4,25:5 (4,25 osaa nestettä ja 5 osaa jauhetta). Käytä lattiakaivon kohdalla itseliimautuvaa Kiilto Kaivolaippaa. Hierrä Kaivolaippa huolellisesti kiinni primeroituun alustaan ja leikkaa kaivon kohdalle pyöreä, noin 40 mm kaivon halkaisijaa pienempi reikä. Asenna kaivoon soveltuva kiristysrengas varovasti paikoilleen. Levitä vedeneristysmassaa Kaivolaipan päälle kiristysrenkaan reunaan saakka. Levitä Keramix koko vedeneristettävälle lattiapinnalle ja anna kuivua n. 1 tunti (värimuutos). Levitä Keramix toisen kerran ylösnostojen sekä lattian alueelle ja anna kuivua vähintään 1,5 tuntia ennen laatoitusta (värimuutos). Kuivumisaikaan vaikuttaa kerrospaksuus sekä vallitsevat olosuhteet. Vedeneristekalvon paksuus on oltava vähintään 0,8 mm. Tarkista pinnan tiiviys. Käsittele ohuet ja/tai huokoiset kohdat uudelleen Keramixillä ja anna kuivua riittävästi.

Käyttö ulkotiloissa:
Käytä Kiilto Keramix vedeneristettä ulkona ja pakkaselle altistuvissa tiloissa betonilla tai muulla riittävän lujalla sementtipohjaisella alustalla ennen laatoituksen asentamista. Käytä pakkaselle altistuvissa tiloissa Keramixin kanssa butyylikumisia nurkka-, läpivienti- ja saumavahvikkeita kaikissa rakenteen läpivienneissä ja saumoissa.
Puhdista pinta huolellisesti pölystä ja muista tartuntaa heikentävistä aineista ja pohjusta se hiertämällä vettä siveltimellä pintaan. Ulkotiloissa EI käytetä primeria. Suorita vedeneristystyö kuten sisätiloissa. Tutustu ennen vedeneristystyön aloittamista aina Kiilto Keramix Ulkotilajärjestelmän menetelmäoppaaseen.

Lisätiedot

Tässä tuote-esitteessä annetut tiedot perustuvat suorittamiimme testeihin sekä käytännön kokemukseemme. Annetut tekniset arvot on määritetty vakioiduissa olosuhteissa. Mikäli paikalliset olosuhteet poikkeavat niistä, vaikuttaa se saavutettaviin arvoihin ja tuotteen toimivuuteen. Lopputulokseen vaikuttaa merkittävästi myös työn suoritustapa. Kiilto Oy vastaa siitä, että tuotteen laatu on laatujärjestelmämme mukainen. Emme voi vaikuttaa työn asialliseen suorittamiseen ja vallitseviin olosuhteisiin, emmekä näin ollen voi vastata lopputuloksesta. Tuotteen oikea käyttö edellyttää tutustumista työohjeeseen ja mahdolliseen menetelmäoppaaseen.

Ympäristö ja turvallisuus

Vältä tarpeetonta ihokosketusta ja altistumista tuoreen tuotteen kanssa, käytä suojakäsineitä. Tutustu tuotteen käyttöturvallisuustiedotteeseen. Tuotteen ja pakkauksen hävityksestä lisää nettisivuillamme.