Kiilto Kerafiber
Vedeneriste

Mikrokuituvahvistettu, 1-komponenttinen vedeneriste märkätilojen laatoitettaville pinnoille sisätiloissa. Ruiskutettavissa. CE-merkitty, ETA-hyväksytty, Eurofins tuotesertifikaatti C51/99.

Edut ja ominaisuudet

  • riittoisa
  • asuinhuoneistojen ja julkisten rakennusten märkätiloihin
  • riittoisuus 0,6 l/m² seinät, 0,8 l/m² lattiat
  • kuivumisaika 2 + 6 h

Linkit

Dokumentit

Käyttöala

Kiilto Kerafiber on vesiohenteinen mikrokuituvahvistettu käyttövalmis vedeneriste pesuhuoneiden, saunojen ja vastaavien märkätilojen lattia- ja seinäpintojen vedeneristyksiin ennen laatoitusta. Tuote soveltuu myös julkisten rakennusten märkätiloihin, kouluihin ja urheiluhalleihin. Ei sovellu kohteisiin, joissa on jatkuva vesirasitus (esim. uima-altaat) tai joiden lämpötila ylittää 70 °C (esim. löylyhuoneen seinät). Kiinnitysalustan tulee olla kuiva, imukykyinen, pölytön ja tasainen. Kaikki vedeneristeen tartuntaa heikentävät materiaalit on poistettava. Joustavat rakenteet on jäykistettävä ennen vedeneristystyön aloittamista. Varmista rakenteen ja alustan soveltuvuus vedeneristykseen ja laatoitukseen. Lattialämmitys sijoitetaan vedeneristeen alle. Kiilto Kerafiberin ja yleisimpien lattiakaivojen yhteensopivuus on testattu ja hyväksytty. Varmista kaivokohtainen yhteensopivuus teknisestä neuvonnastamme tai kaivon valmistajalta.

PakkauskokoEAN-koodi
1 l / 1,3 kg 6411511640014
5 l / 6,5 kg 6411511640052
10 l / 13 kg 6411511640106
15 l / 19,5 kg 6411511640151
Alustan kosteus

Kiilto lattia – ja seinätasoitteet voidaan vedeneristää tasoitteiden teknisissä tiedoissa ilmoitetun kuivumisajan mukaisesti.

Betonialusta < 90 % RH

Halkeamansilloituskyky

Kategoria 1: 0,4 mm (menekki 0,8 kg/m²)
Kategoria 2: 0,75 mm (menekki 1,0 kg/m²)
Kategoria 3: 1,5 mm (menekki 2,6 kg/m² tai
1,4 kg/m² Kiilto Nurkkavahvikenauhan kanssa)

Kerrosvahvuus

Seinät: min. 0,4 mm (kuivakalvo)
Lattiat: min. 0,5 mm (kuivakalvo)

Kiinnitysalusta

Betoni, muurattu rakenne, sementtipohjainen tasoite ja märkätiloihin soveltuvat rakennuslevyt

Kovettumisnopeus

n. 2 h (1. kerros), n. 6 h (2. kerros)

Käyttölämpötila

+15–25 °C

Lämmönkesto kuivana

maks. 70 °C

Pakkauskoot

1 l, 5 l, 10 l, 15 l

Riittoisuus

Lattiat väh. 0,8 l/m² = 1 kg/m² (väh. 2 levityskertaa)
Seinät väh. 0,6 l/m² = 0,8 kg/m² (väh. 2 levityskertaa)

Tartuntalujuus

≥ 0,5 MPa

Tiheys/ominaispaino

1,30 kg/l

Tyyppi/sideaine

Synteettinen SBR-kumi

Varastointi

Varastointi viileässä, ei alle +1 °C, tiiviisti suljetussa alkuperäisastiassa maks. 1 vuosi.

Vesihöyrynläpäisy

Seinämenekki W = 33*10ˉ¹² kg/(m²*s*Pa), Sd = 6 m
Lattiamenekki W = 30*10ˉ¹² kg/(m²*s*Pa), Sd = 6,5 m
(EN ISO 12572 condition C)

Viskositeetti

n. 40 000 mPas

pakkasenkestävyys

Jäätyvää

Käyttöohje

Seinät:
Hio ja/tai tasoita tarvittaessa epätasaiset alustat vedeneristeen ja laatoituksen alle soveltuvalla Kiilto seinätasoitteella. Pohjusta kuiva seinäpinta ennen vedeneristystä Kiilto Keraprimerilla tai Kiilto PrimerOne pohjusteella ohjeen mukaisesti. Pohjusteen tulee olla kuiva ennen vedeneristeen levittämistä.

Sekoita vedeneriste ennen käyttöä. Levitä Kiilto Kerafiber seinäpinnoilla pystynurkkien, rakennuslevy- ja muiden seinänalustamateriaalien saumoihin ja rajakohtiin. Kiinnitä Kiilto Nurkkavahvikenauha tuoreeseen vedeneristeeseen ja varmista, että vahvike kastuu läpi. Leikkaa putkiläpivientien kohdalle n. 10 x 10 cm vahvikepala ja leikkaa sen keskelle putken ulkohalkaisijaa n. 4 mm pienempi reikä. Puhdista, karhenna ja primeroi läpiviennit. Kiinnitä läpivientivahvike tuoreeseen vedeneristeeseen ja varmista että vahvike kastuu läpi. Vaihtoehtoisesti voidaan käyttää valmiita läpivientikappaleita. Läpiviennit sekä pysty- ja vaakasaumat voidaan myös tiivistää ennen Kiilto Kerafiberin levitystä Kiilto XPU tiivistysmassalla. Levitä Kerafiber telalla koko vedeneristettävälle alueelle ja anna kuivua (värimuutos). Levitä Kerafiber toisen kerran ja anna kuivua (värimuutos). Ensimmäisen levityskerran kuivumisaika noin 2 h. Toisen levityskerran kuivumisaika noin 6 h. Kuivumisaikaan vaikuttaa kerrospaksuus sekä vallitsevat olosuhteet. Tarkista pinnan tiiviys. Tiivistä ohuet ja/tai huokoiset kohdat vedeneristeellä ja anna kuivua riittävästi. Vedeneristeen paksuus pitää olla vähintään 0,4 mm. Kiinnitä seinälaatat järjestelmään soveltuvalla Kiilto kiinnityslaastilla. Kiinnityslaastin kuivuttua riittävästi saumaa laatoitus Kiillon saumalaastilla ja tiivistä pystynurkat ja läpiviennit Kiillon silikonilla.

Lattiat:
Hio ja/tai tasoita tarvittaessa epätasaiset alustat Kiilto lattiatasoitteella. Pohjusta kuiva lattiapinta ennen vedeneristystä Kiilto Keraprimerilla tai Kiilto PrimerOne pohjusteella ohjeen mukaisesti. Pohjusteen tulee olla kuiva ennen vedeneristeen levittämistä.

Sekoita vedeneriste ennen käyttöä. Levitä Kiilto Kerafiber vaakanurkkiin ja läpivientien kohdalle ja kiinnitä Kiilto Nurkkavahvikenauha tuoreeseen vedeneristeeseen ja varmista että vahvike kastuu läpi. Sisä- ja ulkonurkissa voidaan vaihtoehtoisesti käyttää valmiita nurkkavahvikkeita. Puhdista, karhenna ja primeroi läpiviennit. Läpiviennit sekä lattian- ja seinän rajakohta voidaan myös tiivistää ennen Kiilto Kerafiberin levitystä Kiilto XPU tiivistysmassalla. Lattiakaivon kohdalla voidaan käyttää itseliimautuvaa Kiilto Kaivolaippaa tai Kiilto Lattiakaivovahvikkeita.

Levitä Kerafiber koko vedeneristettävälle alueelle ja anna ensimmäisen levityskerran kuivua (värimuutos). Levitä Kerafiber toisen kerran koko vedeneristettävälle alueelle ja anna kuivua (värimuutos). Ensimmäisen levityskerran kuivumisaika noin 2 h. Toisen levityskerran kuivumisaika noin 6 h. Kuivumisaikaan vaikuttaa kerrospaksuus sekä vallitsevat olosuhteet. Tarkista pinnan tiiviys Tiivistä ohuet ja/tai huokoiset kohdat vedeneristeellä ja anna kuivua riittävästi. Lattiakaivon kohdalla vedeneristeen paksuus pitää olla väh. 1,2 mm, muualla lattian osalla 0,5 mm. Ennen laatoitusta leikkaa kaivon kohdalle pyöreä noin 60 mm kaivon halkaisijaa pienempi reikä. Asenna kaivoon soveltuva kiristysrengas paikoilleen. Kiinnitä lattialaatat järjestelmään soveltuvalla Kiilto kiinnityslaastilla. Kiinnityslaastin kuivuttua riittävästi saumaa laatoitus Kiillon saumalaastilla. Tiivistä pysty- ja vaakanurkat ja läpiviennit Kiillon silikonilla.

Lisätiedot

Tässä tuote-esitteessä annetut tiedot perustuvat suorittamiimme testeihin sekä käytännön kokemukseemme. Annetut tekniset arvot on määritetty vakioiduissa olosuhteissa. Mikäli paikalliset olosuhteet poikkeavat niistä, vaikuttaa se saavutettaviin arvoihin ja tuotteen toimivuuteen. Lopputulokseen vaikuttaa merkittävästi myös työn suoritustapa. Kiilto Oy vastaa siitä, että tuotteen laatu on laatujärjestelmämme mukainen. Emme voi vaikuttaa työn asialliseen suorittamiseen ja vallitseviin olosuhteisiin, emmekä näin ollen voi vastata lopputuloksesta. Tuotteen oikea käyttö edellyttää tutustumista työohjeeseen ja mahdolliseen menetelmäoppaaseen.

Ympäristö ja turvallisuus

Vältä tarpeetonta ihokosketusta ja altistumista tuoreen tuotteen kanssa, käytä suojakäsineitä. Tutustu tuotteen käyttöturvallisuustiedotteeseen. Tuotteen ja pakkauksen hävityksestä lisää nettisivuillamme.