Kiilto J Nauhoitustasoite

Vesiohenteinen käyttövalmis tasoite kipsikartonkilevyjen saumanauhan kiinnittämiseen ja tasoittamiseen kuivien sisätilojen seinissä ja katoissa. Nauhoitus voidaan tehdä käsin tai koneellisesti. Soveltuu myös viimeistelytasoituksiin ennen maalausta tai tapetointia. Max. 2 mm.

Edut ja ominaisuudet

  • kipsikartonkilevyjen saumanauhan kiinnittämiseen
  • seiniin ja kattoihin sisällä
  • harmaa
  • max. 2 mm kerros
  • kuivumisaika 1–2 h/mm

Linkit

Dokumentit

Käyttöala

Kiilto J on vesiohenteinen käyttövalmis tasoite kipsikartonkilevyjen saumanauhan kiinnittämiseen ja tasoittamiseen kuivissa sisätilojen seinissä ja katoissa. Soveltuu myös viimeistelytasoituksiin ennen maalausta tai tapetointia. Valmis pinta voidaan tasoittaa, maalata tai tapetoida. Suosittelemme pohjamaalausta ennen tapetointia, jolloin uudelleentapetointi on helpompaa. Täyttää tuotestandardien EN 13963:2005 ja EN15824:2009 vaatimukset.

Pakkauskoko EAN-koodi
3 l 6411512155036
10 l 6411512155104
Kerrosvahvuus

2 mm

Kovettumisnopeus

n. 1–2h/mm (+18 °C) (riippuen olosuhteista)

Käyttöolosuhteet

normaalit huoneolosuhteet, alin käyttölämpötila +10 °C

Luokitukset ja sertifioinnit

maalattavien pintojen rasitusluokat RL01...RL04 (MaalausRYL 2012)

Max. Raekoko

< 0,2 mm

Pakkauskoot

3 l, 10 l muoviastiat

Paloluokka

A2-s1, d0 (EN13963)

Taivutuslujuus

> 320 N (EN13963)

Tartuntalujuus

> 0,3 MPa (EN 15824)

Tyyppi/sideaine

Polymeeri-kalkkikivipohjainen tasoite

Varastointi

Avaamattomana yli +1 °C lämpötilassa 1 vuosi.

Värit

Vaalean harmaa

Käyttöohje

Tasoitettavien pintojen tulee olla puhtaat, kuivat ja pölyttömät. Uutta kerrosta vedettäessä on edellisen kerroksen oltava kuivunut. Lisäksi pinta tulee tarvittaessa hioa ja puhdistaa huolellisesti ennen uuden tasoitekerroksen levittämistä.

Kiilto J on käyttövalmis massa. Pitkän varastoinnin jälkeen valmistasoite sekoitetaan ennen käyttöä. Tarvittaessa tuotetta voidaan ohentaa vedellä.

Nauhoittaminen: Levitetään ensin tasoitetta saumaan ja painetaan saumanauha kiinni kapealla teräslastalla. Tämän jälkeen tasoitetaan sauma levittämällä tasoitetta leveällä teräslastalla saumanauhan päälle. Tasoitteen kuivuttua pinta hiotaan tarvittaessa. Jos kipsikartonkilevyn reunassa ei ole ohennusta, levitetään tasoitetta riittävän leveälti sauman ulkopuolelle, jotta saumakohta saadaan häivytettyä. Tällöin myös kipsikartonkilevyjen reunat viistetään. Kipsikartonkilevyjen nauhoitus voidaan tehdä myös nauhatasoituskoneella. Huomioi myös kipsikartonkilevyn valmistajan ohjeet.

Lisätiedot

Tässä tuote-esitteessä annetut tiedot perustuvat suorittamiimme testeihin sekä käytännön kokemukseemme. Annetut tekniset arvot on määritetty vakioiduissa olosuhteissa. Mikäli paikalliset olosuhteet poikkeavat niistä, vaikuttaa se saavutettaviin arvoihin ja tuotteen toimivuuteen. Lopputulokseen vaikuttaa merkittävästi myös työn suoritustapa. Kiilto Oy vastaa siitä, että tuotteen laatu on laatujärjestelmämme mukainen. Emme voi vaikuttaa työn asialliseen suorittamiseen ja vallitseviin olosuhteisiin, emmekä näin ollen voi vastata lopputuloksesta. Tuotteen oikea käyttö edellyttää tutustumista työohjeeseen ja mahdolliseen menetelmäoppaaseen.

Ympäristö ja turvallisuus

Vältä tarpeetonta ihokosketusta ja altistumista tuoreen tuotteen kanssa, käytä suojakäsineitä. Tutustu tuotteen käyttöturvallisuustiedotteeseen. Tuotteen ja pakkauksen hävityksestä lisää nettisivuillamme.

M1-sisäilmaluokitus
CE-merkki
LEED
Avainlippu