Kiilto Floor Heat DF
Lattialämmitystasoite 3–50 mm

Vähäpölyinen ja kuituvahvisteinen kaatovalutasoite lattioihin, joihin asennetaan lattialämmitys joko vesikiertoisena tai sähköisenä. Soveltuu myös yleislattiatasoituksiin. Matala-alkalinen.

Edut ja ominaisuudet

  • vähäpölyinen, kuituvahvisteinen, monikäyttöinen
  • erityisesti lattialämmityslattiat ja kaatovalut, yleistasoitukset
  • riittoisuus 1,7 kg/m²/mm
  • kävelynkestävä 1 h
  • päällystettävissä 30 mm/1–2 vrk, 50 mm/3 vrk
  • sisätilat

Linkit

Dokumentit

Käyttöala

Kuituvahvisteinen lattiatasoite sisätiloihin, joihin asennetaan joko vesikiertoinen tai sähkökaapelilattialämmitys.

Aluslattian on oltava puhdas ja kiinteä. Ns. sementtiliima, maaliroiskeet ja liimajäänteet ym. epäpuhtaudet poistetaan ja lattia imuroidaan huolellisesti. Lattialämmityslattioissa tulee alustan kuntoon kiinnittää erityistä huomiota, jotta se kestää lämpöliikkeistä tulevat rasitukset.

Betonialustat käsitellään 1:4 ohennetulla Kiilto Start Primer tai Kiilto PrimerOne primerilla (20% Kiilto primeria / 80% vettä) ennen tasoitusta. Saneeraus- ja levyalustat käsitellään ohentamattomalla Kiilto Start Primer tai Kiilto PrimerOne primerilla ennen tasoitusta. Tiiviit alustat esim. keraamiset laatat tai maalipinnat voidaan käsitellä myös Kiilto Fix Primerilla.

Kun Floor Heat DF kerrokseen asennetaan lattialämmitys tulee alustasta poistaa vanha pintatasoite kerros sekä mahdolliset vanhat kiinnitysaineet, esim. mattoliima.

Lattialämmitysputket/sähkökaapelit kiinnitetään valmistajan ohjeiden mukaisesti kuivuneen primerin/tartuntakynsien päälle. Tämän jälkeen suoritetaan tasoitus.

Matala-alkalinen tasoitekerros suojaa liimaa ja muovipäällystettä betonin alkalisen kosteuden aiheuttamilta vaurioilta. Tutkimuksissa on osoitettu 5 mm tasoitekerroksen suojaava vaikutus.

Betonialustan tulee olla SisäRYL 2013:n ja BY 45:n mukainen.

PakkauskokoEAN-koodi
20 kg 6411512001203
Alustan kosteus

betoni < 90 % RH

Kerrosvahvuus

3–50 mm

Kutistuma

< 0,2 ‰ ( 23 ºC, 50 % RH )

Kävelynkestävä

1–3 tuntia ( 23 ºC, 50 % RH )

Käyttölämpötila

suositus +18–23 °C, minimi +10 °C

Luokitukset ja sertifioinnit

CT-C30-F7 ( EN13813), M1

Max. Raekoko

n. 1 mm

Pakkauskoot

20 kg säkki

Paloluokka

A2fl-s1

Pinnoituskuiva

30 mm / 1–2 vrk
50 mm / n. 3 vrk
( 23 ºC, 50 % RH )

Puristuslujuus

C30 (> 30 MPa), EN 13813

Riittoisuus

1,7 kg/m² (1mm paksuinen kerros)
Säkillisestä saadaan n. 12 litraa tasoitetta.

Sekoitussuhde

n. 3,0 litraa vettä / 20 kg säkki (kallistukset)
n. 3,7 litraa vettä / 20 kg säkki (ylitasoitukset)

Taivutuslujuus

F7 (> 7 MPa), EN 13813

Tartuntalujuus

> 1,5 MPa, EN 13813

Tyyppi/sideaine

Kuitu-muovi-sementti-kvartsiperustainen jauhe

Työskentelyaika

n. 20 minuuttia ( 23 ºC, 50 % RH )

Varastointi

Avaamattomana kuivassa tilassa 1 vuosi

Viskositeetti

Leviävyys 125–135 mm ( EN 12706)

pH

< 11 (matala-alkalinen)

Käyttöohje

Astiaan kaadetaan tarvittava määrä puhdasta vettä ja lisätään jauhe jatkuvasti sekoittaen viileään (+10–25 °C), puhtaaseen veteen, kunnes muodostuu tasainen notkea massa. Annetaan seistä n. 2 min., jonka jälkeen sekoitetaan vielä kerran ennen käyttöä.

Tasoitemassa levitetään teräslastalla. Asennuksen yhteydessä on varmistuttava sähkökaapeleiden ja kaapelimaton tai muoviputkien vuorautumisesta tasoitteella, jotta lattia lämpiää tasaisesti sekä tasoitteen ja aluslattian välinen tartunta on riittävä. Tasoitekerroksen on oltava kuiva ennen uuden tasoitekerroksen levittämistä.

Tasoitekerroksen kuivumista ei saa nopeuttaa esim. lämmön tai tuuletuksen avulla. Liian nopea kuivuminen voi aiheuttaa halkeamia. Mikäli tasoitetussa huoneessa on normaalia korkeampi lämpötila tai hyvin alhainen suhteellinen kosteus tai jos aurinko pääsee suoraan lämmittämään tasoitepintaa, on lattia syytä peittää suojapeitteellä tai käsitellä Kiilto 704 BSP Jälkihoitoaineella heti kun sen päällä voidaan kävellä. Lattia tulee päällystää mahdollisimman aikaisessa vaiheessa tasoitteen kovettumisen ja kuivumisen jälkeen, jolloin vältetään pinnan ”ylikuivuminen” ja poistetaan tasoitteen halkeilu- ja irtoamisvaara.

Lattialämmityslattioiden pintalämpötila ei saa ylittää +28 °C.

Laaja-alaisissa kohteissa tulee huomioida liikuntasaumojen tarve (seinien ja lattioiden väliset saumat, läpiviennit, pitkissä tiloissa (sivusuhde yli 2:1) liikuntasaumat 5 m välein, isojen tilojen jakaminen osiin jne).

Lattiapäällyste voidaan asentaa 1-3 vrk:n kuluttua tasoitteen kerrospaksuudesta riippuen hyvissä kuivumisolosuhteissa (20 ºC, 50 % RH). Tasoite saavuttaa nopeasti hyvän pintalujuuden ja sitoo kemiallisesti ohjeiden mukaisen vesimäärän. Alustan suuri kosteuspitoisuus ja huonot kuivumisolosuhteet pidentävät kuivumisaikaa. Lattiapäällysteen asennuksessa tulee noudattaa RYL:n ja pinnoitevalmistajan edellyttämiä pohjan kosteuden ohjearvoja.
Päällystettävyyden arviointi on tehtävä koko rakenne huomioiden.

Soveltuu tasoitteeksi myös maalattaviin lattioihin toissijaisissa, kevyesti rasitetuissa tiloissa, mutta ei esimerkiksi autotallin, märkätilojen tms. tilojen lattioissa. Vedeneristettäviin tiloihin, kuten esim. kylpyhuoneiden lattiat, tasoitus tehdään vedeneristeen alapuolelle. Kuivissa tiloissa olevissa lattialämmityslattioissa voidaan myös tasoitteen ja laatoituksen välissä käyttää vedeneristettä, jolloin se vähentää aluslattiasta laatoitukseen tulevia rasituksia.

Ei sovellu kohteisiin, jotka ovat jatkuvasti veden alla, esim. uima-altaat.

Huom! Suositusvesimäärän ylittäminen heikentää pinnan lujuutta sekä saattaa aiheuttaa lajittumista ja halkeilua.


Lisätiedot

Tässä tuote-esitteessä annetut tiedot perustuvat suorittamiimme testeihin sekä käytännön kokemukseemme. Annetut tekniset arvot on määritetty vakioiduissa olosuhteissa. Mikäli paikalliset olosuhteet poikkeavat niistä, vaikuttaa se saavutettaviin arvoihin ja tuotteen toimivuuteen. Lopputulokseen vaikuttaa merkittävästi myös työn suoritustapa. Kiilto Oy vastaa siitä, että tuotteen laatu on laatujärjestelmämme mukainen. Emme voi vaikuttaa työn asialliseen suorittamiseen ja vallitseviin olosuhteisiin, emmekä näin ollen voi vastata lopputuloksesta. Tuotteen oikea käyttö edellyttää tutustumista työohjeeseen ja mahdolliseen menetelmäoppaaseen.

Ympäristö ja turvallisuus

Vältä tarpeetonta ihokosketusta ja altistumista tuoreen tuotteen kanssa, käytä suojakäsineitä. Tutustu tuotteen käyttöturvallisuustiedotteeseen. Tuotteen ja pakkauksen hävityksestä lisää nettisivuillamme.