Kiilto Extra
Lattia- ja seinäliima

Erittäin hyvä alkutartunta ja pitkä tarraliimausaika. Soveltuu muovimattojen ja -laattojen, tekstiilipäällysteiden kiinnittämiseen. 2-etyyliheksanolivapaa. Myös kosteisiin sisätiloihin.

Edut ja ominaisuudet

  • hyvä alkutartunta, pitkä tarraliimausaika
  • vesiohenteinen
  • 2-etyyliheksanolivapaa

Linkit

Dokumentit

Käyttöala

Akryylidispersioliima PVC-mattojen ja -laattojen, sileiden ja kennopohjaisten PVC- tai kumivaahtoalustaisten tekstiilimattojen, neulahuopamattojen sekä raskaiden, yli 0,6 mm:n PVC -seinäpäällysteiden kiinnityksiin imukykyisille ja tiiviille alustoille. Kiilto Extra soveltuu kiinnityksiin, joissa vaaditaan hyvää alkutarttuvuutta ja pitkää työskentelyaikaa. Soveltuu lattialämmityskohteisiin. Täyttää rakennusmateriaalin M1-päästöluokituksen.

Hammaslastat
Hammaslastat
PakkauskokoEAN-koodi
15 l 6411511818154
Alustan kosteus

betoni: max 3,5 p-% tai 85 % RH
puu: 8–12 %

Käyttölämpötila

+18–25 °C

Pakkauskoot

1 l, 3 l, 10 l ja 15 l

Riittoisuus

4–6 m²/l

Tiheys/ominaispaino

n. 1,2 kg/l

Tyyppi/sideaine

Akrylaattisekapolymeeri

Työskentelyaika

märkäliimaus: 0–20 min
myöhäinen märkäliimaus: 10–30 min
tarraliimaus: 30-60 min

Varastointi

Avaamattomana yli +1°C lämpötilassa 18 kuukautta. Pitkän varastoinnin jälkeen sekoitettava ennen käyttöä.

Käyttöohje

Kiinnitysalustan on oltava kuiva, kiinteä, tasainen ja puhdas pölystä ja rasvasta. Suosittelemme betonialustan tasoittamista Kiillon matala-alkalisella päällysteen alustaksi soveltuvalla lattiatasoitteella. Matala-alkalinen tasoite pienentää riskiä, että liiallinen alkalinen kosteus aiheuttaisi vaurioita päällysteeseen tai liimaan. Tasoita myös levylattioiden saumat ja esikäsittele levypinnat tarvittaessa.

Sekoita liima tarvittaessa ennen käyttöä ja levitä hienohampaisella lastalla tai telalla. Liimaa normaalisti ns. märkäliimauksena, jolloin päällyste painetaan välittömästi alustaan ja hierotaan huolellisesti kiinni. Jos päällyste on jäykkää tai siihen joudutaan rakenteista johtuen tekemään taivutuksia, anna liiman ilmottua 10–20 min ennen kiinnipainamista. Täysin imemättömille pinnoille tiivistä päällystettä kiinnitettäessä anna liiman ilmoittua levityksen jälkeen jopa 60 min ennen päällysteen asennusta tai hierrä vuota kevyesti tuoreeseen liimaan, nosta ylös ja anna tuulettua 20–30 min, jonka jälkeen hierrä huolellisesti kiinni. Poista liimatahrat tuoreena vedellä. Kuivunut liima voidaan poistaa voimakkaasti emäksisellä pesuaineella tai ksyleenillä. Huomioi myös päällysteenvalmistajan ohjeet asennuksesta.

Täysin kuivuneen liimapinnan tarttuvuutta voidaan parantaa lämmittämällä päällystettä ja liimakalvoa kuumailmapuhaltajalla, minkä jälkeen päällyste hierotaan välittömästi kiinni (esim. märkätiloissa ja WC:ssä seinälle nostot). Poista liimatahrat tuoreeltaan kostealla rievulla tai sienellä. Kuivunut liima poistetaan ksyleenillä.

Lisätiedot

Tässä tuote-esitteessä annetut tiedot perustuvat suorittamiimme testeihin sekä käytännön kokemukseemme. Annetut tekniset arvot on määritetty vakioiduissa olosuhteissa. Mikäli paikalliset olosuhteet poikkeavat niistä, vaikuttaa se saavutettaviin arvoihin ja tuotteen toimivuuteen. Lopputulokseen vaikuttaa merkittävästi myös työn suoritustapa. Kiilto Oy vastaa siitä, että tuotteen laatu on laatujärjestelmämme mukainen. Emme voi vaikuttaa työn asialliseen suorittamiseen ja vallitseviin olosuhteisiin, emmekä näin ollen voi vastata lopputuloksesta. Tuotteen oikea käyttö edellyttää tutustumista työohjeeseen ja mahdolliseen menetelmäoppaaseen.

Ympäristö ja turvallisuus

Vältä tarpeetonta ihokosketusta ja altistumista tuoreen tuotteen kanssa, käytä suojakäsineitä. Tutustu tuotteen käyttöturvallisuustiedotteeseen. Tuotteen ja pakkauksen hävityksestä lisää nettisivuillamme.

M1-sisäilmaluokitus
LEED
Avainlippu