Kiilto Even
Tasoitetapettiliima

Erinomaisen tartunnan omaava seinäliima tasoitetapetin, lasikuitukudoksen ja ohuiden muovipäällysteiden kiinnittämiseen imeville tai tiiville alustoille. Soveltuu myös märkätiloihin.

Edut ja ominaisuudet

  • erinomainen tartunta, kosteuden kestävä, EVA-pohjainen liima
  • tasoitetapetin kiinnittämiseen, seinäpäällysteiden kiinnittämiseen märkätiloissa
  • n. 4 m²/l

Linkit

Dokumentit

Käyttöala

Soveltuu tasoitetapetin kiinnittämiseen imemättömille alustoille, imevät alustat suositellaan ensin pohjamaalattavaksi tai pohjustettavaksi vedellä ohennetulla liimalla. Soveltuu myös PVC-seinänpäällysteiden ja lasikuitutapetin kiinnityksiin kuivissa ja kosteissa tiloissa.

PakkauskokoEAN-koodi
1 l 6411511021011
5 l 6411511021059
15 l 6411511021158
Alustan kosteus

puu: 8–12 %, betoni: max. 3 p-% tai alle 85 % RH

Käyttölämpötila

+18–25 °C

Pakkauskoot

1 l, 5 l, 15 l

Riittoisuus

n. 4 m²/ l

Tiheys/ominaispaino

n. 1,05

Tyyppi/sideaine

EVA-dispersio ja tärkkelys

Työskentelyaika

Imevä alusta 15–20 min. Huom. märkäliimaus. Liimamäärä, alusta ja olosuhteet vaikuttavat voimakkaasti työskentelyajan pituuteen.

Varastointi

Avaamattomana yli +1°C lämpötilassa 18 kuukautta. Pitkän varastoinnin jälkeen sekoitettava ennen käyttöä. Avattu astia käytettävä 1 kuukauden kuluessa.

Käyttöohje

Kiinnitettäessä tulee olla huoneen normaali käyttölämpötila. Sekä päällysteen että liiman on annettava lämmitä tähän lämpötilaan. Noudata päällysteenvalmistajan asennusohjeita. Kiinnitysalustan tulee olla kuiva, pölytön, puhdas, kiinteä sekä riittävän tasainen. Käytä märkätiloissa tasoittamiseen kosteudenkestävää tasoitetta. Pohjamaalaa tai pohjusta liimalla voimakkaasti imevät alustat. Käytä pohjamaalaukseen kosteutta kestävää himmeää pohjamaalia tai pohjustukseen 1:1 vedellä ohennettua liimaa. Imemättömille alustoille muovisia päällysteitä liimattaessa suosittelemme Kiilto M1000 ECO Liimaa.

Tasoitetapetti ja lasikuitutapetti: levitä liima maalitelalla seinään. Hiero päällyste huolellisesti kiinni, jolloin ilmakuplat poistuvat. Aseta vuodat puskusaumaan. Anna liimauksen kuivua vähintään 24 tuntia ennen uudelleentapetointia tai maalausta.

Muovipäällysteet: levitä liima maalitelalla tai lastalla joko seinään 1–3 vuodan alalle kerrallaan tai päällysteen taustaan. Suorita liimaus ns. märkäliimauksena ja asenna vuodat joko puskusaumaan tai saumaa veitsellä seinällä. Poista mahdolliset liimatahrat välittömästi kostealla liinalla tai sienellä. Pese työvälineet haalealla vedellä.

Lisätiedot

Tässä tuote-esitteessä annetut tiedot perustuvat suorittamiimme testeihin sekä käytännön kokemukseemme. Annetut tekniset arvot on määritetty vakioiduissa olosuhteissa. Mikäli paikalliset olosuhteet poikkeavat niistä, vaikuttaa se saavutettaviin arvoihin ja tuotteen toimivuuteen. Lopputulokseen vaikuttaa merkittävästi myös työn suoritustapa. Kiilto Oy vastaa siitä, että tuotteen laatu on laatujärjestelmämme mukainen. Emme voi vaikuttaa työn asialliseen suorittamiseen ja vallitseviin olosuhteisiin, emmekä näin ollen voi vastata lopputuloksesta. Tuotteen oikea käyttö edellyttää tutustumista työohjeeseen ja mahdolliseen menetelmäoppaaseen.

Ympäristö ja turvallisuus

Vältä tarpeetonta ihokosketusta ja altistumista tuoreen tuotteen kanssa, käytä suojakäsineitä. Tutustu tuotteen käyttöturvallisuustiedotteeseen. Tuotteen ja pakkauksen hävityksestä lisää nettisivuillamme.

M1-sisäilmaluokitus
LEED
Avainlippu