Kiilto EPS Light DF
Kevyt valumassa

Erittäin kevyt (440 kg/m³) ja vähäpölyinen sementti/EPS-pohjainen valumassa. Voidaan käyttää puualustoilla sekä betoni- ja muilla kiinteillä alustoilla. Riittoisa, valmista massaa 45 l/säkki. Lähes rajaton täyttökyky. Lämmönjohtavuus n. 0,13 W/mK.

Edut ja ominaisuudet

  • erittäin kevyt, lähes rajaton täyttökyky, vähäpölyinen 
  • esitäytöt
  • riittoisuus 45 l valmista massaa/säkki
  • tasoitettavissa 20–30 h 
  • sisätilat 

Linkit

Dokumentit

Käyttöala

Vähäpölyinen sementtiin ja EPS-rakeisiin perustuva kevyt valumassa aluslattioiden tekemiseen. Käyttökohteita on mm. alustan puukannattimien välien täytöt ja muut täytöt sekä lattiarakenteiden korottaminen. Rakenteen lujuuden varmistamiseksi valumassa tasoitetaan Kiilto Oy:n kuituvahvistetuilla lattiatasoitteilla (min. 15 mm:n paksuinen tasoitekerros). Soveltuu käytettäväksi sekä kuivissa että märkätiloissa sisällä. Lämmönjohtavuus on n. 0,13 W/mK.

1. Alustassaan kiinni oleva valu / luja betonialusta tai rakennuslevy: Aluslattian on oltava puhdas, kiinteä ja luja. Ns. sementtiliima, maaliroiskeet, liimajäänteet ym. epäpuhtaudet poistetaan ja lattia harjataan tai imuroidaan huolellisesti.
Betonialustat käsitellään ohennetulla Kiilto Start Primerilla (10–20 % Kiilto Start Primeria / 80–90 % vettä) ennen lattiamassan levittämistä. Levyalustoilla käytetään ohentamatonta Kiilto Start Primeria. Valun paksuuden tulee olla vähintään 15 mm.

2. Uiva rakenne: Valu erotetaan aluslattiasta esim. Kiilto Valusuojakankaalla tai -paperilla. Valu irrotetaan seinistä ja läpivienneistä erotuskaistaleilla/joustavalla massalla. Valun paksuuden tulee olla vähintään 30 mm. EPS:n päälle tuleva tasoitekerros vahvistetaan aina joko teräs- tai lasikuituverkolla (ks. erilliset rakennekuvat).
Lattialämmityskaapelit/-putket kiinnitetään aina teräsverkkoon.

PakkauskokoEAN-koodi
17 kg / 50 l 6411512030173
Kerrosvahvuus

alustassa kiinni oleva rakenne min. 15 mm, uiva rakenne min. 30 mm

Kävelynkestävä

8–10 h (20 °C, 50 % RH)

Käyttölämpötila

10–25 °C

Luokitukset ja sertifioinnit

M1

Max. Raekoko

1–3 mm

Pakkauskoot

50 l muovisäkki/n. 17 kg

Paloluokka

B fl-s1

Pinnoituskuiva

Voidaan tasoittaa Kiilto Oy:n soveltuvilla lattiatasoitteilla 20–30 h:n kuluttua hyvissä kuivumisolosuhteissa (18–20 °C, 50 % RH )

Puristuslujuus

n. 3,0 MPa

Riittoisuus

1 mm kerros/m² kuiva-ainetta painaa n. 0,36 kg (säkillisestä saadaan n. 45 litraa valmista massaa)

Sekoitussuhde

7,0–8,5 litraa vettä/50 l säkki
(7,0 l käsin levitys, 8,5 l pumppaus)

Tiheys/ominaispaino

kovettuneena 440 kg/m³

Tyyppi/sideaine

EPS-rae-sementtiperustainen jauhe

Työskentelyaika

n. 60 minuuttia

Varastointi

Avaamattomana kuivassa tilassa 1 vuosi

Käyttöohje

Kiilto EPS Light DF sekoitetaan viileään (+10–20 °C) puhtaaseen veteen. Vesimäärä valitaan asennustavan mukaan ( käsin levitys / pumppaus).
Massan tasalaatuisuuden varmistamiseksi tulee tuote aina sekoittaa kokonaisina säkillisinä.

Valumassa levitetään oikolaudalla ja/tai leveällä teräslastalla tasaisena kerroksena. Tämän jälkeen valumassa hierretään tiiviiksi ja sileäksi pinnaksi. Suojaa tuore valu liian nopealta kuivumiselta. Jos valupintaa ei tasoiteta 5 vrk:n kuluessa valusta, tulee se peittää esim. muovikalvolla.

Lisätiedot

Tässä tuote-esitteessä annetut tiedot perustuvat suorittamiimme testeihin sekä käytännön kokemukseemme. Annetut tekniset arvot on määritetty vakioiduissa olosuhteissa. Mikäli paikalliset olosuhteet poikkeavat niistä, vaikuttaa se saavutettaviin arvoihin ja tuotteen toimivuuteen. Lopputulokseen vaikuttaa merkittävästi myös työn suoritustapa. Kiilto Oy vastaa siitä, että tuotteen laatu on laatujärjestelmämme mukainen. Emme voi vaikuttaa työn asialliseen suorittamiseen ja vallitseviin olosuhteisiin, emmekä näin ollen voi vastata lopputuloksesta. Tuotteen oikea käyttö edellyttää tutustumista työohjeeseen ja mahdolliseen menetelmäoppaaseen.

Ympäristö ja turvallisuus

Vältä tarpeetonta ihokosketusta ja altistumista tuoreen tuotteen kanssa, käytä suojakäsineitä. Tutustu tuotteen käyttöturvallisuustiedotteeseen. Tuotteen ja pakkauksen hävityksestä lisää nettisivuillamme.

M1-sisäilmaluokitus
LEED