Askeläänivaimennusjärjestelmä kuiviin sisätiloihin, keraamisen laatan ja alustaan liimattavan lautaparketin alle. Paksuus 3 mm. Pakkaus 5 m².

Linkit

Dokumentit

Käyttöala

Kiilto dB Stop on korkki-kumiseoksesta valmistettu 3 mm:n paksuinen askelääntä vaimentava 500 x 500 mm:n laattoina alustaansa liimattava alusmateriaali. Se on tarkoitettu asennettavaksi tukevalle alustalle, pinnoitteeksi soveltuu keraaminen laatta tai lautaparketti. Tuote voidaan asentaa asuintiloihin sekä julkisiin tiloihin (hotellit, koulut, toimistot jne.) kuivissa sisätiloissa. Ei teollisuus eikä muihin kovan rasituksen alaisiin tiloihin. Aluslattian tulee olla riittävän tasainen, tukeva ja luja sekä puhdas pölystä ym. epäpuhtauksista. Alustan materiaali voi olla esim. betoni, rakennuslevy. Karkeat ja epätasaiset lattiat tasoitetaan tarkoitukseen soveltuvalla Kiilto lattiatasoitteella. Pinnan tulee olla kuiva ja betonirakenteen suhteellisen kosteuden tulee olla alle 85 % RH.

PakkauskokoEAN-koodi
50 x 50 cm 6411513593509
Käyttöohje

Kiilto dB Stop laattojen pakkaukset on hyvä tuoda tasaantumaan asennettavaan tilaan ja avata pakkaukset viimeistään vuorokausi ennen asennusta. Laatat liimataan alustaan Kiilto M1000 ECO Lattia- ja seinäliimalla. Laatat hierotaan/jyrätään alustaan huolellisesti, jotta niiden alta poistuu ilma ja ne tulevat tiiviisti alustaa vasten. Kiilto dB Stop laatat asennetaan tiiviisti puskusaumaan siten, että saumoihin ei pääse laastia tai muuta ääneneristystä heikentävää materiaalia. Alue erotetaan pystypinnoista reunanauhoilla, esimerkiksi Kiilto dB Stop laatoista voidaan leikata sopivia kaistaleita, jotka kiinnitetään seinään liimaamalla. Läpivienneissä voidaan käyttää esim. Kiilto Masa Liima- ja tiivistemassaa. Sisä- ja ulkokulmiin tulee kiinnittää erityistä huomiota. 1 vrk:n kuluttua liimauksesta voidaan aloittaa pintamateriaalin asennus. Keraamisten laattojen minimikoko on 20 x 20 cm, kiinnittämiseen soveltuu esim. Kiilto Floorfix DF. Lautaparketti liimataan alustaan Kiillto FlexSilan Parkettiliimalla.


Laattojen koko
500 x 500 mm (+/- 1 %)
Paksuus 
3 mm
Pakkaus

5 m²

Materiaali
Polyuretaanilla sidottu kierrätetty PU-kumi ja korkki 
Lämmönjohtavuus 
0,045 W / mK
Muodonmuutoksen palautuma
90 %
Askeläänen vaimennus betonialustalla ΔLw SFS-EN ISO 10140-3: 2010:
13 dB keraaminen laatta (10 mm) 14 dB lautaparketti (14 mm)
Paino 

900 g/m²

Väri
musta / ruskea 
Max. kuorma

2000 kg/m²


Lisätiedot

Tässä tuote-esitteessä annetut tiedot perustuvat suorittamiimme testeihin sekä käytännön kokemukseemme. Annetut tekniset arvot on määritetty vakioiduissa olosuhteissa. Mikäli paikalliset olosuhteet poikkeavat niistä, vaikuttaa se saavutettaviin arvoihin ja tuotteen toimivuuteen. Lopputulokseen vaikuttaa merkittävästi myös työn suoritustapa. Kiilto Oy vastaa siitä, että tuotteen laatu on laatujärjestelmämme mukainen. Emme voi vaikuttaa työn asialliseen suorittamiseen ja vallitseviin olosuhteisiin, emmekä näin ollen voi vastata lopputuloksesta. Tuotteen oikea käyttö edellyttää tutustumista työohjeeseen ja mahdolliseen menetelmäoppaaseen.

M1-sisäilmaluokitus
LEED