Kiilto Combi
Monikäyttöinen seinäliima

Monikäyttöinen seinäliima paperitapettien ja mittapysyvien kuitutapettien sekä maalattavien tapettien kiinnitykseen kuivissa tiloissa. Kiilto Combilla liimatun tapetin voi irrottaa myöhemmin Kiilto Easy Remover Tapetinpoistolla.

Edut ja ominaisuudet

  • monikäyttöinen, helppo levittää, tapetti poistettavissa Kiilto Easy Removerilla
  • paperi- ja nonwoven-tapetit, maalattavat kuitutapetit
  • riittoisa, 3–6 m²/l
  • päällemaalattavissa 1 vrk

Linkit

Dokumentit

Käyttöala

Tarkoitettu mittapysyvien non-woven paperitapettien kiinnitykseen imukykyisille tai maalatuille alustoille. Sopii sekä käsin että koneellisesti tapahtuvaan levitykseen. Soveltuu myös esivetyttämismenetelmällä tapahtuvaan paperitaustaisten tapettien kiinnittämiseen. Ei täysmuovisille materiaaleille tai muovialustoille. Täyttää rakennusmateriaalien M1-päästöluokituksen.

PakkauskokoEAN-koodi
1 l 6411511024012
5 l 6411511024050
10 l 6411511024104
Alustan kosteus

puu: 8–12 %, betoni: max. 3 p-% tai alle 85 % RH

Käyttölämpötila

+18–25 °C

Pakkauskoot

1 l, 5 l, 10 l

Riittoisuus

5–6 m²/l non-woven tapeteille, 3–5 m²/l paperipohjaisille tapeteille esivetyttämismenetelmällä

Tiheys/ominaispaino

n. 1,05

Tyyppi/sideaine

PVAc dispersio ja jalostettu tärkkelys

Varastointi

Avaamattomana yli +1°C lämpötilassa 18 kuukautta. Pitkän varastoinnin jälkeen sekoitettava ennen käyttöä. Avattu astia käytettävä 1 kuukauden kuluessa.

pakkasenkestävyys

jäätyvää

Käyttöohje

Kiinnitettäessä tulee olla huoneen normaali lämpötila. Sekä tapetin että liiman on annettava lämmitä tähän lämpötilaan. Kiinnitysalustan tulee olla kuiva, tasainen, kiinteä ja puhdas. Poista vanhat tapetit ja irtonaiset maalit. Tasoita ja hio epätasaisuudet. Pohjamaalaa tai esiliisteröi voimakkaasti imevät alustat. Käytä pohjamaalaukseen kosteutta kestävää himmeää pohjamaalia ja esiliisteröintiin 1:1 vedellä ohennettua seinäliimaa. Pese vanha maalipinta esim. Kiilto Maalarinpesulla ja huuhtele hyvin.
Mittapysyvät non-woven kuitutapetit eivät turpoa kastuessaan, eivätkä tarvitse vetyttämistä. Levitä liima esim. maalaustelalla tasaisesti seinään tai tapetointikoneella tapetin taustaan. Aloita vuotien kiinnitys katonrajasta ja paina vuota kiinni jäykällä tapettiharjalla tai sileällä lastalla keskeltä reunoille päin niin, että ilmakuplat poistuvat. Vältä liiman joutumista tapetin pinnalle. Pyyhi saumoista pursunut liima pois välittömästi esim. kostealla puhtaalla rievulla tai sienellä. Voimakas hankaaminen aiheuttaa helposti väri- ja kiiltomuutoksia tapettipintaan. Soveltuu myös päällemaalattavien mittapysyvien tapettien kiinnitykseen sekä paperipohjaisten tapettien kiinnittämiseen esivetyttämismenetelmällä. Ei kuitenkaan verkkomaisten (lasikuitu)kudosten liimaamiseen. Huolehdi tapetoidun tilan hyvästä tuuletuksesta. Noudata ensisijaisesti tapetinvalmistajan asennusohjeita.

Lisätiedot

Tässä tuote-esitteessä annetut tiedot perustuvat suorittamiimme testeihin sekä käytännön kokemukseemme. Annetut tekniset arvot on määritetty vakioiduissa olosuhteissa. Mikäli paikalliset olosuhteet poikkeavat niistä, vaikuttaa se saavutettaviin arvoihin ja tuotteen toimivuuteen. Lopputulokseen vaikuttaa merkittävästi myös työn suoritustapa. Kiilto Oy vastaa siitä, että tuotteen laatu on laatujärjestelmämme mukainen. Emme voi vaikuttaa työn asialliseen suorittamiseen ja vallitseviin olosuhteisiin, emmekä näin ollen voi vastata lopputuloksesta. Tuotteen oikea käyttö edellyttää tutustumista työohjeeseen ja mahdolliseen menetelmäoppaaseen.

Ympäristö ja turvallisuus

Vältä tarpeetonta ihokosketusta ja altistumista tuoreen tuotteen kanssa, käytä suojakäsineitä. Tutustu tuotteen käyttöturvallisuustiedotteeseen. Tuotteen ja pakkauksen hävityksestä lisää nettisivuillamme.