Kestopur PL 240/15
2-komponenttinen liuotinvapaa pu-liima

Kestopur PL 240/15 on 2-komponenttinen polyuretaaniliima metallien, puun, eristemateriaalien ja kuitukomposiitin liimaukseen kerroslevyrakenteissa laivateollisuudessa.

Edut ja ominaisuudet

  • Ei sisällä liuottimia
  • Erinomainen tartunta useisiin materiaaleihin
  • Pastamainen olomuoto
  • Pysyy hampaalla ja pystypinnoilla

Linkit

Dokumentit

Käyttöala

Kestopur PL 240/15 muodostaa erittäin lujan liimasauman.
Kestopur PL 240/15 soveltuu erityisen hyvin lastalevitykseen. Kovetteena käytetään Kestopur 200/S kovetetta. Kestopur PL 240/15 liimaa käytetään mm. metallien, lasikuitulaminaatin, eristevillojen ja -vaahtojen liimaukseen, keraamisten laattojen kiinnityksiin ja kerroslevyjen valmistukseen. Muovien kuten PES, PC, PVC, ABS ja PA liimattavuudesta tulee varmistua tapauskohtaisesti. Kestopur PL-liimoilla on laivateollisuuden IMO Resolution FTPC Part 5-paloluokitus sekä MED-sertifikaatti (ns. Ruorimerkki).

PakkauskokoTuotekoodi
Kestopur PL 240/15 300 kg/200 l suoras. T1787.333
GREEN CONTENT, uusiutuvien ja kierrätettyjen raaka-aineiden osuus

30 %

Tyyppi/sideaine

Polyuretaani

Tiheys/ominaispaino

Hartsi: n.1.60 kg/dm³, Kovete: n.1.20 kg/dm³

Leikkauslujuus

Al/Al +20 °C; 7 N/mm²

Murtolujuus

8 N/mm² (DIN 53504)

Murtovenymä

10% (DIN 53504)

Kovuus

Shore D 65

Sekoitussuhde

5 paino-osaa Kestopur PL 240/15 -hartsia +
1 paino-osa Kestopur 200/S kovetetta.

Viskositeetti

Hartsi: n. 2,5 milj. mPas Kovete: n. 200 mPas

Seosviskositeetti

n. 1,5 milj. mPas (Brookfield T-F 20°C)

seoksen väri

Beige, harmaa

Purkkiaika

n. 15 min (120g, 20 °C, 50 % RH)

Avoin aika

max. 25 min sekoituksesta / 20 °C

Liiman levitysmäärä

300 - 800 g/m² materiaalista riippuen

Puristusaika

väh. 1 h 40min / 20 °C

Varastointi

Avaamattomana (+10 -+25 )°C lämpötilassa kontissa (1000 l) 6 kuukautta, pienemmissä astioissa 12 kuukautta. Pitkän varastoinnin jälkeen sekoitettava ennen käyttöä.

Käyttöohje

Liimattavien pintojen tulee olla puhtaat ja kuivat. Puhdista liimattavat pinnat hapettumista, rasvasta ym. liasta liuottimella tai hiomalla. Betonille levitettäessä pinnan suhteellinen kosteus saa olla enintään 90 %. Sekoita Kestopur PL 240/15 -hartsi ja lisää siihen kovete huolellisesti sekoittaen. Levitä liima lastalla tai muulla levityslaitteella toiseen tai molempiin liimattaviin pintoihin. Poista tuoreet liimatahrat kuivalla rievulla ja puhdista pinnat Kestopur Cleaner 300:lla, asetonilla tai ksyleenillä. Kovettunut liima voidaan poistaa ainoastaan mekaanisesti. Suosittelemme liimausta tehtäväksi huoneenlämpötilassa. Liimaus voidaan tehdä myös kylmemmässä (jopa +5…+10°C), mutta tällöin kovettuminen hidastuu oleellisesti.

Lisätiedot

Tässä tuote-esitteessä annetut tiedot perustuvat suorittamiimme testeihin sekä käytännön kokemukseemme. Annetut tekniset arvot on määritetty vakioiduissa olosuhteissa. Mikäli paikalliset olosuhteet poikkeavat niistä, vaikuttaa se saavutettaviin arvoihin ja tuotteen toimivuuteen. Lopputulokseen vaikuttaa merkittävästi myös työn suoritustapa. Kiilto Oy vastaa siitä, että tuotteen laatu on laatujärjestelmämme mukainen. Emme voi vaikuttaa työn asialliseen suorittamiseen ja vallitseviin olosuhteisiin, emmekä näin ollen voi vastata lopputuloksesta. Käyttäjän on varmistettava soveltuvuus käyttötarkoitukseen.

Ympäristö ja turvallisuus

Vältä tarpeetonta ihokosketusta ja altistumista tuoreen tuotteen kanssa, käytä suojakäsineitä. Tutustu tuotteen käyttöturvallisuustiedotteeseen. Tuotteen ja pakkauksen hävityksestä lisää nettisivuillamme.