Kestopur 206/70
2-komponenttinen liuotinvapaa pu-liima

Kestopur 206/70 on 2-komponenttinen polyuretaaniliima metallien, puun, eristemateriaalien ja kuitukomposiitin liimaukseen kerroslevyrakenteissa kuljetusvälineteollisuudessa.

Edut ja ominaisuudet

  • Seossuhde 6:1 
  • Luja, kestävä
  • Soveltuu koneelliseen levitykseen 

Linkit

Dokumentit

Käyttöala

Kestopur 206/70 on 2-komponenttinen liuotinvapaa polyuretaaniliima, joka muodostaa lujan, mutta silti elastisen liimasauman. Soveltuu hyvin koneelliseen levitykseen. Käyttökohteena mm. metallien, puun, eristemateriaalien korkeapainelaminaatin, kuitukomposiitin sekä muovien kuten PVC, PS tai ABS ja lasin liimaus. Liiman soveltuvuudesta materiaalille, tartunnasta alustaan (erityisesti muoveilla) ja liimattavien kappaleiden käsittelylujuudesta/riittävästä puristusajasta on varmistauduttava riittävin esikokein. Liima toimii alhaisella kovetemäärällä. Kovetteena käytetään Kestopur 200/S -kovetetta. Liima täyttää rakennusmateriaalin M1-päästöluokituksen.

PakkauskokoTuotekoodi
Kestopur 206/70 Schütz cont T3145.996
Kestopur 206/70 kontti T3145.992
GREEN CONTENT, uusiutuvien ja kierrätettyjen raaka-aineiden osuus

30 %

Tiheys/ominaispaino

Hartsi: 1,6 g/cm³, kovete: 1,2 g/cm³

Leikkauslujuus

RST 9 N/mm², 28 d 23°C, 50 % RH

Murtolujuus

6 N/mm² (DIN 53504)

Murtovenymä

25 % (DIN 53504)

Kovuus

Shore D 50

Sekoitussuhde

6 paino-osaa Kestopur 206/70 –hartsia +
1 paino-osa Kestopur 200/S -kovetetta

Viskositeetti

Hartsi: n. 19 000 mPas, Kovete: n. 200 mPas (Brookfield RTV 20°C);

Seosviskositeetti

n. 7000 mPas

seoksen väri

Beige

Purkkiaika

n. 1 h 15 min (120g, 20 °C , 50 % RH)

Avoin aika

max. 2 h sekoituksesta (23° C, RH 50 %)

Liiman levitysmäärä

150-500 g/m² materiaalista riippuen

Puristusaika

väh. 5 h / 20 °C

Varastointi

Avaamattomana (+10 -+25) °C lämpötilassa kontissa (1000 l) 6 kuukautta, pienemmissä astioissa 12 kuukautta. Pitkän varastoinnin jälkeen sekoitettava ennen käyttöä.

Käyttöohje

Liimattavien pintojen tulee olla puhtaat ja kuivat. Liimattavat pinnat puhdistetaan hapettumista hiomalla, rasvasta ym. liasta Kiilto Cleaner 303:lla. Huolellisesti puhdistettu pinta voidaan karhentaa ja tarvittaessa primeroida tarttuvuuden parantamiseksi. Hiontapöly on poistettava huolellisesti ennen liimausta. Kestopur 206/70 -hartsi sekoitetaan ennen käyttöä. Kestopur 200/S-kovete lisätään hartsiin ja sekoitetaan, kunnes liima on väriltään tasaista. Liima levitetään lastalla tai muulla levityslaitteella toiseen tai molempiin liimattaviin pintoihin. Tuoreet liimatahrat poistetaan kuivalla rievulla ja pinnat puhdistetaan Kiilto Cleaner 303:lla tai Kiilto Cleaner 302:lla. Kovettunut liima voidaan poistaa ainoastaan mekaanisesti. Suosittelemme liimausta tehtäväksi huoneenlämpötilassa. Liiman avoimeen aikaan vaikuttavat lämpötila ja ilmankosteus. Liimaus voidaan tehdä myös kylmemmässä (jopa +10 °C), mutta tällöin puristusaika pidentyy oleellisesti ja levitettävyys heikkenee. Vastaavasti korotettu puristuslämpötila lyhentää puristusaikaa.

Lisätiedot

Tässä tuote-esitteessä annetut tiedot perustuvat suorittamiimme testeihin sekä käytännön kokemukseemme. Annetut tekniset arvot on määritetty vakioiduissa olosuhteissa. Mikäli paikalliset olosuhteet poikkeavat niistä, vaikuttaa se saavutettaviin arvoihin ja tuotteen toimivuuteen. Lopputulokseen vaikuttaa merkittävästi myös työn suoritustapa. Kiilto Oy vastaa siitä, että tuotteen laatu on laatujärjestelmämme mukainen. Emme voi vaikuttaa työn asialliseen suorittamiseen ja vallitseviin olosuhteisiin, emmekä näin ollen voi vastata lopputuloksesta. Käyttäjän on varmistettava soveltuvuus käyttötarkoitukseen

Ympäristö ja turvallisuus

Vältä tarpeetonta ihokosketusta ja altistumista tuoreen tuotteen kanssa, käytä suojakäsineitä. Tutustu tuotteen käyttöturvallisuustiedotteeseen. Tuotteen ja pakkauksen hävityksestä lisää nettisivuillamme.

Avainlippu
GREEN CONTENT 30 %