Kestopur 200/60L
2-komponenttinen liuotinvapaa pu-liima

Kestopur 200/60 L on 2-komponenttinen polyuretaaniliima metallien, puun, eristemateriaalien ja kuitukomposiitin liimaukseen kerroslevyrakenteissa kuljetusvälineteollisuudessa.

Edut ja ominaisuudet

  • Ei sisällä liuottimia
  • Luja, kestävä
  • Soveltuu koneelliseen levitykseen

Linkit

Dokumentit

Käyttöala

Kestopur 200/60 L muodostaa erittäin lujan, mutta silti elastisen liimasauman. Liima soveltuu hyvin sekä käsin- että koneelliseen levitykseen. Käyttökohteena mm. puun, metallien, eristemateriaalien, PVC:n, polystyreenin, lasin, lasikuidun ja betonin liimaus. Kovetteena käytetään Kestopur 200/S -kovetetta. Liima täyttää rakennusmateriaalin M1-päästöluokituksen.

PakkauskokoTuotekoodi
Kestopur 200/60L 24kg/20 l T1139.020
Tyyppi/sideaine

Polyuretaani

Tiheys/ominaispaino

Hartsi: n. 1.60 kg/dm³, Kovete: n. 1.20 kg/dm³

Leikkauslujuus

punapyökki 15 N/mm²
käsittelemätön alumiini 7 N/mm²
RST 9 N/mm²
(28 d 23 °C, 50 % RH)

Murtolujuus

5 N/mm² (DIN 53504)

Murtovenymä

50 % (DIN 53504)

Kovuus

Shore D 65

Sekoitussuhde

5 paino-osaa Kestopur 200/60 L -hartsia +
1 paino-osa Kestopur 200/S -kovetetta

Viskositeetti

Hartsi: n. 14 000 mPas, Kovete: n. 200 mPas (Brookfield RVT 20°C)

Seosviskositeetti

n. 6500 mPas (Brookfield RVT 20°C)

seoksen väri

Beige

Purkkiaika

70 min (120g, 20° C, RH 50 %)

Avoin aika

max. 2 h (23° C, RH 50 %)

Liiman levitysmäärä

200 - 600 g/m² materiaalista riippuen

Puristusaika

väh. 6-7 h / 20°C

Varastointi

Avaamattomana (+10 -+25 )°C lämpötilassa kontissa (1000 l) 6 kuukautta, pienemmissä astioissa 12 kuukautta. Pitkän varastoinnin jälkeen sekoitettava ennen käyttöä.

Käyttöohje

Liimattavien pintojen tulee olla puhtaat ja kuivat. Liimattavat pinnat puhdistetaan hapettumista hiomalla, rasvasta ym. liasta Kiilto Cleaner 303:lla. Huolellisesti puhdistettu pinta voidaan karhentaa ja primeroida tarttuvuuden parantamiseksi. Hiontapöly on poistettava huolellisesti ennen liimausta. Hartsi sekoitetaan ennen käyttöä. Kovete lisätään hartsiin ja sekoitetaan, kunnes liima on väriltään tasaista. Liima levitetään lastalla tai muulla levityslaitteella toiseen tai molempiin liimattaviin pintoihin. Tuoreet liimatahrat poistetaan kuivalla rievulla ja pinnat puhdistetaan Kiilto Cleaner 303:lla tai Kiilto Cleaner 302:lla. Kovettunut liima voidaan poistaa ainoastaan mekaanisesti. Suosittelemme liimausta tehtäväksi huoneenlämpötilassa. Liiman avoimeen aikaan vaikuttavat lämpötila ja ilmankosteus. Liimaus voidaan tehdä myös kylmemmässä (jopa +10 °C), mutta tällöin puristusaika pidentyy oleellisesti ja levitettävyys heikkenee. Vastaavasti korotettu puristuslämpötila lyhentää puristusaikaa.

Lisätiedot

Tässä tuote-esitteessä annetut tiedot perustuvat suorittamiimme testeihin sekä käytännön kokemukseemme. Annetut tekniset arvot on määritetty vakioiduissa olosuhteissa. Mikäli paikalliset olosuhteet poikkeavat niistä, vaikuttaa se saavutettaviin arvoihin ja tuotteen toimivuuteen. Lopputulokseen vaikuttaa merkittävästi myös työn suoritustapa. Kiilto Oy vastaa siitä, että tuotteen laatu on laatujärjestelmämme mukainen. Emme voi vaikuttaa työn asialliseen suorittamiseen ja vallitseviin olosuhteisiin, emmekä näin ollen voi vastata lopputuloksesta. Käyttäjän on varmistettava soveltuvuus käyttötarkoitukseen

Ympäristö ja turvallisuus

Vältä tarpeetonta ihokosketusta ja altistumista tuoreen tuotteen kanssa, käytä suojakäsineitä. Tutustu tuotteen käyttöturvallisuustiedotteeseen. Tuotteen ja pakkauksen hävityksestä lisää nettisivuillamme.

M1-sisäilmaluokitus
Avainlippu