Kestokol 93 AL

Kestokol 93 AL on 2-komponenttinen isosyanaattiemulsiopolymeeriliima, joka soveltuu oikein primeroidun alumiinin liimaamiseen puuperustaiseen levyyn ulko-oviteollisuudessa.

Linkit

Dokumentit

Käyttöala

Kestokol 93 AL + 93 AL kovete on isosyanaattiemulsiopolymeeriliima, jolla on hyvä veden- ja lämmönkesto.

Kestokol 93 AL + 93 AL kovete on kaksikomponenttinen erikoisliima sopivasti primeroidun alumiinin liimaamiseen lastulevyyn, vaneriin tai muuhun puuperustaiseen materiaaliin.

Liima ei sovellu kevytelaksoidun alumiinin liimaukseen.

PakkauskokoTuotekoodi
Kestokol 93 AL 100 kg/100 l T1327.100
Sekoitussuhde

100 : 15 (100 paino-osaa Kestokol 93 AL liimaosaa + 15 paino-osaa Kestokol 93 AL-kovetetta)

Viskositeetti

5500 mPas (Brookfield RVT 20 ºC)

Seosviskositeetti

8500 mPas (Brookfield RVT 20 ºC)

seoksen väri

vaalea beige

Purkkiaika

Seoksen käyttöikä on enintään n. 60 min (20 °C)

Avoin aika

4 - 8 min (liimamäärällä 130 - 160 g/m²)

Liiman levitysmäärä

130 - 160 g/m

Puristusaika

alkaen 20 min (20 °C)

Puristuspaine

0,1 - 0,5 N/mm

Alin kalvonmuodostuslämpötila

+ 5 °C

Puun kosteus

6 - 15 %

Varastointi

Avaamattomana yli +1°C 12 kuukautta. Pitkän varastoinnin jälkeen sekoitettava ennen käyttöä.

Käyttöohje

100 paino-osaan Kestokol 93 AL-liimaa lisätään 15 paino-osaa 93 AL kovetetta huolellisesti sekoittaen, kunnes väri on tasainen. Liima-koveteseoksen käyttöiän ylittyminen aiheuttaa seoksen vaahtoutumisen. Vanhaan liimaseokseen voidaan lisätä uutta käyttöiän puitteissa.

Liimattavien pintojen tulee olla puhtaat pölystä, rasvasta yms. Tarkastetaan, että liitokset sopivat tarkasti yhteen. Liima levitetään yksipuolisesti tasaisena kerroksena. Osat liitetään yhteen ja puristetaan. Sarjavalmistusta varten on edullisimmat puristusajat tutkittava kokeellisesti. Liimauksien on oltava jonkin aikaa varastoituna ennen edelleenkoneistusta, jotta saavutetaan riittävä lujuus.

Lopullinen lujuus ja vedenkestävyys liima- saumalle muodostuu 7 vrk:n kuluessa.

Lisätiedot

Tässä tuote-esitteessä annetut tiedot perustuvat suorittamiimme testeihin sekä käytännön kokemukseemme. Annetut tekniset arvot on määritetty vakioiduissa olosuhteissa. Mikäli paikalliset olosuhteet poikkeavat niistä, vaikuttaa se saavutettaviin arvoihin ja tuotteen toimivuuteen. Lopputulokseen vaikuttaa merkittävästi myös työn suoritustapa. Kiilto Oy vastaa siitä, että tuotteen laatu on laatujärjestelmämme mukainen. Emme voi vaikuttaa työn asialliseen suorittamiseen ja vallitseviin olosuhteisiin, emmekä näin ollen voi vastata lopputuloksesta. Käyttäjän on varmistettava soveltuvuus käyttötarkoitukseen

Ympäristö ja turvallisuus

Vältä tarpeetonta ihokosketusta ja altistumista tuoreen tuotteen kanssa, käytä suojakäsineitä. Tutustu tuotteen käyttöturvallisuustiedotteeseen. Tuotteen ja pakkauksen hävityksestä lisää nettisivuillamme.

Avainlippu