Peltielementtikylpyhuoneen saneeraus

Korjauskohteessa voidaan käyttää Kiilto Peltielementtikylpyhuone -vedeneristysjärjestelmää silloin, kun laatoitus voidaan tehdä saneerattavan peltikasetin pintaan. Peltielementtikylpyhuone voidaan toteuttaa tällöin joko Kiilto Kerafiber- tai Kiilto KeraPro -vedeneristysjärjestelmällä.

Kiilto peltielementtikylpyhuonejärjestelmä -työohje

Kiilto peltielementtikylpyhuoneen saneerausjärjestelmä on selkeä ja nopea tapa toteuttaa uusi kylpyhuone:

  • Vanhat kalusteet poistetaan, mahdollinen seinäkaivo vaihdetaan lattiakaivoksi ja pinnoilta poistetaan irtain aines ja lika. 
  • Lattiaan tehdään uusi tasoitevalu ja kaadot korjataan. Mahdollinen ura peltikasetin alareunassa täytetään. 
  • Seinien puhdistuksen jälkeen peltipinnan kolot, saumat ja nurkat tiivistetään niin, että kokonaisuus muodostaa yhtenäisen, tiiviin seinäpinnan. Tämän jälkeen seinät pohjustetaan erikoispohjusteella.
  • Seinien laatoitus kiinnitetään erikoislaattaliimalla, ja saumauksessa käytetään saumavahvistetta. 
  • Lattian vedeneristys voidaan tehdä tasoitusvalun päälle. Tarvittaessa kaadot korjataan vielä erikseen. Lattian vedeneriste nostetaan vahvistettuna seinäpellin pintaan.

Alta löydät linkin kuvitettuihin työohjeisiin.

Käytä Kiilto peltielementtikylpyhuonejärjestelmän työselostusta suunnittelussa tai toteutuksen tukena. Muokkaa työselostus kohdekohtaisesti tarvittaessa.

Voit hyödyntää myös Kiilto – märkätilatyöt -materiaalikorttia peltielementtikylpyhuoneen saneerauksessa. Siihen on merkitty erikseen peltielementtikylpyhuonejärjestelmään testatut tuotteet taulukkoon omaksi osiokseen. Kortti toimii apuna suunnittelussa ja materiaalien määrien laskennassa, ja sen voi liittää projektin dokumenttipankkiin.

Kiilto dokumenttipankki – detaljit

Peltielementtikylpyhuoneen periaatedetalji, n:o VE100, löytyy dokumenttipankistamme. Voit ladata detaljin PDF-tiedostona ja käyttää sitä apunasi saneerauksen eri vaiheissa. Voit myös ladata DWG-kuvan ja muokata piirrosta kohteen mukaan AutoCADissa. Dokumenttipankin sisältö löytyy myös ProdLib-palvelusta.

Kiilto dokumenttipankki on ammattilaisen asiakirjapankki myös märkätilahankkeissa. Olemme koonneet hankkeessa tarvittavat tärkeät asiakirjat selkeiksi kokonaisuuksiksi helpottamaan suunnittelun ja asiantuntijoiden työtä.

Tarvitsetko lisätietoa Kiilto-Peltielementtikylpyhuonejärjestelmästä? Ota yhteys alueesi aluepäällikköön tai ammattilaisille suunnattuun tekniseen tukeen. Autamme mielellämme!