Linna - jo vuodesta 1963


Kaikkien suomalaisten tunteman Linna-tuoteperheen historia alkaa jo vuodesta 1954, kun Noiro Oy toi markkinoille lastenhoitosarjan. Nimensä tuoteperhe sai Helsingin Taka-Töölöön vuonna 1948 valmistuneesta, arkkiatri Arvo Ylpön johtamasta Lastenlinnan sairaalasta.

Uuden hienon sairaalarakennuksen torni ikuistettiin heti ensimmäisiin Linna-lastenhoitosarjan pakkauksiin. Lastenlinnan figuuri on kulkenut Linna Shampoon pakkauksessa mukana kaikki nämä vuodet, vaikka se matkan varrella on muuttunutkin pelkistetymmäksi. Valkoiselle, muotoillulle muovipullollekin on pysytty uskollisena 60-luvulta alkaen.

Yli 50-vuotias Linna shampoo

Neuvolatoiminnan, lastenhoitajakoulutuksen ja keskoshoidon kehdossa Lastenlinnassa Linna-lastensarjan tuotteita käytettiin hoitotyössä. Yhdessä Lastenlinnan kanssa tuotesarjaan kehitettiin vuonna 1962 myös Linna Shampoo. Jo tuolloin mieto ja hellävarainen koostumus olivat avainsanoja: uutuuden pH oli lähellä kyynelnesteen pH:ta, joten shampoo ei ärsyttänyt silmiä. 60-luvun alkupuolella tästä tuoteominaisuudesta kehittyi Linna Shampoon tunteisiin vetoava tuotelupaus ”Pesee ilman kyyneleitä”.

Ammattikäytössä, Lastenlinnassa saadut hyvät kokemukset, turvallisuus ja suomalaisuus olivat Linnan myyntivaltteja jo 60-luvulla. Myös aikuiset löysivät hellävaraisen Linna shampoon, ja Linnasta tuli 80-luvulla Suomensuosituin shampoo. Kun Linna Shampoo täytti 25 vuotta, tuote oli kulkenut suomalaisissa perheissä äidiltä tyttärille, vauvoilta vaareille – kaikki tunsivat Linna Shampoon. Tälläkin hetkellä kaikki Linna-tuotteet valmistetaan Suomessa, Kiillon Turun tehtaalla.