Näin poistat kalkin astianpesukoneesta

Tehokas tuote ja oikeanlaiset välineet tekevät pinttyneen kalkkikiven poistamisesta helppoa.

Astianpesukoneeseen kertyy kalkkia veden kovuustekijöistä johtuen. Saostumat on poistettava säännöllisesti, sillä vain kalkittomalla astianpesukoneella voidaan taata puhdas pesulopputulos. Kalkinpoistolla parannetaan myös astianpesukoneen käyttöikää.

Kalkkikiven poistamiseen tarvitaan hapan puhdistusaine, kuten ammattikeittiöihin kehitetty Kiilto Kalk. Lue vaiheet, miten teet kalkinpoiston oikein.

  1. Tyhjennä astianpesukone. Laita tyhjennysventtiilinä toimivat ylivuotoputket paikoilleen.
  2. Kaada laimentamatonta Kiilto Kalk -tuotetta varovasti suoraan kalkkeutuneisiin kohtiin. Anna vaikuttaa noin 5 minuuttia.
  3. Harjaa pahimpia sakkautumakohtia karkealla harjalla tai hankauspesimellä. (Huom! Ei teräsvillalla.)
  4. Täytä astianpesukone vedellä. Lisää Kiilto Kalk -tuotetta 5 litraa sataa vesilitraa kohden (5 l / 100 l). Muista estää koneastianpesuaineen annostelu, jos mahdollista.
  5. Anna astianpesukoneen käydä 5-10 minuuttia. Happoliuos puhdistaa myös putkistojen ja suuttimien sisäpinnat.
  6. Tyhjennä altaat. Tarvittaessa voit harjata astianpesukoneen pintoja. Huuhtele pesukone sisältä erittäin hyvin suihkuttamalla haaleaa vettä vesiletkusta. Kiinnitä huomiota erityisesti tunnelikoneiden lastaus-, kuivumis- ja purkausvyöhykkeisiin.
  7. Täytä kone normaalisti ja anna pesukoneen käydä 5-10 minuuttia, jolloin koneen puhdistuminen tehostuu ja mahdolliset happotähteet neutraloituvat. Tämän jälkeen voidaan aloittaa astioiden pesu tai tyhjentää altaat ja sulkea astianpesukone.

Tarjoamme myös ammattikäyttöisen astianpesukoneen kalkinpoistopalvelua. Ole yhteydessä oman alueesi puhtaus- ja hygienia-asiantuntijaan ja pyydä tarjous.

Tehokas tuote ja oikea väline tekevät puhdistamisesta helppoa

Astianpesukoneen päivittäinen siivous vähentää perussiivouksen tarvetta