Pintapesu (OPC) elintarviketeollisuudessa

Pintapesuun tarvitaan tehokkaasti vaahtoavia, mutta hyvin huuhtoutuvia pesuaineita, jotka poistavat lian jättämättä ylimääräisiä jäämiä. Kotimaisista Kiilto Pro -tuotteista löytyy ratkaisu kaikkiin tyypillisimpiin pesutarpeisiin elintarviketeollisuudessa. Ne täyttävät tiukat hygienia- ja laatuvaatimukset ja soveltuvat käytettäväksi yhdessä markkinoiden yleisimmin käytössä olevien pesujärjestelmien kanssa.

Pintapesu tai OPC-pesu (Open Plant Cleaning) on jokapäiväinen pesumenetelmä elintarviketehtaissa. Laajan Kiilto Pro -valikoiman avulla hoidetaan kaikki elintarviketuotannon pesut aina emäksisistä ja happamista vaahtopesuista pintojen ja kulkuväylien desinfiointiin.

Laadukkaat ja kotimaiset Kiilto Pro -vaahtopesuaineet

Sopiva pintapesuaine valitaan likatyypin ja pintamateriaalin mukaan. Kiilto Pro -vaahtopesuaineilla pestään tehokkaasti niin valkuaislika, eläinrasva, tärkkelys kuin muukin orgaaninen lika erilaisilta materiaaleilta, tyypillisimmin teräs- ja kevytmetallipinnoilta.

Vaikeasti irtoavan lian, kuten kalkkikiven ja ruosteen poistoon tarvitaan happopesuaine. Happamat Kiilto Pro -erikoispesuaineet auttavat poistamaan erilaiset saostumat, kiillottavat pinnat ja antavat niille korroosiosuojan emäksen ja kloorin vaikutuksia vastaan. Myös desinfiointi vaahtomenetelmällä onnistuu Kiilto Pro -tuotteilla.

Asiantuntijamme auttavat sinua valitsemaan parhaiten tuotantotiloihisi soveltuvat pesukemikaalit. Valitsemalla fosforittomat tai joutsenmerkityt pintapesuaineet voit vaikuttaa tuotantosi puhtaanapidosta syntyvään ympäristökuormaan.

Onnistunut vaahtopesu alkaa huolellisesta esipesusta

Vaahtopesu on nopea ja taloudellinen tapa pestä suuria pinta-aloja, kuten tuotantolaitoksen lattioita, seiniä, laitteiden pintoja ja kuljettimia. Pintapesuaineen tehokkuuteen ja taloudellisuuteen vaikuttaa olennaisesti se, että vaahto pysyy pinnalla kuivumatta tai haihtumatta ja se huuhtoutuu helposti vaikutusajan jälkeen.

Tärkeä osa vaahtopesumenetelmää on pintojen perusteellinen esipesu vedellä, jotta pinnan ja vaahdon välissä on mahdollisimman vähän irtolikaa estämässä pesuaineen vaikutusta. Esipesun jälkeen pesuaine levitetään vaahdotuslaitteiston avulla pinnalle. Vaahdon ansiosta pesuaine ei valu tai haihdu pois pinnoilta, vaan se tarttuu likaan ja jää vaikuttamaan pintaan. Näin voidaan säästää pintapesuissa pesuainetta ja vettä.

Pinnat pestään ja huuhdellaan, minkä jälkeen vaahto pestään pois pinnoilta huolellisesti. Kiilto Pro -tuotteiden vaahto huuhtoutuu hyvin, tehden loppuhuuhtelusta mahdollisimman vaivatonta ja taloudellista.

Kokonaisratkaisu pintojen manuaali- ja automaattipesumenetelmiin

Kiilto on alalla suosituimpiin lukeutuvien Foamico-pesujärjestelmien valtakunnallinen myyjä. Saat kauttamme elintarviketeollisuuden pintapesuihin kokonaisratkaisun, johon kuuluvat kaikki tarvittavat Kiilto Pro -pesukemikaalit ja annostelulaitteet.

Annostelujärjestelmät vaahtopesuun

Lue lisää

Haluatko kuulla ensimmäisten joukossa Kiillon elintarvikehygieniaa koskevista uutisista?

Tilaa uutiskirjeemme (lupaamme: ei roskaa, vaan puhdasta asiaa).