Ympäristöystävälliset pesuaineet elintarviketeollisuuden kasviperäiseen likaan

Kasvipohjaisten tuotteiden kasvattaessa jatkuvasti suosiotaan, on elintarviketeollisuudessa löydettävä kestävä tapa  saavuttaa tarvittava hygieniataso. Kiilto esittelee nyt uudet Kiilto Pro Avena -tuotteensa, jotka auttavat elintarviketeollisuutta täyttämään muuttuvien kulutustottumusten asettamat vaatimukset. 

Lihan, kananmunan ja maitotuotteet korvaavista kasvipohjaisista tuotteista tulee koko ajan suositumpia, kun monet meistä muuttavat kulutustottumuksiaan. Ihmiset ja yritykset etsivät jatkuvasti uusia tapoja parantaa vastuullisuuttaan. Kasvipohjaiset vaihtoehdot ovat osa tätä muutosta. Uusien mahdollisuuksien ja tuotekehityksen lisäksi tämä on tuonut elintarviketeollisuudelle myös uusia haasteita.  

Kasvipohjainen lika on erilaista kuin aiemmin tavanomainen lihasta, maitotuotteista ja muista eläinperäisistä tuotteista aiheutuva lika. Esimerkiksi kauran, papujen ja herneiden valkuaisaineiden ominaisuudet asettavat kasvipohjaisten tuotteiden tuotannossa käytettäville puhdistusaineille erityisvaatimuksia. Esimerkiksi kaura on hyvin tärkkelyspitoista, ja siitä syntyvään likaan eivät perinteiset puhdistusmenetelmät ja pintojen puhdistusaineet tehoa. 

Uudenlainen kysyntä luo tarpeen kehittää uusia tuotteita 

Kiilto haluaa olla osana tätä muutosta tarjoamalla asiakkailleen uusia, erityisesti kasvipohjaista elintarviketuotantoa varten kehitettyjä puhdistusaineita. Tutkimusten mukaan kuluttajat, jotka valitsevat kasvipohjaisia vaihtoehtoja lihan, kananmunan tai maitotuotteiden sijaan, ottavat usein huomioon myös tuotteen koko elinkaaren tuotannosta loppukäyttöön asti. Tämä on ollut yksi perusperiaatteista uusia tuotteita kehitettäessä.  

Uudet Kiilto Pro Avena -tuoteperheen puhdistusaineet vastaavat markkinoiden kasvaviin tarpeisiin tinkimättä tuotteiden tehokkuudesta tai ympäristömyötäisyydestä. Tuotteita on testattu hyvin tuloksin, esimerkiksi Kiilto Pro Avena CIP Valion Suonenjoella ja Mö Foodsissa. Kiilto Pro Avena Foam puolestaan on testattu Hämeenlinnan Osuusmeijerissä. 

Kimmo Nurmi Kiillon tuotekehityksestä on osallistunut uusien tuotteiden kehittämiseen. Hänen mukaansa projekti oli hyvin mielenkiintoinen etenkin siksi, että kasvipohjaisten tuotteiden valikoima kasvaa jatkuvasti ja sopivia puhdistusaineita tarvitaan kipeästi.  

”Kun kasvipohjaiset valkuaiset palavat kiinni pintaan, sen puhdistaminen perusteellisesti on vaikeaa. Tuotekehitysprosessissa minut yllätti se, miten suuri merkitys välituotteiden kuumentamisella oli ja miten paljon ne vaikuttavat lopputulokseen”, Nurmi sanoo. 

Ympäristöystävällisiä pesuaineita elintarviketeollisuudelle 

Uusi Kiilto Avena -tuoteperhe tehoaa varsinkin kasvivalkuaista sisältävään likaan. Kiilto Pro Avena Foam on ympäristöystävällinen vaihtoehto pintojen puhdistamiseen elintarviketeollisuudessa. Se on myös käyttäjän ja materiaalien kannalta turvallisempi valinta. Putkistojen, säiliöiden  ja muiden laitteistojen kiertopesuun Kiilto tarjoaa Kiilto Pro Avena CIP -puhdistusainetta, joka irrottaa tehokkaasti kasviproteiinien ja kauratuotteiden likaa. 

Kiilto Pro Avena -tuotteet toimivat erittäin hyvin myös muun kuin kasvipohjaisen lian puhdistamisessa. Siksi Kiilto Pro Avena Foam tulee korvaamaan ympäristöystävällisenä vaihtoehtona nykyisen Kiilto F 19 Supe -tuotteen. Se on edistyksellinen vaahtopesuaine, joka tehoaa aivan edellisen tuotteen tavoin kevytmetallipinnoilla poistamalla tehokkaasti rasva- ja valkuaislikaa.

Kiilto pyrkii olemaan toimialansa ympäristöjohtaja samalla, kun se myös auttaa asiakkaitaan saavuttamaan omat ympäristötavoitteensa ja siksi kestävään tuotekehitykseen panostetaan merkittävästi. Kiillon elintarviketeollisuudelle suunnattuun tuotevalikoimaan kuuluu myös kolme muuta tuotetta, joille on myönnetty pohjoismainen Joutsenmerkki. Joutsenmerkillä varustetut tuotteet ovat:

  • Kiilto Pro Avena Foam materiaali- ja ympäristömyötäinen emäksinen vaahtopesuaine kevytmetallipinnoille

  • Kiilto Pro Avena CIP putkistojen, säiliöiden ja laitteistojen kiertopesuun elintarviketeollisuudessa

  • Kiilto Pro F 47 Tarmo CIP-puhdistusaine prosessiputkistojen sekä säiliöiden ja laitteiden pesuun, soveltuu myös saostumien ja pinttyneen lian poistoon 

  • Kiilto Pro F 60 Ciro CIP-puhdistukseen tai yksivaihepesuun elintarviketeollisuudelle

Yhdessä uuden Kiilto Pro Avena -tuoteperheen ja muiden Kiillon valmistamien puhdistusaineiden kanssa on helppo luoda kestävä hygieniaratkaisu, joka täyttää asiakkaiden tuotantolinjojen ja muiden laitteistojen asettamat vaatimukset.